Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2019. máj. 10. (pén)
2019. máj. 12. (vas)
3 napos221kmBalatonaligaA futóverseny kiírásaTovábbi infoCímke , , , , ,

A futás részletei

Egyéni futás információi:

VERSENY IDŐPONTJA: 2019. május 10-12.
TÁV: 221 km, egy kör a Balaton körül
VERSENYKÖZPONT: Annagora Aquapark (Balatonfüred, Fürdő utca 35.)

SZAKASZOK
A 2019. évi NN Ultrabalaton várhatóan 50 szakaszból áll majd. A legrövidebb szakasz mindössze 1,9 km, a leghosszabb több mint 10 km lesz.
Minden váltóponton lesznek mobil WC-k, amelyek közül egyet a zöld rajtszámos ultrafutók részére tartunk fenn (matricával jelölve).

VERSENYKATEGÓRIÁK
> Egyéni női
> Egyéni férfi

DÍJAZÁS
Minden, szintidőn belül célba érkező egyedi befutóérmet kap.
A kategóriák 1-3. helyezettjei kupát kapnak, a verseny abszolút győztese egy éven keresztül birtokolja a neki járó vándorserleget!

NEVEZÉS
A XIII. NN Ultrabalaton egyéni nevezési felülete 2018. október 29-én nyílik meg!

https://ultrabalaton.hu/nevezes/

A NEVEZÉSI DÍJ TARTALMAZZA
– Részvételi jog a versenyen
– Befutóérem (a szintidőn belüli teljesítésért)
– Rajtcsomag
– Chipes időmérés
– BioTechUSA frissítés (a nektek fenntartott egyéni asztal mellett, a csapatok asztaláról is frissíthettek)
– D24 alkoholmentes sör a célban
– Orvosi felügyelet a verseny alatt
– Masszázs a verseny után, amelyet a 2-3 fős csapatok is igénybe vehetnek
– Ingyenesen letölthető fotók (a meghirdetett helyszínekről)

A RAJTCSOMAG TARTALMA
– Egyéni rajtszám (viselése kötelező)
– Névvel ellátott UB technikai futópóló (MIZUNO)
– Műsorfüzet szakasztérképekkel
– Varga Pincészet bora (amely CSAK a versenyközpontban vehető át)
– Karszalag, amely feljogosít a versenyen és a pénteki tésztapartin való részvételre (viselése a versenyen opcionális, a bringás kísérőnek kötelező, mivel a karszalagra kapják meg az extra szolgáltatásokat a kiemelt pontokon)

RAJTCSOMAG ÁTVÉTEL
Ennek időpontját később tesszük közzé; a rajtcsomagok átvételének feltétele a Felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése!

BRINGÁS KÍSÉRŐITEK FIGYELMÉBE
Körbetekerni a Balatont még saját tempóban is nagy kihívás, de kerékpáros kísérőként, igazodva a kísért versenyző tempójához, óriási teljesítmény. Azoknak a kísérőknek, akik akár 30 órát is a nyeregben töltenek, a következőkkel szeretnénk segíteni.

Továbbra is megkülönböztetett figyelmet kapnak az egyéni, az egyéni versenyzők kerékpáros kísérőik; a többi Bringatúra nevezőihez képest számukra kiemelt szolgáltatást biztosítunk:
– Egyedi rajtszám (amely a frissítőállomásokon megkülönbözteti őket a többi Bringatúra nevezőtől)
– Minden ponton frissíthetnek (mint az egyéni versenyzők, akár az extra asztalról is)
– Az ultrafutókhoz hasonlóan öt ponton meleg étellel várjuk őket
– Befutóérmük szalagja különböző lesz a többi kerékpárosétól

Ha szeretnétek kerékpáros kísérőt regisztrálni, őt az egyéni nevezés leadásakor, az egyéni regisztrációs felületen nevezhetitek. Egy egyéni nevezéshez maximum két kísérőt lehet regisztrálni.

MEGNYITÓ A VERSENYKÖZPONTBAN
A pénteki hivatalos megnyitón az első sorokban várunk benneteket. Köszönjük, hogy jelenlétetekkel emelitek az esemény színvonalát!

IDŐMÉRÉS
Online rendszerrel történik a kijelölt váltópontokon. A vasúti átkelőknél időjóváírásra van lehetőség, ezt a rendszer azonnal kezeli. A verseny végén a nettó idő látható. Kérjük, figyeljetek arra, hogy a végleges eredményeket az időjóváírások befolyásolhatják! FONTOS újítás, hogy az egyéni versenyzők részére az időmérő pontok használata kötelező; MAXIMUM HÁROM állomás hagyható ki! Azokat a versenyzőket, akik ennél többet hagynak ki, a versenyből kizárjuk. FONTOS! 221 km alatt több, előre nem közölt ponton manuálisan is jegyezzük az egyéni versenyzők áthaladását. A verseny végén az egyéni teljesítők idejét megvizsgáljuk. Amennyiben az jelentős eltérést (25%+) mutat a saját átlag teljesítéshez képest – és bebizonyosodik a szabálytalanság -, a versenyzőt az eredménylistából kizárjuk!

CHIP LETÉTI DÍJA
A rajtcsomag átvételekor az egyéni indulók részére 5000 forint kaució ellenében adjuk át a chipeket. Kérjük, a munkánk megkönnyítése érdekében pontos összeggel érkezzetek! A kaució összege a célba érkezés után – a chip ellenében – visszajár!

SZINTIDŐ
A 221 kilométer megtételére a rajttól számítva 32 óra áll rendelkezésre. A szintidőn kívül az egyes váltópontokhoz érkező egyéni indulók tovább haladása – biztonsági és egészségügyi okokból – nem lehetséges. Ahhoz, hogy szintidőn belül maradj, a következő időpontok előtt át kell haladnod a felsorolt váltópontokon. A szintidőn kívül került versenyzők rajtszámát a PIROSSAL jelölt pontokon levesszük, részükre érmet és célszalagot nem tudunk átadni.

További információk:

http://ultrabalaton.hu/egyeni/egyeni-info-2019/

------------------------------------------------------------

Csapatfutás információi:

VERSENY IDŐPONTJA: 2019. május 10-12.
TÁV: 221 km, egy kör a Balaton körül
VERSENYKÖZPONT: Annagora Aquapark (Balatonfüred, Fürdő utca 35.)

SZAKASZOK
A 2019. évi NN Ultrabalaton várhatóan 50 szakaszból áll majd. A legrövidebb szakasz mindössze 1,9 km, a leghosszabb több mint 10 km lesz; a rövidebbeket a futással még csak ismerkedőknek ajánljuk.
Minden váltóponton lesznek mobil WC-k, amelyek közül egyet a zöld rajtszámos ultrafutók részére tartunk fenn.

VERSENYKATEGÓRIÁK
> Páros női csapat
> Páros férfi csapat (ha az egyik csapattag férfi, akkor a csapatot ide soroljuk)
> Háromfős női csapat
> Háromfős férfi csapat (ha az egyik csapattag férfi, akkor a csapatot ide soroljuk)
> Négyfős női csapat
> Négyfős férfi csapat (ha az egyik csapattag férfi, akkor a csapatot ide soroljuk)
> Ötfős női csapat
> Ötfős férfi csapat (ha az egyik csapattag férfi, akkor a csapatot ide soroljuk)
> Hatfős női csapat
> Hatfős férfi csapat (ha az egyik csapattag férfi, akkor a csapatot ide soroljuk)
> Hétfős női csapat
> Hétfős férfi csapat (ha az egyik csapattag férfi, akkor a csapatot ide soroljuk)
> Nyolcfős női csapat
> Nyolcfős férfi csapat (ha az egyik csapattag férfi, akkor a csapatot ide soroljuk)
> Kilencfős női csapat
> Kilencfős férfi csapat (ha az egyik csapattag férfi, akkor a csapatot ide soroljuk)
> Női verseny 10-13 fős csapatok részére
> Férfi verseny 10-13 fős csapatok részére (ha az egyik csapattag férfi, akkor a csapatot ide soroljuk)

KÜLÖN IS ÉRTÉKELT KATEGÓRIÁK
Céges csapat kategória létszáma: 2-13 főig. A csapatban csak ugyanabban a cégben dolgozó személyek és családtagjaik szerepelhetnek. Ezek a csapatok a kategóriák szerinti váltóverseny értékelésben is részt vesznek.
Fontos, hogy a csapatnévben szerepeljen a cég neve is!

DÍJAZÁS
Minden szintidőn belül célba érkező egyedi befutó érmet kap.
A csapat kategóriák 1-3. helyezettjei kupát kapnak, valamint indulási jogot a 2020. évi UB-ra (továbbá a támogatók külön ajándékcsomagjait)
Idén is külön díjazzuk a 2-13 fős csapatok közül a céges kategóriában induló csapatok 1-3 helyezettjeit (összesen 3 dobogós hely a teljes kategóriában).

BRINGÁS KÍSÉRŐK
Amennyiben a csapat bringás kísérővel szeretne teljesíteni, neki a McDonald’s Bringamánia Bringatúrára kell beneveznie, saját profiljával; a nevezésnél ki kell választani, hogy ő “CSAPATOT KÍSÉRŐ BRINGATÚRA RÉSZTVEVŐ”, itt meg kell adni a kísért csapat nevét is.

NEVEZÉS

A XIII. NN Ultrabalaton nevezési felülete 2018. október 13-án, 13 óra 13 perckor nyílik meg!
Javasoljuk, hogy mind a csapatkapitányok, mind a leendő csapattagok hozzák létre Személyes profiljukat minél hamarabb, mert enélkül nem tudtok a 2019. évi NN Ultrabalatonra nevezni.

https://ultrabalaton.hu/nevezes/

CSAPATKAPITÁNYOK FIGYELMÉBE
A csapat nevezésénél a következő információkat kérjük majd:
> Csapatnév
> Kategória (céges // nem céges // férfi csapat // női csapat)
> Csapat létszáma (2-től 13 főig, a létszám egyedi elbírálás alapján később csak felfelé módosítható)
> Tervezett köridő a 221 km hosszú körre (a csapat által tervezett köridő 2019. március 1-jéig, a csapatkapitány személyes profiljának segítségével módosítható); a köridő 12 óra és 32 óra közötti időtartam lehet
> Csapattagok pólómérete (külön a férfi és külön a női méretek, a nevezéskor megadott pólóméretek 2018. december 1-jéig módosíthatók a csapatkapitány profiljának használatával)
> Számlázási név és cím (cég esetén, a cég nevét és számlázási címét, adószámát kell megadni)
> Egy profilról kizárólag egy csapatot tudtok regisztrálni. Ha több csapattal neveznétek, javasoljuk, hogy előre jelöljétek ki az összes csapatkapitányt! Céges csapatok regisztrációja során a csapatnévben szerepelnie kell a cégnévnek (pl.: UtáNNfutók, NN futóbolondok, 1. számú NN csapat, 2. számú NN csapat).
> Ha a csapat mellé bringás kísérőt szeretnétek, neki a McDonald’s Bringamánia Bringatúrára kell beneveznie, saját profiljával; a nevezésnél ki kell választani, hogy ő “CSAPATOT KÍSÉRŐ BRINGATÚRA RÉSZTVEVŐ”, itt meg kell adni a kísért csapat nevét is

FIGYELEM
Postai csekket nem áll módunkban fogadni. Amennyiben postai csekken kerül elindításra a nevezési díj befizetése, azt a bank azonnal visszautalja. A csapatok nevezési díját egy összegben kell elutalni, nem pedig csapattagonként. Számlát kizárólag a CSK által, a regisztráció során megadott névre és címre tudunk kiállítani, egy csapaton belül a számla megbontására nincs lehetőség. A külön beérkezett díjakat a banki költségek levonása mellett visszautaljuk a feladónak!

FOGLALÓ BEFIZETÉSE
Szeretnénk, hogy csak olyan nevezések születhessenek, amelyek mögött valódi versenyzők állnak, valódi indulási szándékkal; ezért vezettünk be – javaslataitok alapján – 2018-ban foglalót. A sikeres regisztrációt követően a csapatkapitányok e-mailt kapnak arról, hogy milyen számlaszámra (utalással, vagy személyes fizetéssel versenyirodánkban) kell 2018. október 22-éig, 15 000 Ft foglalót befizetni (csapatonként), amelyről a számviteli szabályok betartása mellett számlát küldünk. FONTOS! Pontosan állítsátok be a számlázási adatokat, mert a foglalóról nem áll módunkban módosított számlát kibocsátani.

Azokat a csapatnevezéseket, amelyekhez a megadott határidőn belül nem érkezik foglaló, automatikusan töröljük, az ő helyeiket a későbbiek során töltjük fel. Ugyanez érvényes azokra a csapatokra, akik a foglalót késve fizetik be, számukra a foglalót a banki költségek levonásával visszautaljuk.

A foglaló befizetőinek 2019. január 15-éig van lehetősége arra, hogy a nevezési díj fennmaradó részét befizessék. A nem fizető csapatok nevezését töröljük, de számukra a foglalót nem térítjük vissza; helyeiket a későbbiek során töltjük fel.

A NEVEZÉSI DÍJ TARTALMAZZA
– Részvételi jog a versenyen
– Befutóérem (a szintidőn belüli teljesítésért)
– Rajtcsomag
– Chipes időmérés
– BioTechUSA frissítés a 4-13 fős csapatok részére a csapatasztalról, a páros és háromfős csapatok az egyéniek asztaláról is frissíthetnek
– D24 alkoholmentes sör a célban
– Orvosi felügyelet a verseny alatt
– Masszázs a verseny után a 2-3 fős csapatok számára
– Ingyenesen letölthető fotókat (a meghirdetett helyszínekről)

A RAJTCSOMAG TARTALMA
– Csapat rajtszám (viselése kötelező)
– UB technikai futópóló (MIZUNO)
– Műsorfüzet (max 4 db/csapat), szakasztérképekkel
– Varga Pincészet bora (amely CSAK a versenyközpontban vehető át)
– Karszalag, amely feljogosít a versenyen és a pénteki tésztapartin való részvételre (viselése a verseny alatt a csapatok és bringatúrások részére kötelező, mivel a karszalagra kapjátok meg az extra szolgáltatásokat a kiemelt pontokon)

További információk: http://ultrabalaton.hu/csapatinformaciok-2019/

Megosztás