Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2018. augusztus 15. (sze)86kmSzékesfehérvárA futóverseny kiírásaTovábbi infoCímke , , , ,

A futás részletei

Az idei jótékonysági futás célja:
A futás során adománygyûjtés (elsõsorban tartós élelmiszer, de minden segítséget örömmel fogadunk) a „Heti Betevõ” civil szervezet számára.

Az érintett településeken minél több sportolót bevonni, népszerûsítve a futást, a mozgást, az egészséges életmódot.

Hitvallásunk:
A világban, és kis hazánkban is mindig van ok, amiért jótékonyan futhatunk.
Futhatunk az egészségünkért, futhatunk, hogy jól érezzük magunkat, futhatunk, hogy hasonló gondolkodású embereket, tájakat ismerjünk meg, a jólesõ fáradtságért, a szabadság érzéséért. Futhatunk versenyeket, hogy teljesítsük az általunk kitûzött célt, megvalósíthassuk álmainkat.

Futhatunk egy jó célért, hogy segíthessünk másokon, mi sportolók a magunk módján. Elindulhatunk az országban, városokon, falvakon, hogy úttalan és forgalmas utakon áthaladva felhívjuk a figyelmet a szegényekre, az elesettekre, a cserbenhagyott állatokra, az éhezõkre, a fogyatékkal élõkre. Beszéljen róluk az ország, ismerjék meg õket, vegyenek tudomást róluk. Vigyük hozzájuk adományainkat, szeretetünket.
Hisszük, és hittel valljuk: Minden emberben benne van a segítõkészség, a jóakarat. Csak elõ kell hozni, engedni kell, hogy feltörjön a lelkünkben.
Az idei év támogatottja: Idén a székesfehérvári Heti Betevõ szervezetért futunk, akik a meleg étel mellett igyekeznek más akciókkal is segíteni nehézsorsú társaikon: osztottak már tartós élelmiszert, könyvet, ruhát és tisztasági csomagot is, és rendszeresen szerveznek adománygyûjtõ rendezvényeket, amiknek mindig nagy sikere van.
Történetük:
A Heti Betevõ története egy erzsébetvárosi étteremben, a Kisüzemben kezdõdött, 2013 karácsonya után. Az itt dolgozó szakácsok megdöbbenve látták, mennyi pénzt költenek a vendégek ételre-italra, miközben annyi embernek okoz gondot a napi betevõ. Az ötlet hirtelen jött és egyszerû volt: a bulinegyed számos szórakozóhelyén kihelyezett perselyekbe bedobott pénzbõl bõven kijött egy nagy fazék meleg étel ára. A következõ vasárnap a Kisüzem szakácsai megfõztek 50 adag ételt és a közeli Klauzál téren, néhány barátjukkal ki is osztottak a környékbeli rászoruló embereknek. Ettõl a naptól kezdve minden vasárnap... Hétrõl-hétre újabb éttermek, kocsmák, önkéntesek csatlakoztak és egyre szaporodott a perselyek, az adományozók, és persze a sorban álló vendégek száma is. Az éttermi minõségû, bõséges, húsos étel és az önkéntesek által készített házi sütemények váltak a HB védjegyévé. Azóta a HB egyesületté nõtte ki magát, az ország több pontján is megtalálható (jelenleg két budapesti és három vidéki csoport van). A fehérvári csoport alapítói köré egyre bõvülõ civil támogatói kör szervezõdött az elmúlt három év alatt, az ételosztások alkalmával az önkéntesek 130-170 adag meleg ételt osztanak ki a rászorulóknak.
Hiszünk benne, hogy a cselekvõ részvétel közelebb tudja hozni egymáshoz a segítõt és a rászorulót. Tevékenységünk egyfajta társadalmi érzékenyítés is: nálunk meg lehet tanulni, hogy milyen egyszerûen lehet a közvetlen környezeteden segíteni, ha az elfordulás helyett a cselekvést választod. Havonta országszerte 2000 fõnek biztosítunk igazi vasárnapi ebédet: fõétellel, desszerttel gyümölccsel. Fontosnak tartjuk az együttmûködést más segítõ szervezetekkel is, nyitottak vagyunk a közös akciókra. Célunk egy országos hálózat kiépítése, ahol a csoportok a helyi igényekhez igazodva tudnak segítséget nyújtani.

A jótékonysági futás idõpontja: 2018. augusztus 15 – augusztus 20.

Rajt: 2018. augusztus 15. 8:00 óra.

Gyülekezõ:
2018. augusztus 15. 6:30-tól a székesfehérvári Alba Plaza elõtt. 7:30-kor átvonulunk az Országal¬má¬hoz, közös fotózás után indulunk utunkra.

Útvonal:

1. nap: Székesfehérvár – Esztergom: 86 km (rajt: 8 óra) - https://bit.ly/2OQvBD5
2. nap: Esztergom – Komárom: 50 km (rajt: 10 óra) - https://bit.ly/2M0RWQA
3. nap: Komárom – Gyõr: 46 km (rajt: 10 óra) - https://bit.ly/2Olqiuj
4. nap: Gyõr – Celldömölk: 74 km (rajt 8 óra) - https://bit.ly/2KyBvp5
5. nap: Kemeneskápolna – Veszprém: 79 km (rajt 8 óra) - https://bit.ly/2MqRdEr
6. nap: Veszprém – Székesfehérvár: 46 km (rajt 10 óra) - https://bit.ly/2AMl6gS

Befutó:
Augusztus 20. 16 órakor érkezünk Székesfehérvár, Bartók Béla térre, ahol terveink szerint a Heti Betevő és az Önkormányzat egy-egy képviselője fogadja a futókat, akik átadják a 390 km-es út során összegyűjtött adományokat, valamint segítenek szétosztani az arra rászorultaknak.

Tudnivalók a jótékonysági futásról:

Immár 12. alkalommal kerül megszervezésre a jótékonysági futás, mely minden évben más-más célokért indul útnak, hogy segíthessen a rászorultaknak. A futás során egy 8-10 fõs csapat futja végig a távot. Van aki teljes egészében, van aki egyes szakaszokat. Az út során az érintett településeken bárkinek lehetõsége van becsatlakozni, akár futva, akár kerékpárral.
A szervezés teljesen egy kis csapat önkéntes munkája, a felmerülõ költségeket igyekszünk támogatók által fedezni. Ezért nagy örömmel fogadunk bármilyen felajánlást, támogatást!

Megosztás