Futás motiváció

futás motiváció

Futóverseny gyorskereső

Futónaptár havi bontásban

Futónaptár a Facebook-on

Futás info

futónaptár
vége2015. december 5. (szo), 15:305.4kmBudapest, MargitszigetTovábbi infoCímke , ,

A futás részletei

Fejezzük ki egyértelműen: nem normális, hogy sötétedés után félni kell kedvenc futópályánk használatától!

Fogj egy zseblámpát és gyere velünk december 5-én szombaton, fussunk együtt egy kört a sötétben!

Ha egy dolgozó nő télen, munka után közterületet használna, mondjuk sportolás céljából, jobb, ha kétszer meggondolja. Négykor már sötétedik és ha megtámadják, általánosnak számít az a reakció, hogy minek ment sötétben futni, mire számított. A soroksári gyilkosság után rémisztően sok ilyen hangot hallottunk. A rendőrség a legtöbbször csak a sokadik bejelentésre tesz lépéseket, így fogták el két éve azt a szatírt, akit egy magát kocogónak álcázó rendőrnő segítségével csaltak kelepcébe. Azóta sincs állandó megoldás arra a kérdésre, hogy miképpen használhatnák biztonsággal a sportolók Budapest legnépszerűbb futópályáját. De ha az ott kocogó nőket kérdezzük, mind tudják, melyik az a kivilágítatlan kanyar, ahol halálfélelemmel szoktak átsprintelni.

Most egy újabb nőt támadtak meg ebben a kanyarban, aki saját lélekjelenlétének köszönhetően pár sebbel és egy monoklival el tudott menekülni. Vajon hányan lehetnek, akik nem tesznek bejelentést, akik nem hozzák nyilvánosságra a velük történteket? És hányan retteghetnek október végétől február végéig - vagy egyszerűen az esti műszak végeztével - hazamenni munka után?

Fejezzük ki egyértelműen, hogy ez nincs rendben! Hogy nem természetesen magától értetődő jelenség az, hogy sötétedés után a nők halálos rettegésben közlekednek az úgynevezett közterületeken.

Fogj egy zseblámpát és gyere velünk december 5-én szombaton, fussunk együtt egy kört a sötétben!

Tervezett program:
15:30 - Rövid - sajtónyilvános - műsor és beszéd az (elsősorban női) állampolgárok alapvető közterület-használati jogának biztosításáról
16:00 - Futás!

Az eseményről a tervek szerint GoPro felvétel készül, ha minden jól megy, online is követhető lesz. Akinek nincs kedve, lehetősége futni, azt is szeretettel várjuk. Mert a biztonságos közterület használat mindnyájunk közös érdeke.

Az esemény szervezése még az elején tart, hangosításunk már van, de minden egyéb segítséget megköszönünk. A találkozóhely pontos koordinátái és további részletek hamarosan itt!

Megosztás