Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2017. júl. 7. (pén), 16:30
2017. júl. 9. (vas)
3 napos192.8kmSzombathelyTovábbi infoCímke , ,

A futás részletei

Verseny neve: I. ULTRASAVARIA ultra távú egyéni és váltó futóverseny
Verseny célja: A futáskultúrát egy új versennyel népszerűsíteni, hagyományőrző céllal megismertetni a futókkal Vas-megye természeti értékeit, annak kultúráját és adottságait, különös tekintettel a megyeszékhelyre és az őrségi régióra.
Időpont: 2017. július 7-9.
Táv: 192,8 km
Útvonal: Szombathely (Parkerdő) – Bucsu – Narda – Vaskeresztes – Pornóapáti – Nárai – Ják – Harasztifalu – Körmend – Pinkaszentkirály – Csákánydoroszló – Gasztony – Rábagyarmat – Magyarlak – Szentgotthárd – Újbalázsfalva – Orfalu – Farkasfa – Szalafő – Őriszentpéter – Nagyrákos – Pankasz – Viszák – Őrimagyarósd – Halogy – Csákánydoroszló – Pinkaszentkirály – Körmend – Harasztifalu – Ják – Szombathely (Újperint) – Szombathely (Parkerdő)
Kategóriák:
Egyéni női/ férfi
Páros női/férfi csapat*
Három- négyfős női/férfi csapat*
5-10 fős női/férfi csapat*
*Amennyiben van férfi csapattag, akkor azt a csapatot a férfiak között értékeljük!
Szintidő: A rajtidőponttól számított 30 óra áll rendelkezésre az összesen 31 etap megtételére. Egyéni indulóknak és csapatoknak egyaránt.
A csapatnevezés leadásánál a várható köridőket is kérjük, mivel ennek az időnek a figyelembevételével állítjuk össze a rajtidőpontokat. A nevezéskor megadott köridőkön május 1-ig lehet módosítani. A verseny honlapján található szakaszkalkulátort, amely segít a pontos köridő kiszámításában. A lassabb csapatokat az elején, a leggyorsabbakat a végén indítjuk el. Az átlagos sebességű csapatokat (akik a mezőny 70 %-át jelentik) a köztes időpontokba osztjuk be úgy, hogy a körön lehetőség szerint ne alakuljanak ki nagy torlódások és dugók. Számítunk rá, hogy segítségünkre lesztek és pontos köridőt adtok meg, hogy mi is pontosan tudjunk tervezni.
A csapatok pontos rajtidejét legkésőbb május 7-én tesszük közzé.

Cél nyitvatartása: 2017. július 7. 16 30 és 2017. július 9. 16:00

Szakaszok és váltópontok: I. ULTRASAVARIA ultra távú egyéni és váltó futóverseny 31 szakaszból áll. A legrövidebb szakasz 3 km, a leghosszabb 14,8 km. Frissítésre a váltópontokon van lehetőség, itt találjátok a mosdókat, WC-ket is.
Frissítés:
Frissítés a váltópontokon lehetséges.
A váltópontokon ásványvíz, sportital, szőlőcukor, banán,vajas kenyér,oliva bogyó,gyümölcs befőtt,paradicsom,sajt, édes/sós keksz, sós ropi/mogyoró, mazsola lesz a csapatoknak-egyéni futóknak. Csapatoknál mindig csak az aktuális szakaszt teljesítő versenyző (akinél a chip van) frissíthet.
Az egyéni, páros és 3-4 fős csapatok részére 4 váltóponton külön asztalt állítunk fel ahol meleg ételt biztosítunk és mellé lesz sör,kóla kávé innét csak ők frissíthetnek Ezek a futók/csapatagok a nagyobb létszámú csapatok részére biztosított ellátmányból is fogyaszthatnak.
Kerékpáros kísérő( egyéni/csapat) frissítése az 5-10 fős csapat asztalairól frissíthet
Rajtcsomag tartalma:
rajtszám
US póló
szakasztérképek
karszalag, mely a versenyen és annak rendezvényein való részvételére jogosít (viselése a verseny alatt a futók,kerékpáros kísérő részére kötelező, mivel a karszalag jogosít fel mindenkit a szolgáltatások igénybe vételére).
A rajtcsomagok átvételének időponja 2017 június 10-től az UltraSavaria Kft. irodájában 800-1600 óra között (cím) vagy 2017. július 7. 1630-tól a start/cél helyszínen (Szombathely Parkerdő) a rajtidőpontig a versenyközpontban lehet átvenni.

Díjazás:
Mindenki, aki a 30 órás szintidőn belül ér a célba szalaggal ellátott egyedi érmet kap.
A szintidőn belül beérkező egyéni indulók névvel ellátott egyéni célszalagot kapnak.
A kategóriák dobogós helyezettjei érmet kapnak, az egyéni női és férfi győztes nevével gravírozott vándorkupát kap.
Időmérés: Chipes regisztrációval, online rendszerrel történik a váltópontokon. A vasúti átkelőknél időjóváírásra van lehetőség, melyet a rendszer kezel.
Orvosi felügyelet: A mezőny felügyeletét mentőszolgálat látja el. A rajtszámon rajta lesz a versenyszervező verseny alatt működő központi száma és a mentőszolgálat elérését biztosító telefonszám is.
Versenyszabályzat: A honlapon megjelenítettek szerinti.
Fotózás: A verseny időtartama alatt készített fotók a versenyt követően elérhetőek lesznek a honlapon és a Facebook oldalunkon. A verseny során készült fotók feltöltésének lehetőségét biztosítjuk.
Kérjük vedd figyelembe (és ha lehet, tartsd is be) a következőket:
A verseny teljes időtartama alatt (és azon kívül is) a szemetet az arra kijelölt helyen dobjátok el. Erre biztosítjuk a megfelelő mennyiségű tárolót a verseny helyszínén.
A verseny útvonala lakott területeken vezet át, főleg az éjszakai etapok alatt a lakók nyugalmát ne zavarjátok hangoskodással. Szeretnék még sokáig élvezni a verseny útvonalán található települések vendégszeretetét…
„Egy csónakban evezünk”, bármennyire is különbözünk első ránézésre. Ezért adjuk meg egymásnak a tiszteletet minden körülmények között, segítsük és bíztassuk futótársainkat, akármilyen erősek vagy gyengék is vagyunk a mezőnyben.
A rendezők, segítők a futókért vannak és mindenben a legjobb tudásuk szerint fogják segíteni a versenyen résztvevőket, viszont ők is emberek (fáradhatnak és tévedhetnek is néha), ezért kezeljük eszerint őket!
Itt mindenki elsősorban magáért fut, de a teljesítmény hajszolása közben ne feledkezzen meg senki sem a fair play szabályaitól, hiszen ezt mindenki elvárja, – de egyben adja is meg futó- és versenytársainak.

A verseny szervezői fenntartják a jogot a programok és a versenykiírás megváltoztatására!

Megosztás