Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2018. június 9. (szo)4 / 21kmZselici CsillagparkTovábbi infoCímke , , , ,

A futás részletei

„Nyárköszöntő Futóverseny a Zselici Csillagparkban”

a SEFAG Zrt. szervezésében

Ha szereted a természetet, a mozgást és a kihívásokat, jelentkezz a

2018. június 9-én 10.30. órakor

kezdődő futóversenyre, amelynek helyszíne a Kaposvárhoz közeli Zselici Tájvédelmi Körzet, ahol megmutatjuk számodra a somogyi erdő, Magyarország egyik legváltozatosabb erdejének csodáit!

A verseny távjai az alábbiak:

1. táv: „Félmaratoni táv” – Rajt időpontja: 10.30.:
21 km, a RAJT és a CÉL a Zselicben a Ropolyi tónál, a térképen pirossal jelölve.

Kiegészítő magyarázat a csatolt térképhez:

A csatolt térképen jelöltük a futótáv 24 magassági pontját (a bekarikázott számokkal) a terepviszonyok érzékeltetése céljából. Az eligazodást segítendő jelezzük, hogy
- a 2. váltópont (19. magassági pont) után következő 20. és 21. magassági ponttal jelölt szakaszt oda és visszafelé, tehát összesen kétszer kell megtenni, és ezt követően kell haladni a 22. magassági pont felé,
- a verseny befejező szakasza a 24. magassági pont után a 3., majd 2., majd pedig az 1. magassági pont érintésével a Ropolyi tóig tart.

A távot lehet teljesíteni egyéniben, illetve váltóban 3 fős csapattal. A váltóban teljesített táv esetén a váltópontok, illetve az egyes futótávok:

1. táv: 4,3 km (Váltópont: 10. magassági pontnál)
2. táv: 8,8 km (Váltópont:19. magassági pontnál az oda-vissza szakasz előtt)
3. táv: 7,9 km

2. táv: „Bátorító táv” – Rajt időpontja: 10.45.:
4,0 km, a RAJT és a CÉL a Zselicben a Ropolyi tónál, a táv a Dugáskúti körtúra útvonalát érinti, a térképen zölddel jelölve.

Ropolyi tó (RAJT és CÉL) elérhetősége: a 67-es útról Kardosfa Hotel irányába leágazó út vezet a Ropolyi tóhoz, menet közben nem kell lefordulni sehol, csak követni az aszfaltos út vonalát, mintegy 6,5 km hosszan.

Az útvonal a Ropolyi tótól indul és a Zselic legszebb erdei útjain vezet. A „Félmaratoni” táv nagyrészt aszfaltos, helyenként kőszórással stabilizált, időjárásbiztos, a „Bátorító táv” erdei, földes túraút. A terepviszonyokról bővebb tájékoztatást kaphattok a csatolt térképen, valamint a „Bátorító táv” és a „Félmaratoni táv” linkeken található domborzati térképen.

A futás előtt bemelegítés a FELDERÍTŐKkel!

További információk: http://zselicicsillagpark.hu/zselici-nyarkoszonto-futoverseny.php

Megosztás