Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2019. augusztus 4. (vas)0.65 / 1.5 / 2.5 / 5.25 / 10.5 / 21 / 42kmKazincbarcikaA futóverseny kiírásaTovábbi infoCímke , , , , ,

A gyerek címkével ellátott futásokon van gyerek (jellemzően 1km alatti, vagy akörüli) táv is, de ezt nem mindig adják meg, hogy mennyi, így nem biztos, hogy a távok között is fel van tüntetve.

Mindenki tájékozódjon a szervezőknél!

A futás részletei

Köszönettel tartozunk minden eddigi résztvevőnknek, hisz nekik köszönhetjük, hogy az idén hatodik alkalommal rendezhetjük meg a térség egyik legdinamikusabban fejlődő futóversenyét, a kazincbarcikai Kolorfutást. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy egy olyan versenyt biztosítsunk, ahol minden résztvevő a legjobb teljesítményt hozhatja ki magából, biztonságban érezheti magát a pályán, méltóképpen megünnepelheti a célba érkezés pillanatát és eközben a futáshoz szükséges minden kielégítő körülményt és igényt megkap. A minőség javítása érdekében a tavalyi év versenyéből megtartottuk a jó ötleteket, de idén – meghallgatva az új elképzeléseket - ismét több újdonságot vezetünk be.

Újdonságaink:

Új futóútvonalat alakítottunk ki.
Új helyszínen lesz a versenyközpont.
Új kategóriát hozunk létre a futni szerető 50 év feletti résztvevőknek.
Előadót hívunk, egy neves futó személyében.
A versenyzők többször futnak el a rajtzónánál.
Meglepetéseket tervezünk az útvonalon.
Egyéni maraton távon is indulhatnak versenyzőink.

Amit megtartottunk:

On-line nevezési felület az egyszerűbb és könnyebb nevezés érdekében.
Neves futókkal futás.
Junior Kolorfutás a kiskorúaknak.
Több mérőpont használata a pályán, hogy pontosabb és követhetőbb legyen a versenyzők helyzete.
Szakember által hitelesített, pontos táv kijelölése.
On-line letölthető célfotót készítése, ami a verseny után letölthető a http://www.kolorline.hu weboldalról.
Lazítás és regenerálódásképp ingyen jegy az esti koncertre.
A távok alapján különböző színekkel megkülönböztetett rajtszámok.
A környezettudatosság és a kényelmes frissítés érdekében szemetelési zónák létrehozása. A frissítőpontok után 30 m áll rendelkezésre a szemetelésre. A zónán kívüli szemetelést a szabály nem engedi, kizárással jár!

Több távot alakítottunk ki az eddigi évekhez hasonlóan, hogy mindenki megtalálja a maga számára legalkalmasabb hosszt.

E rendkívüli színes futóeseményből az idén sem hiányozhat a Junior Kolorfutás. Ismét teret biztosítunk a gyerekeknek, hogy részesei lehessenek egy feledhetetlen élményt nyújtó, nagyszabású versenynek, élvezve annak minden előnyét. 2019-ben ismét két korcsoportban nevezhetnek a lelkes futni vágyó kis bajnokok. A 4-6 éves korosztály az Ovimaraton távon, sárga színű rajtszámmal, illetve a 7-12 éves korosztály a Sulimaraton elnevezésű távon, lila színű rajtszámmal indulhat.

Fontos tudni: A szülők nem futhatnak együtt a gyerekekkel, csak a pálya széléről szurkolhatnak nekik! Felvezető futó fog elől futni, akit a gyerekeknek követni kell, illetve a sor végén pedig egy befejező futó, aki segít a lemaradt kis versenyzőknek.

Ovimaratonra az a versenyző nevezhet, aki a verseny napjáig nem töltötte be a 7. életévét, azaz 2012. augusztus 4. után született és már betöltötte a 4. életévét, azaz 2015. augusztus 5. előtt született.

Sulimaratonra az a versenyző nevezhet, aki a verseny napjáig nem töltötte be a 13. életévét, azaz 2006. augusztus 4. után született és már betöltötte a 7. életévét, azaz 2012. augusztus 5. előtt született.

Veteránmaraton:

Az idei évben újdonságként egy új távon is rendezünk futóversenyt a Veteránmaraton távon. Ezen a távon az 50 éves vagy feletti (1969. augusztus 04-én vagy előtte született), lelkes futni, kocogni vágyó sporttársak részvételére számítunk. Kimondottan azon futók nevezését várjuk ezen a távon, akiknek az 5 km-es Minimaratoni táv még hosszú, de részesei szeretnének lenni egy rövidebb távon ennek a rendkívüli jó hangulatú futóeseménynek.

Maraton:

A szervezésnél gondoltunk azokra is, akik megmérettetnék magukat egy hosszabb távon. Az idén először indítunk Kazincbarcikán egyéni maratoni távot.

A rövidebb távot a Minimaratont a futni szerető, de még nem kimondottan a teljesítményre és versenyre törekvő sporttársaknak hoztuk létre. A negyedmaratont annak, aki szereti a határait feszegetni, és egy kicsit kacérkodik a versenyzés fogalmával.

Végül azokra is gondoltunk, akik komoly versenyzési szándékkal állnak majd a rajtvonalhoz és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a dobogó legfelső fokára álljanak. Ők egy hitelesített, versenybírókkal felügyelt félmaratoni távon mérhetik össze erejüket versenytársaikkal.

A verseny időpontja: 2019. augusztus 4.

A verseny rendezője: Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft.

A verseny távjai:

Ovimaraton (650 m)
Sulimaraton (1500 m)
Veteránmaraton (2,5 km)
Minimaraton (5,25 km, szint:) hitelesített!
Negyedmaraton (10,5 km, szint:) hitelesített!
Félmaraton (21 km, szint:) hitelesített!
Maraton (42 km, szint:) hitelesített!

Versenyközpont: 3700 Kazincbarcika, Szent Erzsébet u. 2. (Don Bosco Sportközpont)

Útvonal:

Ovimaraton: Jószerencsét út – Építők útja – fordító – Építők útja – Jószerencsét út – Unikornis körforgalomban fordító – Jószerencsét út

Sulimaraton: Jószerencsét út – Egressy út – Ságvári tér – Göncz Árpád utca – Liget utca – Építők útja – Jószerencsét út

Veteránmaraton: Jószerencsét út – Egressy út – Göncz Árpád utca – Liget utca – Építők útja – Jószerencsét út

Minimaraton: Jószerencsét út – Egressy út – Mátyás király út – Herbolyai út – Csónakázó tóra bevezető útszakasz – fordítópont – Csónakázó tóra bevezető útszakasz – Herbolyai út – fordítópont – Herbolyai út – Mátyás király út – Egressy út – Göncz Árpád utca – Liget utca – Építők útja – Jószerencsét út

Negyedmaraton: Az útvonal megegyezik a minimaraton vonalával, de két kört kell teljesíteni.

Félmaraton: Az útvonal megegyezik a minimaraton vonalával, de négy kört kell teljesíteni.

Maraton: Az útvonal megegyezik a minimaraton vonalával, de nyolc kört kell teljesíteni egy csapatnak.

Öltöző, WC, ruhatár: A versenyközpont helyszínén.

Versenykiírás, több információ: https://kolorcity.hu/kolorfutas-versenykiiras-2019
A jegyvásárlás online történik: https://kolorcity.hu/kolorfutas

Ezeken felül meglepetésekkel is készülünk, többet közt egy neves futó is előadást tart majd a verseny napján.

Megosztás