Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2020. július 11. (szo)0.4 / 3.5 / 7 / 10.5kmBalatonlelleTovábbi infoCímke , , , , ,

A kutyás címke általános használatú, gyűjtőcímke, és adott esetben csak azt jelzi, hogy a futás kutyabarát, és lehet indulni kutyával. Ilyenkor a futóverseny vagy közösségi futás szervezője dönthet úgy, hogy csak pórázzal, és/vagy csak a mezőny végéről indulva / végén, és/vagy a végeredménybe nem beszámítva lehet kutyával futni.

A gyerek címkével ellátott futásokon van gyerek (jellemzően 1km alatti, vagy akörüli) táv is, de ezt nem mindig adják meg, hogy mennyi, így nem biztos, hogy a távok között is fel van tüntetve.

Mindenki tájékozódjon a szervezőknél!

A futás részletei

I. Csillagok útján éjszakai futás

Nevezés: 2020. február 1., 20:20-tól 500 fő beteltéig!

Időpont: 2020. július 11.
Rajt és cél helyszín: Balatonlelle, Szabadstrand

Rajt: A futóverseny napjának főbb eseményeit a Szervező az alábbi időpontokra hirdeti meg:

19:00 – Versenyiroda nyitás
20:45 – Gyermek táv rajt (400 méter)
21:15 – 3,5 km, 7 km, 10,5 km rajt
23:00 – Eredményhirdetés

Figyelem, kérjük alaposan elolvasni!

Az időpontok a helyszíni, és időjárásbeli tényezőktől függően változhatnak!
Külön kérünk mindenkit, hogy érkezzen időben a résztvevők miatt torlódás alakulhat ki és az időpontokon az útbiztosítás miatt nincs lehetőségünk változtatni.
Kérünk mindenkit, hogy a parkolást azokon a pontokon oldják meg, ahol erre vonatkozóan tájékoztatást adtunk.
Kérjük a 18 éven aluli nevezőket, hogy az aláírt szülői beleegyező nyilatkozatot feltétlenül hozzák magukkal.

Versenyszabályzat

Jelen versenyszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) a 2020. július 11-én megrendezésre kerülő I. Csillagok útján éjszakai futásra vonatkozik, melynek főszervezője a Fuss Neki egyesület, továbbiakban: Szervező.

A Szabályzatot a Szervező a verseny zavartalan lebonyolítása, a Versenyzők tájékoztatása és a sportszerű, szabályszerű versenyeztetés megvalósításának érdekében alkotta meg.

A futóversenyt a Szervező 400 m, 3,5 km, 7 km, 10,5 km távokon hirdeti meg az általa kijelölt útvonalakon. A futóversenyen való részvételnek alsó korhatára nincs, minden 18 év alatti Versenyző részvételének feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat kitöltése és a rajtszám átvételekor történő leadása.

Nevezés menete

A Szervező online előnevezést és helyszíni nevezést egyaránt biztosít. Utóbbit a maximális létszám elérése esetén felfüggeszti.
Előnevezésnek minősül a kitöltött nevezési lap benyújtása és a nevezési díj megfizetése. A Szervező előnevezést 2020. február 1-tól a férőhelyek beteltéig fogad.
Helyszíni nevezésre a verseny napján, azaz július 11-én 18 órától van lehetőség, amennyiben az online nevezés során nem telt be a maximális férőhelyek száma!
Az előnevezést benyújtott Versenyzők és a helyszíni nevezéssel induló Versenyzők egyaránt a verseny napján vehetik át a rajtszámot, a helyszíni nevezésre nyitva álló időkereten belül.
Nevezési lap kitöltése, nevezés benyújtása

A Szervező az előnevezéshez online nevezési lapot biztosít.
A 18 év alatti Versenyzők részvételének feltétele a szülői hozzájáruló nyilatkozat és nevezéssel egyidejű benyújtása.
Az online nevezéssel a Versenyző nevezését a „Küldés” gombra való kattintással a Szervező automatikusan fogadja, így annak bárminemű egyéb továbbítása nem szükséges.
Online nevezési lap aláírással történő ellátására nincs lehetőség, az aláírás nélkül, a benne található nyilatkozat elfogadásával egyidejűleg érvénybe lép.
A nevezés a nevezési díj bankkártyás, vagy átutalásos megfizetésével válik véglegessé!
A nevezés elküldésével a nevező egyidejűleg elfogadja a versenyszabályzatot és az adatkezelési tájékoztatót is.

Nevezési díj mértéke és megfizetése

A gyermek táv ingyenes, csak a befutóéremért kell fizetni (2000 Ft/db)!
A hosszabb távok: 3,5 km, 7 km, 10,5 km alap nevezési díja egyaránt: 4000 Ft/fő, mely már magában tartalmazza a chipes időmérést és a befutóérmet is!
Technikai pólót igény szerint lehet rendelni a nevezéskor (3000 Ft/db)!

Nevezési díj alakulása

Május 1-ét követően a gyermek táv nevezési díja változatlan, a hosszabb távoké egyaránt 5000 forintra emelkedik!

A nevezési tartalmazza

a futóversenyen történő részvételt
a futóútvonalak biztosítása (önkéntesek, polgárőrség, rendőrség)
közös bemelegítés
a mezőny előtt biciklis felvezetés és kíséret
rajtszám, chipes időmérés, rajtcsomag
frissítő pontokon víz, szőlőcukor, gyümölcs, célba érkezéskor frissítő, befutócsomag
öltözési lehetőség
részvétel a verseny támogatói által felajánlott tárgyak nyereménysorsolásában
egészségügyi felügyeletet

Eredményhirdetés

Az eredményhirdetésen távonként, nemenként abszolút első három helyet hirdetünk.

Nevezés módosítása, lemondása

A nevezés lemondására, a befizetett nevezési díj visszaigénylésére 2020. május 1-ig van lehetőség, (2000 Ft-os adminisztrációs költséggel csökkentve). Május 1-ét követően csak a távok módosítására, valamint a rajtlehetőség átruházására nyílik lehetőség!

Útvonal

Szervező a 400 m, 3,5 km, 7 km, 10,5 km versenytávokra útvonalat jelöl ki és tesz közzé.
Az útvonalakat a Szervező tájékozódást segítő táblákkal látja el (irányjelzés, bóják, stb.). Az útvonal forgalommal ellátott szakaszain, kereszteződéseiben való biztonságos és zavartalan áthaladást önkéntesek, polgárőrök, rendőrök biztosítják.
A Szervező frissítőpontokat (3 db) helyez el, ahol a Versenyzőnek lehetősége van frissítőt magához venni.
A Versenyzők útvonalon való végighaladását a Szervező több helyen ellenőrzi.
A Szervező a Versenyzők előtt kerékpáros felvezetést biztosít, az utolsóként elhaladó Versenyző után kerékpárral ellenőrzi az útvonalat.
Az egyes távok útvonalait a közösségi média felületein és honlapunkon a versenyt megelőzően tesszük közzé.

Egyéb információk

Egy nevező egy táv futására jelentkezhet.
A rajtszámot a póló elejére, jól látható helyen kérjük rögzíteni. A rajtszámot a rögzítéshez szükséges kapcsokkal együtt a nevezők a helyszínen megkapják.
A Szervező a Versenyzőt a futóversenyből kizárja, ha a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelően tölti ki (pl. születési idő), a rajtszámot összehajtja, letakarja, nem a póló elejére tűzi, futótársával szemben sportszerűtlen magatartást tanúsít (szándékos lökdösés, gáncsolás, stb.). A verseny időtartamára (előnevezések megkezdésétől az eredményhirdetésig) jelen Szabályzatot mind a Szervező, mind a Versenyző köteles magára kötelező érvényűnek tekinteni, függetlenül attól, hogy a Versenyző a nevezési lapot saját aláírásával ellátta-e vagy sem (elektronikus nevezési lap és papír alapú nevezési lap esetén egyaránt).
A Szervező fenntartja az útvonal, program, és időpont változtatás jogát!
A Versenyszabályzat célja sportszerű légkört teremteni a versenyen, gondoskodni a versenyzők biztonságáról, védelméről és a verseny színvonalának emeléséről. Hangsúlyt helyezni a versenyzők képességére, teljesítményére a versenyzési szabadságuk túlzott mértékű korlátozása nélkül. Meghatározni a versenyek technikai, valamint személyi feltételeit és érvényesíteni ezeket. Szabályozni a szervezők és versenybírók tevékenységét. Megbüntetni azokat, akik a Versenyszabályzatban foglaltakat megszegik.
Szabályzat, nyilatkozat és egyéb részletek

A Csillagok útján... éjszakai futás indulójaként a szervezők szabályait elfogadom, és betartom.

Kijelentem, hogy a versenyen egészségesen saját felelősségemre indulok, mind fizikálisan, mind mentálisan az általam választott távra felkészültem.
Tudomásul veszem, hogy a versenypályán és a versenyközpontban fotó- és videó felvételeket készíthetnek rólam. A rendezvény ideje alatt rólam készült képek és felvételek későbbi közléséhez hozzájárulok.
Tudomásul veszem, ha a versenyt az időjárás, vagy természeti katasztrófa miatt nem lehet megrendezni. A versenyszervező a program változásának, helyszínének, pályamódosításának jogát fenntartja.
A jelentkezésemkor elküldött adatok a valóságnak megfelelnek és azok tárolásához és a rendezvényen való felhasználásához hozzájárulok. Az általam megadott címre, telefonszámra a rendezőség küldhet hírlevelet és szöveges üzenetet.
A szervező fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
A rendezőség a verseny helyszínén elhelyezett személyes dolgokért, vagyontárgyakért felelősséget nem vállal.
Kijelentem, hogy a szervezők és a rendezvényt biztosító személyzet biztonsági utasításait betartom. Elfogadom, hogy kizárásra kerül, aki rajtszám nélkül versenyez. A pálya elhagyása, rövidítése szintén kizárást von maga után. Kártérítési igénnyel a szervező és a lebonyolítók felé nem élek sérülés esetén.
Tudomásul veszem, hogy a “FUSS NEKI szellemiségének elválaszthatatlan része egymás kölcsönös tisztelete, elfogadása, valamint, hogy a szervezői stáb (forgalomirányítók, önkéntesek, frissítést biztosítók stb) ennek szellemében dolgozik. A személyzettel szembeni tettlegesség, köpködés, trágár beszéd, üzenet, levél azonnali kizárást von maga után.
Versenyeink szellemiségével a sportolás közbeni dohányzás nem összeegyeztethető, ezért a versenytávon és a célterületen a nemdohányzók védelmében szigorúan tilos a dohányzás. Azt a versenyzőt, akit a tiltás ellenére a verseny területén, frissítőponton, váltóponton, vagy rajt- és célterületen a verseny ideje alatt dohányzáson érünk, kizárjuk a versenyből, rajtszámát visszavesszük.
18 éven aluli gyermek kizárólag szülői beleegyező nyilatkozat kitöltésével vehet részt a rendezvényen. A kitöltött nyilatkozatot a rendezvény napján a helyszínen felállított rajtsátorban, a rajtszám átvétele előtt kell benyújtani.
A nevezésemmel egyidejűleg kijelentem, hogy a rendezvényen saját felelősségemmel veszek részt, egészségügyi állapotom megfelel a futóversenyen való részvételnek, és egyúttal elfogadom, hogy a Szervező a rendezvényen résztvevők egészségkárosodásáért, vagy a rendezvénnyel összefüggésben keletkezett károkért kártérítésre nem kötelezhető.
A nevezésemmel egyidejűleg hozzájárulok, hogy rólam a rendezvényen képmás, azaz fényképfelvétel és/vagy videofelvétel (a továbbiakban: képmás) készülhet, amelyet a Szervező – vagy általa megbízott harmadik személy – jogosult időben, területileg – így különösen plakáton, szóróanyagon, facebook-on, youtube-on, online weboldal bannereken, elektronikus hírlevélben, az esemény galériájában -, felhasználás módja és mértéke tekintetében korlátlanul felhasználni. A felhasználás módja kiterjed különösen, de nem kizárólagosan a képmás átdolgozására, terjesztésére, többszörözésére, nyilvánosság felé történő közvetítésére, adathordozón való rögzítésére és tárolására, továbbá a képmás felhasználásának harmadik személy részére történő átengedésére. A rendezvényen való részvétellel külön nyilatkozat nélkül elismerem, hogy a hozzájárulás az esetleges nyilvánosságra hozatal és az internetes technológia miatt természetéből fakadóan vissza nem vonható, annak bárminemű korlátozás csak a tiltó nyilatkozat megtételét követő időszakra köti a jogosult(ak)at, továbbá visszavonhatatlanul kijelentem, hogy a fentiek szerint részletezett felhasználási jogokért, valamint a képmás felhasználásához és nyilvánosságra hozatalához adott hozzájárulásomért díjazásra nem tartok igényt.
A Kutyabarát futamon a gazdi teljes körű felelősséget vállal a kutyáért. Pórázon, minden biztonsági előírást betartva vehet részt a futamon, és a jelentkezéssel vállalja, hogy a kutya minden oltási, és állattartással együtt járó kis könyvvel, oltással rendelkezik.

A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát!

Balatonlelle, 2020. január 22.

Megosztás