Futónaptár beállítások

minden futás · futóversenyek · közösségi futások

későbbiek elöl · korábbiak elöl

Futónaptár a Facebook-on

Futóverseny gyorskereső

Futónaptár havi bontásban

A koronavírus miatt rendületlenül káoszhelyzet van, sok futás alakul át virtuálisra az utolsó pillanatokban. Nem könnyű, de rendületlenül igyekszünk naprakészek lenni, de pontatlanságok előfordulhatnak. Kérjük, ha olyan futást láttok, amiről tudjátok, hogy elmarad (mert esetleg köremailben tájékoztattak csak, stb), vagy olyat, amit már lefújtak, de mégis megrendezik virtuálisként, jelezzétek felénk! Köszönjük!

Futás info

futónaptár
vége2020. szeptember 20. (vas)0.5 / 4kmBudapest, KamaraerdőTovábbi infoCímke , , , , , ,

A kutyás címke általános használatú, gyűjtőcímke, és adott esetben csak azt jelzi, hogy a futás kutyabarát, és lehet indulni kutyával. Ilyenkor a futóverseny vagy közösségi futás szervezője dönthet úgy, hogy csak pórázzal, és/vagy csak a mezőny végéről indulva / végén, és/vagy a végeredménybe nem beszámítva lehet kutyával futni.

Mindenki tájékozódjon a szervezőknél!

A futás részletei

2020. szeptember 20. vasárnap Budapesten a XI, kerületben, a Kamaraerdőben, a Susulyka utcánál lévő sorompónál canicross (kutyás futás) népszerűsítő verseny kerül megrendezésre.

Rendező: Magyar Kutyasport Szövetség, ÉSZKSK, Mátyus Patricia, Kiss-Tóth Zoltán, Dér Andrea

Kategóriák: Canicross női, canicross veterán női, canicross férfi, canicross veterán férfi, canicross junior. canicross serdülő, canicross gyerek
Kizárólag 1 kutyás kategória van.

Távok:
Normál táv: 4 km
Gyerek táv: 500 méter

FIGYELEM! Ha egy adott versenyző többször áll rajthoz ugyanabban a kategóriában, a legjobb eredménye kerül az eredményhirdetésnél figyelemre vételre!!!

A versenyen minden résztvevő kap egy emléktárgyat. (befutó érmet)

Díjazás: kategóriák I.-II.-III. helyezettjei díjazásban részesülnek.

Nevezési díj:
Felnőtt kategóriák: 4000 Ft
Több kategóriában történő indulás esetén plusz kategóriánként 1000 Ft a nevezési díj.
14-18 év (junior futók) 2500 Ft.
10-13 év (serdülő futók) 1000 Ft
10 éves kor alatt (bölcsisek és gyerek futók) a nevezés ingyenes.

Tervezett program:
startszám átvétel: 8.00 - 8.50
rajtok: 9.00 - 11.00
Eredményhirdetés: 12.00

Nevezési határidő: szeptember 15. Helyszíni nevezés nincs!
A nevezési díjat szeptember 15-ig beérkezően kérjük átutalni az ÉSZKSK bankszámlájára:
11703006-20035190
Helyszínen történő befizetés: + 2000 Ft.

A verseny jótékonysági verseny egyúttal, mert minden nevezési díjból 1000 Ft-tal a rászoruló szánhúzókutyák fajtamentését, az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítványt támogatják az indulók.

NEVEZÉSI LAP: https://forms.gle/AS19ceg8X5G9Uxdx6

Fontos tudnivalók

A versenyen a Magyar Kutyasport Szövetség Canicrossra érvényes szabályait követjük. Minden versenyzőnek ezt kell betartania starthoz álláskor és a pályán egyaránt.

Felszerelés
Olyan párnázott húzóhámot kell használni, amelyből a kutyák nem tudnak kibújni.
A kutya kapcsolódjon a futóhoz olyan húzószárral amely folyamatosan elnyeli (csillapítja) a kötél rángatásait. A kötél kapcsolódjon a futó derékövéhez, (legalább 7 cm széles végig a derék körül). Az öv legyen úgy kialakítva, hogy könnyű legyen a kötél kioldása például egy gyorsan oldható pánik karabinerrel. Tiltott bármilyen fajta fémkampó vagy fémkarika a rugós kötél futó felőli végén. A kötél nem lehet hosszabb 2,5 méternél.
A versenyző nem viselhet olyan cipőt amely veszélyes lehet a kutyára. (Szöges)
E mellett a kutya nem "foghat" ki más versenyzőre és kutyájára. (Szájkosár használata tilos.) Ellenkező esetben kizárást von maga után.

Előzési szabályok
Előzésnél előre jelezzük hangos szóval, hogy : "Utat!!!" vagy "Trail!!!". Esetleg szólni, hogy jobbról vagy balról érkezel.
A megelőzött versenyzőnek el kell engedni az előzőt. Ha problémás a kutyája, akár meg is fogni az előzés idejére és félrehúzódni. Ha nincs fennakadás, akkor csak lassítani.
Az előzött ne "vonatozzon". Ez azt jelenti, hogy két csapatnyi távolságra le kell maradjon
Nagyon fontos, hogy az ösvényen ne fussunk keresztbe! Tehát egy vonalba fussunk a kutyával. Ne akadályozzunk más versenyzőt az ösvényen keresztbe kifeszülő kötéllel!

Szintidő nincs

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük