Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2018. május 5. (szo), 10:007 / 14 / 21 / 42kmGyulaTovábbi infoCímke , , , , ,

A futás részletei

Oriflame futás és félmaraton –
Gyula 2018. 05.05.
„ Fuss a Sérült Gyermekekért!”
Jótékonysági futóverseny
Időpont: 2018. május. 05. Gyula, 11.00 óra
A verseny rendezője:
Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület
A verseny védnöke: Gyula város Polgármestere

Ötpróba Táv:
maraton 42 km

egyéni félmaraton 21 km
félmaraton váltóban ( 3 db 7 km kör Gyula belvárosában )
maraton párban ( váltás a sarkadi Polgármesteri Hivatal előtt)
egyéni 14 km
egyéni 7 km
Versenyközpont: Gyulai Vár előtt felállított sátorban
Rajt és cél: Vár előtti terület

Útvonal:
Váltás:
A váltóban futó csapattagok a váltást a Várfürdő téli főbejárata előtt a váltózónában hajtják végre.
Maraton párban kategória váltása a sarkadi Polgármesteri Hivatal előtt.

Rajt:
A félmaraton és a váltófutás résztvevőinek tervezett rajtja 11.00 óra Vár előtti terület.
“Arany-Maraton” tervezett rajtja 10.00 Nagyszalonta (magyar idő szerint 9.00).
A rajt helyszínére Nagyszalontára szervezetten, buszokkal kerülnek kiszállításra a versenyzők.
A buszok a rajt helyszínére 7.30-kor indulnak.

Szintidő:
3 óra nettó idő (félmaraton)
6 óra nettó a (maraton)
Öltöző , ruhatár:
A vár előtt felállított sátrakban.
Nagyszalontán a rajt mellett felállított sátrakban. (Átöltözés után a ruházatot buszokkal visszaszállítjuk a cél területére a Gyulai vár előtt felállított sátorba.)
Frissítés:
3,5 km-erenként /víz ,gyümölcs ,szőlőcukor/
5 km-erenként /víz ,gyümölcs ,szőlőcukor/
egyéni frissítők kihelyezésére nincs lehetőség
Zerinden csak víz!
Díjazás:
7 km: 1-3. helyezett férfi és nő
félmaraton: 1-3. helyezett férfi és nő
váltófutás: 1-3. helyezett váltócsapat
maraton: 1-3. helyezett férfi és nő
maraton párban: 1-3. helyezett csapat
A sérült ill. kerekesszékes versenyzők egyéni díjazásban részesülnek!
A vegyes csapatok a maraton és maraton párban kategóriákban, a férfi maratonban kerülnek díjazásra.
Egyéni nevezési díjak:
Egyéni 7 km:
2017. 12. 31-ig: 4000 Ft
2018. 04. 15-ig: 5000 Ft
Helyszínen: 6000 Ft

Egyéni 14 km:
2017. 12. 31-ig: 4500 Ft
2018. 04. 15-ig: 5500 Ft
Helyszínen: 6500 Ft

Egyéni 21 km:
2017.12. 31-ig: 5000 Ft
2018. 04. 15-ig: 6000 Ft
Helyszínen: 7000 Ft

Csapat nevezési díjak:
Csapat 21 km:
2017. 12. 31.-ig: 6000 Ft
2018. 04. 15.-ig: 10.000 Ft
Helyszínen: 14.000 Ft

Egyéni 42 km:
2017.12. 31-ig: 6000 Ft
2018. 04. 15-ig: 7000 Ft
Helyszínen: 8000 Ft

Csapat 42 km:
2017.12. 31-ig: 14 000 Ft
2018. 04. 15-ig: 16 000 Ft
Helyszínen: 18 000 Ft

Nevezésed leadhatod ezen a linken!
Akciós nevezéseket csak a határidőkig beérkezett részvételi díjak esetén fogadjuk el!!
A versenyeken a sérült ill. kerekesszékes versenyzők, a görkorisok és a Nordic Walking/ Északi gyaloglás/-osok térítésmentesen vehetnek részt!
A kísérő futórendezvényeken a részvétel szintén ingyenes! / Vár-tó körüli futás különböző korosztályoknak/

A versenyen minden felkészült futó és kerekes székes saját felelősségére állhat rajthoz, amennyiben elfogadja a versenykiírásba foglalt feltételeket. A kerekes székes versenyzők a rajt előtt 1 perc-el rajtolnak!
Kizárásra kerül az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja nem a mellére tűzve viseli a verseny ideje alatt, továbbá aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul nem a valóságnak megfelelő adatokkal illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja. Az egyéni versenyben csak a 12 évesek vagy annál idősebbek indulhatnak.

Fontos! A maratoni távot teljesítők illetve a kerékpáros teljesítmény túrát választók személyi igazolványt ill. útlevelet hozzanak magukkal ugyanis átlépik a határt!

Maratonra nevezőknek:
A versenyzőket szervezetten, buszokkal fogjuk kiszállítani Nagyszalontára a rajt helyszínére.
Előző nap megtörténik az okmányok ellenőrzése a gyulai Vár előtt felállított sátorban, a rendezvény alatt a rajtszámok alapján történik a versenyzők azonosítása a határon való átkeléskor!.

Nevezési díj tartalmazza:
chipes időmérés
frissítés
orvosi szolgálat
az első 500 nevezőnek egyedileg emblémázott póló
zárt és biztosított útvonal
zenészek az útvonalon
egyedileg emblémázott érem (csak a 42km és a 21 km-en)
A versenyt sikeresen teljesítők / 7km és 21 km, 42km / a Várfürdő szolgáltatásait térítésmentesen igénybe vehetik!

Rajtszám és póló átvétel:
2018. május 04.-én 14.00-20.00-ig
2018. május 05.-én 07.00-10.30-ig
A nevezési díj befizetésével a résztvevők hozzájárulnak a róluk készült hang és képanyag, elektronikus és nyomtatott médiában való megjelenéséhez

2018. évi futás útvonala: (7 km, 21 km, váltó):
Várfürdő futás útvonalRajt a Várkert utcában – Várkert utca végén
balra rákanyarodunk a Kossuth Lajos utcára- körforgalmat elhagyva folytatjuk futásunk a Városház utca irányába- balra befutunk a Városház utcába- Világórát elérve futunk tovább a Hétvezér utcán- Hétvezér utca végén jobbra fordulunk s elfutunk a gesztenye fák alatt a Béke sugárúton a Budrió Abc-ig – Budrió ABC előtt kialakított fordítónál megfordulunk s a Béke sugárúton visszafutunk s elérjük a Kossuth-téren kialakított körforgalmat ahol jobbra fordulunk a Dr. Adler Ignác utcára- Dr Adler Ignác utcán végigfutva elérjük a Bartók Béla utcát- Bartók Béla utcán balra fordulva futunk tovább – Gyulai Hivatásos Tűzoltóság épületét elhagyva balra fordulunk a Vértanúk útjára- Kossuth téri körforgalmon áthaladva folytatjuk futásunk a Karácsonyi János utcán- elfutunk a Centrum-patika frissítő pontja előtt a Szt. László utcán elfordulunk balra s elfutunk a Bethlen Gábor utcáig ahol jobbra fordulunk- Covasna városától kapott Székely kapun átfutva megérkezünk a Csiga-kertbe- Csiga kereten átfutva keresztezzük a Csiga utcát s megérkezünk a Mátyás király utcába ahol balra fordulva folytatjuk futásunk a Diófa utcáig résztvevői balra kanyarodva futnak tovább a Híd utcán át a gyönyörűen felújított Gyulai Várfürdő hátsó bejáratáig- átfutunk a Gyulai Várfürdő gyönyörű, ősfákkal büszkélkedő területén s balra kikanyarodva folytatjuk futásunk az Akácos úton a Tiborc utcáig- Tiborc utcán balra kanyarodva elérjük a Várkert utcát- Várkert utcán tovább futva elérjük a Vár előtti területen kialakított Rajt/Cél zónát!

„Határtalan – Arany maraton”
Arany János születésének 201. évfordulója emlékére
„ Fuss a Sérült Gyermekekért!”
2018.évi maraton útvonala:
Rajt a romániai Salonta (Nagyszalonta) település Arany János szobor elől- elfutunk Erdély legnagyobb Református temploma előtt, s elérjük a Fő utcát (Republicii)ahol a Városháza előtt jobbra kanyarodunk- elfutunk a körforgalomig ahol elhaladunk a Csonka–torony előtt- a körforgalom 3. kijáratán elhagyjuk a körforgalmat s folytatjuk futásunk fő utcán (Republicii) elhaladunk a Katolikus templom mellett majd elérve az aradi úti elágazást elhaladva a Hajdúk emlékműve előtt egészen az egykori “Arany János” Főgimnázium épületéig, ahol balra fordulva rátérünk a kerékpár útra folytatva az utat a Fendinánd király és Avram Iancu utcán elhaladva a Mária park” előtt egészen a sarkadi útig, majd a Salonta (Nagyszalonta ) települést jelző táblát elhagyva folytatjuk futásunk a kerékpár úton- Sarkad városán keresztül- Sarkad helyiség jelző táblát elhagyva folytatjuk futásunk a kerékpár úton a Fekete Körös hídjáig- Fekete –Körös hídján áthaladva közúton folytatjuk futásunk a Fehér-Körös hídjáig- Fehér-Körös hídján áthaladva ismét kerékpár úton folytatjuk versenyünket-Sarkadi úttal párhuzamosan futva elérjük a Csókos utat ahol jobbra kanyarodunk – Csókos út után elérjük a Madách utcát ahol tovább egyenesen folytatjuk futásunk- Madách utca után tovább, egyenesen folytatjuk futásunk a Béke sugárútig ahol balra fordulunk- Béke sugárúton csatlakozunk a félmaratoni és 7 km-ert teljesítő futóink útvonalához a Béke sugárúton elfutunk a Kossuth térig-a Kossuth-téren kialakított körforgalomnál jobbra fordulunk a Dr. Adler Ignác utcára– Dr. Adler Ignác utcán végigfutva elérjük a Bartók Béla utcát– Bartók Béla utcán balra fordulva futunk tovább- Gyulai Hivatásos Tűzoltóságépületét elhagyva balra fordulunk a Vértanúk útjára– Kossuth téri körforgalmon áthaladva folytatjuk futásunk a Karácsonyi János utcán– elfutunk a Centrum-patika frissítő pontja előtt a Szt. László utcán elfordulunk balra s elfutunk a Bethlen Gábor utcáig ahol jobbra fordulunk- Covasna városától kapott Székely kapun átfutva megérkezünk a Csiga-kertbe– Csiga kerten átfutva keresztezzük a Csiga utcát s megérkezünk a Mátyás király utcába ahol balra fordulva folytatjuk futásunk a Diófa utcáig – a résztvevők balra kanyarodva futnak tovább a Híd utcán át az Akácos úton a Tiborc utcáig– Tiborc utcán balra kanyarodva elérjük a Várkert utcát– Várkert utcán tovább futva elérjük a Vár előtti területen kialakított Rajt/Cél zónát!

Megosztás