Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2021. júl. 14. (sze)
2021. júl. 19. (hét)
6 naposnincs adatBudapestTovábbi infoCímke , , , ,

A futás részletei

Dobog a szíved? Van két lábad? Észrevetted, hogy rajtad kívül mások is élnek a világon? Ha igen, akkor még a koronavírus járvány idején is egészen biztosan tudsz segíteni másokon, és csatlakozni az eseményünk valamelyik pontjához!
Az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás idei mottója az, hogy a múlton való állandó siránkozás helyett legyen a segítés és a mozgás öröme az, ami összeköt. Jótékonykodjunk, adjunk vért és hívjuk fel a figyelmet a határon túli magyarokkal való összetartozásra!
A jótékonysági futás július 14-én rajtol Budapesten, majd 6 nappal és 600 kilométerrel később ér célba az erdélyi Magyarfülpösön található Szórványkollégiumban. Az átmeneti menedéket nyújtó otthont 20 évvel ezelőtt alapította Ady István református lelkész. Olyan gyermekek kerültek ide, akik nem tanulhattak anyanyelvükön és mellette élet-halál harcot kellett vívniuk a mindennapi betevőfalat megszerzéséért, naponta szembe kellett nézniük az otthoni erőszakkal, alkoholizmussal stb. Ők sajnos csak hétköznap lehetnek az otthon lakói, hétvégére haza kell menniük, ezért csütörtökön már könnyes a szemük, ha arra gondolnak, másnap már „otthon” lesznek. Nem ritka, hogy egész hétvégén nem esznek semmit, és legtöbbjük fűtetlen helyiségben a betonpadlón alszik, nincs áram és víz sem az otthonukban. A Szórványkollégiumban jelenleg 49 magyar gyermek talált átmeneti menedéket, értük, hozzájuk futunk el. A gyermekek számára a jótékonysági esemény célba érkezését követő öt napon át az Egy vérből vagyunk Alapítvány egy sporttábort szervez, amivel felejthetetlen élményeket szeretnénk adni nekik.
Az eseményt egy véradó kampány kíséri, a futás útvonala mentén három helyszínen, Budapesten, Szolnokon és Berettyóújfaluban szervezünk véradó napokat. Az Országos Vérellátó Szolgálat véradó buszában lehet majd ezeken a településen vért adni.
A 6500 m szintemelkedésű 600 km-es távot felkért ultrafutók teljesítik, hozzájuk lehet majd minden nap két-három ponton csatlakozni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.
Nevezési díj nincs, regisztráció viszont szükséges.
https://egyverbol.hu/egy-verbol-vagyunk-2021/
Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, védnöke Matusovits Andrea az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója és Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
Az esemény szervezése az Országos Vérellátó Szolgálat megbízásából történik, a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alap és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával.

Megosztás