Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2019. szeptember 29. (vas)1.5 / 3.4 / 21kmSzegedTovábbi infoCímke , , , , , ,

A gyerek címkével ellátott futásokon van gyerek (jellemzően 1km alatti, vagy akörüli) táv is, de ezt nem mindig adják meg, hogy mennyi, így nem biztos, hogy a távok között is fel van tüntetve.

Mindenki tájékozódjon a szervezőknél!

A futás részletei

A PICK 150. évfordulója alkalmából minden eddiginél színesebb programokkal várunk minden kedves érdeklődőt a 18. PICK Utcai Futófesztiválra!
Idei futóversenyünkre szeptember 29-én, vasárnap kerül sor Szeged belvárosában (Dóm tér-Kárász utca útvonalon), amely a Bonafarm Csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezésében jön létre.
A Pick Futást – hagyományőrző jelleggel – immár tizennyolcadik alkalommal rendezzük meg, amelyen nem csak profi, hanem amatőr futóknak, sőt egész családoknak nyújtunk lehetőséget a közös sportolás élményére.
A versenyzők, szurkoló csapattársak és családtagok számára 2019-ben is számos kísérőrendezvénnyel készülünk, hogy szeptember utolsó vasárnapja ne csak egy színvonalas sportesemény legyen, hanem a város és környéke lakóinak egy kellemes és szórakoztató őszi program!

A PICK Futófesztivált 2019-ben is az egészséges életmódért tett elkötelezettségünk jegyében szervezzük, amelyet az idei jubileumi évben minden eddiginél változatosabb és színesebb kísérő programokkal, és aktivitásokkal kívánunk elősegíteni.
2018-ban már 6200 fő indult a három táv egyikén, és mind a 6 km-es, mind a családi csapatfutáson nevezési rekord született. Ebben az évben a Pick 150 éves évfordulója alkalmával egy új FÉLMARATON távval kedveskedünk a sportolni vágyóknak.
Találkozzunk a 18. PICK Futófesztiválon: tölts el egy kellemes napot rendezvényünkön versenyzőként, szurkolóként vagy kiállítóként családod és barátaid társaságában!

Részletek:
Helyszín: Szeged, Dóm tér
2019. szeptember 29., vasárnap, 8.00 óra

Távok, rajtidők:
21+ km (nem hitelesített félmaraton táv): 2 kör, 8.00 óra
családi csapat, 1.5 km , 1 kör, 10.50 óra
3.4 km, 1 kör, 11.30 óra

Rendezők: PICK Szeged Zrt. és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.

A rendezvény menete:
7.30 Félmaraton regisztráció kezdete
8.00 Félmaraton rajt
8.00 Regisztráció kezdete
9.30 X-Treme hip-hop tánciskola műsora
10.10 Cheerleader show
10.50 Családi csapatfutás rajtja
11.05 Közös bemelegítés – Gál Vera
11.20 Ejtőernyős bemutató
11.30 A 3.4 km-es táv rajtja
11.35 Ugrálóköteles show
12:15 Díjátadás, sorsolás

A családi csapat futamban minimum 3 fős csapatok indulnak. Az indulás feltétele: legalább egy szülőnek vagy egy, a női nemet képviselő családtagnak kell indulnia. A családnak együtt futva kell teljesítenie a távot, a fordítóban és a célegyenesben kézen fogva kell haladniuk. A gyermekkocsival induló szülőknek csak egymás kezét kell fogniuk.

Útvonal: 1,5 km családi csapat:
Dóm tér - Aradi vértanúk tere - balra Tisza L. krt. - Huszár Mátyás rakpart, fordító – majd ugyanezen az útvonalon vissza. A 6 km-es táv versenyzői egy rövidebb, majd a második körben egy hosszabb egyenest futnak oda-vissza a Rakparton lévő fordítókig.

3.4 km: Dóm tér - Somogyi u. - Kárász u. - Klauzál tér - Széchenyi tér, középső sétány - Horváth M. u. - jobbra, Arany J. u. - balra, Stefánia - jobbra, Tisza L. krt., jobboldali forgalmi sávok – Huszár Mátyás rakpart - Árvízi emlékmű - Tisza L. krt. - jobbra, Aradi vértanúk tere - Rerrich B. tér - Dóm tér.

21+ km: Dóm tér – Tisza Lajos krt. Huszár Mátyás rakpart – Felső-Tisza-part – Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeumig – fordítás, Felső-Tisza-part – Huszár Mátyás rakpart - Árvízi Emlékműnél egyenes tovább – Korányi fasor – Tisza töltés – jobbra Máglya sor – Füzes u. – Szabadság tér – Közép – Kapu u. – balra Alsó-Nyomási sor – jobbra Majdáni sor – balra Szajáni u. – jobbra Horgosi út – PICK Kereskedők háza, fordítás – majd ugyanezen az útvonalon vissza (a Dóm tér rajt és cél helyszínként szerepel, a két kör között az útvonal nem érinti a Dóm teret).
Az útvonal részben aszfaltozott, részben murvás, kavicsos, földes út. Frissítőpont 2 helyen, a fordítóknál. Az útvonalon mobil wc-k lesznek elhelyezve.

Nevezés: személyesen a Városi Sportcsarnokban, Szeged, Temesvári körút 33., 2019. szeptember 23-26. között, hétfőtől csütörtökig, 9.00-15.00 óráig, valamint szeptember 27-én, pénteken, 9.00-12.00 között. A 21+ km-es távon indulók online is nevezhetnek a portal.szegedsport.hu oldalon. A verseny napján a Dóm téren lévő versenyközpontban 8.00 órától az aktuális rajtot megelőző fél óráig lehet még jelentkezni. A félmaraton távra csak előnevezés lehetséges, személyesen a Városi Sportcsarnokban, a rendezvény hetében, valamint a portal.szegedsport.hu oldalon!

Iskolák nevezése: az iskolák a verseny hetében a testnevelők által, a kitöltött kollektív és egyéni nevezési lapok együttes leadásával nevezhetnek 2019. szeptember 26-án (csütörtök), 15.00 óráig.
Öltöző: Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, 6720 Szeged, Tömörkény utca 1.
Díjazás: a 21+ km-es táv 1-3. helyezett nő és férfi versenyzői, a Szegedi Tudományegyetem egyéni bajnokságán induló 1-3. helyezett nő és férfi, és a családi csapat 1-3. helyezettjei.

Eredményhirdetés: 12.15 órakor, a Dóm előtti színpadon.

Nevezési díj: szeptember 27-ig 600 Ft, a verseny napján 800 Ft. Iskolai csoportok előnevezése alkalmával tanulónként 500 Ft. A családi futáson indulók személyenként fizetendő nevezési díja megegyezik az egyéni, a nevezés időpontjának megfelelő nevezési díjjal. A félmaraton útvonal nevezési díja: 1800 Ft.

Sorsolás: minden induló rajtszáma alapján részt vesz az eredményhirdetést követő sorsoláson, amelyen a támogatók ajándékait sorsoljuk ki.

Információ: http://www.szegedsport.hu e-mail: info@szegedsport.hu

Támogatóink:
- Szegedi Sport és Fürdők Kft.
- Repét Kft.
- Victus Hungária Kft.
- Bizerba Mérleg Hungária Kft.
- CIB Bank
- M ProFood Zrt.
- Promission Kft.
- Wipak Oy Magyarország
- Maus Friss Diszkont
- Mizo
- Toyota Kovács Autóház
- Primavera – Magyarvíz Ásványvíz Kft.
- Magyar Vöröskereszt
- MOL-PICK Kézilabda csapat

Megosztás