Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2016. december 18. (vas), 10:00nincs adatBudapest, FenyőgyöngyeTovábbi infoCímke , , ,

A futás részletei

Kedves Fenyődíszítők!

Idén 4. alkalommal díszítünk fenyőt a Kecske hegyen, név szerint Boldizsárt, aki 2016.12.18-án is vár mindenkit szeretettel. :)

Ahogy mindig, találkozunk a Fenyőgyöngye étterem parkolójában délelőtt 10-kor, majd a gyalogosokkal nekivágunk a hegynek.
A futók 10:30-ra időzítsenek, nagyjából akkor érünk fel a gyerekekkel a fához. (térkép és szalagozás lesz)

Ahogy eddig minden évben, érdemes olyan díszekkel készülni, ami kiállja az idő próbálját. Jöhet minden, ami esőálló, szélálló, szalma, üveg, égetett gyurma, hagyományos karácsonyfa dísz, madáreleség, bármi, ami eszetekbe jut, ami emlékeztet titeket a versenyekre, a közösségre, a futásra, és az ünnepekre. :)
Sok jópofa ötlet születik minen évben, adunk ötleteket bőven az újaknak. Boldizsár a terepfutók karácsonyfája, de várunk mindenkit szeretettel! Túrásokat, erdőjárókat, fakedvelőket, ismerősöket, és mindenekelőtt jó sok gyereket! Jöjjön az aprónép! :) Nagyon élvezik a srácok az élő fa díszítést.

Hozzátok el a fa alá elnyűtt futócipőiteket és bakancsaitokat, amiket sajnáltok eldobni, ahogy eddig is, dobozban, és zacsiban, hogy ne ázzanak el. Adjuk őket idén is át az erdő lakóinak! :)

Boldizsár rettentő izgatott, és kéri, hogy hozzatok magatokkal másokat is, hirdessétek futós, túrás fórumokon, hogy a terepfutók karácsonyfája idén is pompázni fog, még gazdagabban és szebben, mint eddig bármikor! :)
Gyertek!

Rövid történet.

Boldizsár kiválasztásával és feldíszítésével nem csak a karácsonyt ünnepeljük, hanem hirdetjük a fák szeretetét, és mellette jótékonykodunk is. A fa alá rejtjük dobozokban leharcolt futócipőinket, melyek még használhatók, csak futásra nem alkalmasak. Az erdő lakói minden évben elfogadják, és elhordják a fa alól a cipőket, régi bakancsokat, a futófenyőt pedig az ünnepek alatt futók látogatják, és díszítik saját készítésű díszeikkel.
A környéken Boldizsár kiválasztásával a hajléktalanok viselkedése megváltozott a futókkal szemben, és hiszünk benne, hogy a fenyő díszítésnek szerepe van ebben :)

Évről - évre többen veszünk részt ezen az eseményen. Sok visszajelzést kaptam a családos futóktól, hogy a gyerekekben mély nyomott hagyott az élő fa díszítése, és rendszeresen mesélnek róla barátaiknak, óvodás társaiknak is. :)

Az új év beköszöntével a díszeket összeszedjük, és a szemetet is összegyűjtjük, a szalagozás pedig csak a díszítés két -három órájában lesz a fákon.

Megosztás