Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2017. december 17. (vas), 10:00nincs adatBudapest, FenyőgyöngyeTovábbi infoCímke , , , ,

A futás részletei

Kedves Fenyődíszítők!

Fischer Krisztina évekkel ezelőtt kezdődő meghitt kezdeményezése és szervezése a futók fenyőjének, Boldizsárnak a feldíszítése. Ez a kedves fa a Kecske hegyen pompázik és mindenkit szeretettel vár 2017. 12. 17-én vasárnap, hogy karácsonyi hangulatba öltöztessük.
Amennyiben teheti, Kriszti is részt vesz az eseményen.

A hagyományt követve a korábbi évekhez hasonlóan a Fenyőgyöngye parkolójában délelőtt 10 órakor találkozunk, majd felsétálunk a helyszínre. Boldizsárhoz 10.30 órakor érkezünk. Örömmel vennénk, ha a gyerekek is velünk tartanának :-)
Boldizsárhoz vezető utat idén is szalagozással mutatjuk, hogy mindenki odataláljon.

A korábbi években is csodás díszeket hoztatok, ami kibírta az időjárás viszontagságait, gondosan össze lettek gyűjtve és idén is felkerülnek Boldizsárra. Szívesen vesszük, ha ismét készülnétek díszekkel, melyek eső és szélállóak. Ne felejtsétek, Boldizsáron megbújva a madarak is szívesen csipegetnek, gondoljuk madáreleség díszekre is, de hozhattok bármit, amit szívesen felhelyeznétek a terepfutók karácsonyfájára.

Mindenkit szeretettel várunk, legyél terepfutó, aszfaltfutó vagy a jövőben azzá váló, túrázó, erdő szerető, vagy csak egy jó hangulatú, különleges élő fenyőfadíszítésre vágysz az erdő közepén! Gyertek minél többen, hozzátok el a gyerekeket, Boldizsár a terepfutók karácsonyfája mindenkit szeretettel vár!

Kriszti további kezdeményezése az idei évben is folytatódik. A már megunt vagy lecserélt, de még használható futócipőiteket és bakancsaitokat hozzátok magatokkal. Tegyük őket a fa alá, mellé, elérhető magasságba felakasztva.

„Adjuk őket idén is át az erdő lakóinak!” F.Kriszti :-)

Vigyétek hírét, hogy a terepfutók karácsonyfája feldíszítésre kerül, gyertek minél többen :-)

Boldizsár rövid története:

Boldizsár kiválasztásával és feldíszítésével nem csak a karácsonyt ünnepeljük, hanem hirdetjük a fák szeretetét, és mellette jótékonykodunk is. A fa alá rejtjük dobozokban leharcolt futócipőinket, melyek még használhatók, csak futásra nem alkalmasak. Az erdő lakói minden évben elfogadják, és elhordják a fa alól a cipőket, régi bakancsokat, a futófenyőt pedig az ünnepek alatt futók látogatják,
és díszítik saját készítésű díszeikkel.
A környéken Boldizsár kiválasztásával a hajléktalanok viselkedése megváltozott a futókkal szemben, és hiszünk benne, hogy a fenyődíszítésnek szerepe van ebben :)

Évről - évre többen veszünk részt ezen az eseményen. Sok visszajelzést kaptam a családos futóktól, hogy a gyerekekben mély nyomott hagyott az élő fa díszítése, és rendszeresen mesélnek róla barátaiknak, óvodás társaiknak is. :)

Az újév beköszöntével a díszeket összeszedjük, és a szemetet is összegyűjtjük, a szalagozás pedig csak a díszítés két -három órájában lesz a fákon.

Fischer Krisztina

Megosztás