Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2020. augusztus 16. (vas)11 / 21kmSzentbékkállaTovábbi infoCímke , , , , ,

A kutyás címke általános használatú, gyűjtőcímke, és adott esetben csak azt jelzi, hogy a futás kutyabarát, és lehet indulni kutyával. Ilyenkor a futóverseny vagy közösségi futás szervezője dönthet úgy, hogy csak pórázzal, és/vagy csak a mezőny végéről indulva / végén, és/vagy a végeredménybe nem beszámítva lehet kutyával futni.

Mindenki tájékozódjon a szervezőknél!

A futás részletei

☼ III. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton

╱ 21K
╱ 11K
╱ 21K páros

2020. augusztus 16., 05:48 am
Szentbékkálla - Révfülöp - Balaton közepe - Badacsony - Szentbékkálla

☼ Mind élményeket keresünk. Barátságokat kötünk, játszunk, mélyeket beszélgetünk, jókat eszünk. Színházba, koncertekre, moziba járunk, olvasunk, tanulunk, fejlődünk, karriert építünk. Kifekszünk a fűbe, sokáig alszunk, megszagoljuk a friss tavaszi virágokat, fürdünk a tengerben, napozunk, sétálunk a természetben. Meghallgatunk egy jó zenét, énekelünk, táncolunk, elmegyünk szórakozni. Szeretünk, családot alapítunk, felnevelünk, tudást adunk át. Pihenünk, nevetünk, megnyugszunk, kiteljesedünk. Ha belegondolsz, egész életünkben csak élményeket keresünk.

Ki mikor érzi magát boldognak, változó. De mind törekszünk arra, hogy az életre szóló élményekből a lehető legtöbbet gyűjtsük össze. És mi azért csináltuk ezt a futóversenyt, hogy egy olyan élményt adjunk át Neked, amire örömmel emlékezel majd vissza.

2020-ban harmadik alkalommal rendezzük meg a futniszép.hu versenysorozat legkülönlegesebb gyöngyszemét, ráadásul idén már a 21K egyéni mellett 11K egyéni és 21K páros távokkal is.

☼ Menetrend:

- Hajnalban a Szentbékkállát és Mindszentkállát összekötő úton, egy focipályán gyülekezünk, majd különbuszokkal közösen elmegyünk Révfülöpre 667-en
- Révfülöpön a kikötőben a Balaton két legnagyobb hajója vár minket: A Badacsony és a Füred katamarán. A hajóra felszállva pirkad a messzeség, félhomályban vagyunk még. A Balaton közepére kiérve együtt csodáljuk meg a napfelkeltét, a két hajóról egymásnak integetve egyszerre fordulunk be, hogy lássuk, ahogyan a Nap elsőként előbukkan, gömbölyödik, majd szépen lassan elválik a víztükörről. Eközben zene szól, két jó barátunk keze alól: Lauer Krisztiánt felesleges bemutatni, az egyik legképzettebb hazai lemezlovas, igazi etalon. A másik hajón pedig dr. Oláh Tomi, a funk és a soul zene kimagasló ismerője valódi bakelitekről tolja és alapozza a hangulatot!
- A badacsonyi kikötőbe érve már senki sem álmos, pörög a zene. A hosszan elnyúló kikötőben egyszerre melegítünk be, majd elrajtol a verseny.
- Szentbékkállán a Pegazus ad otthont a versenyközpontnak, ahová befutva már a ropogós bécsi roppanós illata bíztatja a futókat az utolsó 50 méteren. A helyszínen közös reggelizéssel, eredményhirdetéssel, beszélgetésekkel, fűben hempergéssel zárjuk az eseményt. A Pegazusban szakmai kiállítók, kreatív, és gyermekprogramok várják az egész családod!

☼ Mit kapok, ha benevezek?

- technikai futópólót a befutoerem.hu jóvoltából
- Egyedi és különleges befutóérmet, melyet a saját műhelyünkben tervezünk és készítünk el Nektek
- biztosítjuk a különbuszokat, és a hajóutat
- bőséges befutócsomaggal ajándékozunk meg a befutásodkor
- minőségi frissítést, terülj-terülj asztalkámmal a pálya mentén és a befutózónában is
- "A-B-C"-versenyt! Talán a két hajós versenyünkön kívül nincs is más esemény itthon, ami nem onnan indul, ahová beér!
- és a világ első hajóról induló versenyét (a második amúgy a sorozatunk déli parti eleme, a 2019-ben rajtolt Kedvenc Kereksedőház Naplemente Félmarataon:)

☼ A versenyről:

- Útvonal:

Hazai viszonylatban és nemzetközileg is ritka, ha egy futóverseny kiinduló és végpontja nem egyezik meg. A szokásos „A-A” útvonalakkal szemben a III. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton útvonala „A-B-C” útvonal, azaz máshol érünk célba, mint ahonnan elindultunk, mely a futók számára rendkívül motiváló és különleges élményt ad.

A külön buszos indulásokkal és a hajókázással fűszerezett rendezvénynek köszönhető az, hogy összesen 8(!) települést is érinthetünk az útvonal során:

- Badacsony
- Badacsonytomaj
- Ábrahámhegy
- Balatonrendes
- Révfülöp
- Kővágóörs
- Kékkút (mellett)
- Szentbékkálla

-Iramfutók:

1:45
2:00
2:15
2:30

A szintidő 3 óra, de ezen az időn felül teljesítők is kapnak befutóérmet és megvárjuk a legutolsó befutót is!

-Frissítőpontok:

Összesen 7 frissítőpont van, átlagosan 3 (!) kilométerenként. Elhelyezkedésük:
o Badacsonyörs vasútállomás (3,5 km-nél)
o Ábrahámhegyi strandnál (Vasút utca) 7 km-nél
o 71-es út mellett az Ivóka kerthelység 10,5 km-nél
o Kővágóörs (Rákóczi és Jókai u sarok) 14,25 km-nél
o Kékkúti Theodora forrás (16,5 km-nél)
o Szentbékkálla bekötőút (a szép, 2 oldalon fás, egyenes út előtt) 19 km-nél: újHÁZ Centrum frissítőpont Kaufer Tomiékkal.
o Végső frissítőpont

☼ Jótékonykodunk, és zöldek vagyunk. Igen, jövőre is és a 667. nevezést licitre bocsátjuk: )

☼ A végére hagytuk, de nem azért, mert nem fontos, hanem mert remélhetőleg már Nektek is egyértelmű: a versenyünk kutyabarát. Állattulajdonosokként nem is kérdés, hogy jobban szeretjük őket mindennél (még talán a Nutellánál is, a szerk.)

- befutófalat
- kutyatálak vízzel
- befutóérem (Naná!)

Egy szó, mint száz: ha a helyedben lennék, ott lennék.

#ottvoltam #ottleszek #otttali

Megosztás