Futónaptár beállítások

minden futás · futóversenyek · közösségi futások

későbbiek elöl · korábbiak elöl

Futónaptár a Facebook-on

Futóverseny gyorskereső

Futónaptár havi bontásban

A koronavírus miatt elég káoszhelyzet van. Előfordul, hogy 1 nappal a futás előtt kerül vissza valami, amit korábban lefújtak. Igyekszünk naprakészek lenni, de pontatlanságok előfordulhatnak. Kérjük, ha olyan futást láttok, amiről tudjátok, hogy elmarad (mert esetleg köremailben tájékoztattak csak, stb), vagy olyat, amit már lefújtak, de mégis megrendezik, jelezzétek felénk! Köszönjük!

Futás info

futónaptár
vége2019. november 23. (szo)13.8kmNagymarosTovábbi infoCímke , , , , ,

A futás részletei

Fuss az élménykülönítmény csapatával a Börzsöny déli részén! :) Össztáv 13,8 km, szintemelkedés kb. 580m+.

Indulás 8.03-as vonat Szob felé a Nyugati Pályaudvarról. A jegyár 840 ft BKK bérlettel. Az út kb. 45 perc, leszállás Nagymaros-Visegrád vmh.

Nagymarosról rögtön el is indulunk felfelé a Kék jelzésen és lenyomjuk a "futás" legizzasztóbb szakaszát. Ezen a 3,5 km-en mindenkinek kellemesen bemelegszik a combja és a vádlija, de megéri a fáradság, mert a Börzsöny egyik legszebb kilátását nyújtó Hegyes-tető a cél, ahol Rockenbauer Pál és csapata is megpihent egy éjszakára, híres sorozatának forgatásakor. ? Innen csapatás lefelé, helyenként meredek, de egész jól futható lejtőkön, egészen Zebegényig. Zebegényig összesen 7,5 km-t teszünk meg. Itt lehetőség van vonatra szállva vissza indulni Budapest felé. Szombat délelőtt több kávézó is nyitva van a templom mellett, és talán még lángost is lehet kapni a parton.

A tovább futók innen visszakanyarodnak Nagymaros felé és néhány 100 méter múlva a Monarchia Rétesházban frissíthetnek. A meggyes-mákos rétes köztudottan nem a legideálisabb frissítés, úgyhogy mindenki a saját hasához mérten rétesezzen. ?

A maradék kb. 6 km könnyen futható, lankás, csupán egy rövid emelkedőt tartalmaz. Érdemes végig jönni. ?

Visszaérve Nagymarosra, a partra vezető sétányon több kávézó közül is lehet válogatni.

A teljes kör (az emelkedőket megsétálva, a lefeléket kocogva) kb. 2 óra alatt kényelmesen teljesíthető.

Nem kell túlöltözni, de egy szélálló réteg (kabát/softshell) sokat emel a komfortérzeten. (Jelenleg 8-10 fok várható.) Mindenki készüljön 1 db száraz felsővel, amit futás után át tud venni. (Ha van futós táska, bele tudod rakni, ha nincs akkor csak magadra kötöd, de legyen.) Futás közben senki nem fog megfázni, de utána vizes ruhában hazáig elég könnyű. Mindenkinél legyen legalább egy fél literes kulacs, rögtön indulás után Nagymaroson és féltávnál Zebegénynél is van közkút, ahonnan lehet vizet engedni. Ha van terepcipő érdemes abban jönni, ha nincs akkor simán jó az aszfaltos. A csillapítás nem számít, az erdei talaj megoldja. ?

A linken lehet böngészni az útvonalat:
https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv-1567759651tumr

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük