Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2018. szeptember 23. (vas), 10:003.4 / 6kmSzegedTovábbi infoCímke , , ,

A futás részletei

2018-ban is együtt futunk Szeged utcáin! A 17. alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválra várunk szeretettel amatőrt és profit, időset és fiatalt, az aszfalt fanatikus rajongóit és a csak ritkán futókat! Gyere egyedül vagy a családdal, és tedd próbára magadat rövid vagy épp hosszútávon!
Várjuk a családok és az egyéni nevezők jelentkezését, hogy több ezren együtt fussunk majd végig Szeged legszebb utcáin!

A PICK Utcai Futófesztivál célja, hogy évről-évre egyre több mozogni vágyót vonzzon ki Szeged szívébe, a Dóm térre, hogy onnan induljunk neki a fesztivál rövidebb és hosszabb lélegzetvételű szakaszainak. A fesztivált minden év őszén a családi összetartozás, az egészség, és a mozgás örömének jegyében rendezzük meg, és a futáson kívül természetesen idén is színes és változatos programokkal várjuk a családokat. Számos szórakoztató programmal készülünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt, akár szurkolóként, akár résztvevőként látogatnak el Szeged szívébe, a 17. PICK Utcai Futófesztiválra!

Részletek:
Helyszín:
Szeged, Dóm tér
2018. szeptember 23., vasárnap 10.00 óra

Rendezők: PICK Szeged Zrt. és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.

Távok, rajtidők:
6 km 2 különböző hosszúságú kör 10:00 óra
családi csapat, 1.5 km 1 kör 10:50 óra
3.4 km 1 kör 11:30 óra

A családi csapat futamban 3 fős csapatok indulnak. Az indulás feltétele: legalább egy szülőnek és egy, a női nemet képviselő családtagnak kell indulnia. A családnak együtt futva kell teljesítenie a távot, a fordítóban és a célegyenesben kézen fogva kell haladniuk. A gyermekkocsival induló szülőknek csak egymás kezét kell fogniuk.

Útvonal: 6 km, családi csapat:
Dóm tér - Aradi vértanúk tere - balra Tisza L. krt. - Huszár Mátyás rakpart, fordító - majd ugyanezen az útvonalon vissza. A 6 km-es táv versenyzői egy rövidebb, majd a második körben egy hosszabb egyenest futnak oda-vissza a Rakparton lévő fordítókig.

3.4 km: Dóm tér - Somogyi u. - Kárász u. - Klauzál tér - Széchenyi tér, középső sétány - Horváth M. u. - jobbra, Arany J. u. - balra, Stefánia - jobbra, Tisza L. krt., jobboldali forgalmi sávok – Huszár Mátyás rakpart - Árvízi emlékmű - Tisza L. krt. - jobbra, Aradi vértanúk tere - Rerrich B. tér - Dóm tér.

Nevezés: személyesen a Városi Sportcsarnokban, Szeged, Temesvári körút 33., 2018. szeptember 17-20. között hétfőtől- csütörtökig 09:00-15:00 óráig, valamint szeptember 21-én, pénteken 09:00-12:00 között.
Továbbá a verseny napján a Dóm téren lévő versenyközpontban 08:00 órától az aktuális rajtot megelőző fél óráig. A Bonafarm Csoport dolgozóinak nevezési díjat nem kell fizetniük. A nevezéskor minden futó a verseny emblémájával ellátott pólót vehet át.

Iskolák nevezése: az iskolák a verseny hetében a testnevelők által, a kitöltött kollektív és egyéni nevezési lapok együttes leadásával nevezhetnek 2018. szeptember 20-án (csütörtök) 15:00 óráig. A legtöbb tanulót benevező 3 szegedi és 3 nem szegedi iskola testnevelője PICK ajándék - valamint utalvány díjazásban részesül.

Öltöző: Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Tömörkény utca 1.

Díjazás: a 6 km-es táv 1- 3. helyezett nő és férfi versenyzői, a Szegedi Tudományegyetem egyéni bajnokságán induló 1 -3. helyezett nő és férfi, a családi csapat 1- 3. helyezettjei, valamint a legidősebb és legfiatalabb versenyző díjazása.

Eredményhirdetés: 12:15 órakor a Dóm előtti színpadon.

Nevezési díj: szeptember 21-ig 600 Ft, a verseny napján 800 Ft. Iskolai csoportok előnevezése alkalmával tanulónként 500 Ft. A családi futáson indulók személyenként fizetendő nevezési díja megegyezik az egyéni, a nevezés időpontjának megfelelő nevezési díjjal.

Sorsolás: minden induló rajtszáma alapján részt vesz az eredményhirdetést követő sorsoláson, melyen a támogatók ajándékait sorsoljuk ki.

Információ: http://www.szegedsport.hu e-mail: info@szegedsport.hu

Megosztás