Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2018. július 27. (pén), 21:00nincs adatSzolnokTovábbi infoCímke , , , , ,

A futás részletei

Meghívó

Éjszakai jótékonysági társasági futás 2018. július 27-én.
Rendező: Szolnoki Református Egyházközség, AURIGA ÉRTE és az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete
Indulás: Szolnok, Szegedi Kis István köz 21.00 órakor.
Az útvonal Dr. Béres József sétány – Zagyvapart – Egyetértés út – Széchenyi krt. - Gyermekváros utca (Szolnoki Görög katolikus)- Széchenyi krt. - Csokonai út – Eötvös tér – Baross út – Szapáry út – Tiszai hajósok tere, a kijelölt kerékpárúton halad.
Egészen más élményt tartogatott számunkra az éjszakai futás varázsa, gyere és éld át egy jó társaságban. Hívd a barátaidat is.
A jótékonysági futás célja, hogy ráirányítsa a figyelmet Szolnok épített örökségének védelmére és hozzájáruljon megóvásának költségei előteremtéséhez. Ebben az esetben a szolnoki református templom számára, amelynek 1894 júliusában tartották a bokrétaünnepségét, és ez év decemberére elkészült az épület. Az épület a tégla gótika hagyományait követi, ami ugyan nem honos az Alföldön ilyen formában, de méltón kifejezi Luther énekének, a 390-ik dicséretnek a szellemét „Erős vár a mi Istenünk…” A templom alaprajza ötszög, s ez az életet jelképezi. Az ötszögletű szimmetria egyedül az élők világában fordul elő, a holt ásványok közt ismeretlen. Ugyanerre a formára felelnek rá a templom berendezési tárgyai, az Úr asztala és a legékesebb rész a fenyőfából készített, díszesen faragott szószék is. A felújítása időszerűvé vált.
Mindenki saját felelősségére indul!
Kerékpár megőrzésre van lehetőség.
A futáshoz fejlámpa vagy egyéb világító eszköz szükséges!
A bővebb információk elérhetők a facebook oldalakon (Éjszakai jótékonysági társasági futás) és a http://www.aurigassk.5mp.eu honlapon.
Üdvözlettel:
Szabovik Zoltán István
06/30-8155725

Megosztás