Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2017. szeptember 18. (hét), 17:30nincs adatEsztergomTovábbi infoCímke , , ,

A futás részletei

Athén - Spárta - 246 km, szintidő 36 óra

Nem, nem, ez nem a hétfői Csigafutam útvonala... ez a Spartathlon...
Az ultrafutók számára az egyik legnagyobb kihívást jelentő futóverseny...
Hétfőn, szeptember 18-án, 19:00-kor lehetőségünk nyílik Simonyi Balázs ultrafutó Ultra c. dokumentumfilmjének ingyenes, közönségtalálkozóval egybekötött megtekintésére - melynek témája a Spartathon.
Fontos tudnivaló, hogy Maráz Zsuzsi csapattársunk ezt a versenyt tavaly már csúcsszuper eredménnyel, 3. nőként beérkezve skeresen teljesítette, és akinek majd idén is izgalommal szurkolhatunk... és fogunk is..... :)
A fenti okokra hivatkozva a hétfői Csigafutamot kivételesen - de tééééényleeeeeg - kicsit hamarabb, 17:30-kor kezdjük, mi más, mint a Spartathlon jegyében ...
Mindannyian egy kicsit átvedlünk Herodotosszá...
Indulás 17:30-kor Athén helyett Esztergomból, a Sissi szobortól, a tenger helyett a Duna partjára.. Itt átkelünk a Korinthoszi csatornán át vezető híd helyett a Mária-Valéria hídon, oda, majd ügyesen vissza is, felfutunk a Parthenio hegy - helyett a Bazilika domb - tetejére - onnan pedig már csak lefelé és síkon futunk - egy szigetkört azért beiktatva - a spártai Leonidas szobrához, azaz a helyi viszonylatban az esztergommi Sissi szoborhoz.. Lábat ugyan nem csókolunk neki, ahogy azt a tradíció szerint Spártában befutáskor szokás, mivel lába itt Sissinek sajna nem jutott...De mindannyian Csigathlonos hősként ünnepelhetjük majd magunkat... :)
Ha a film is érdekel, némi lecsutakolást követően tarts velünk...

Várunk benneteket - minden leendő hőst - szeretettel:
Vica és Gábor

Megosztás