Futás motiváció

futás motiváció

Futóverseny gyorskereső

Futónaptár havi bontásban

Futónaptár a Facebook-on

Futás info

futónaptár
vége2019. május 25. (szo)3.5 / 12kmMiskolcTovábbi infoCímke , , , , ,

A futás részletei

IX. Görömbölyi Terepfutó Verseny és Diákbajnokság

Cél: sportolási és versenyzési lehetőség megteremtése az általános iskolák diákjai és szüleik részére. A terepfutás népszerűsítése. Korcsoportonként és nemenként egyéni- és csapatverseny formájában eldönteni a „Miskolci Hegyi-és Terepfutás Diákbajnoka”címet és helyezéseket. A 2002-2003-ban született versenyzők számára válogató verseny az Ifjúsági Hegyifutó Világbajnokságra

A verseny rendezője: Nomád Sport Alapítvány
Zámbori Zoltán: 0630/4299916 (nomadathos@gmail.com)
Görömbölyi Általános Iskola
Dr. Farkasné Járdánházy Ibolya, Cserhalmi Ede

Versenybíróság:

Elnök: Kollár István

Titkár: Dr. Farkasné Járdánházi Ibolya

Időpont: 2019. május 25. szombat 10 óra.

Helyszín: Miskolc-Görömböly, a 4-es busz végállomásától 300m-re balra, a pincesor alsó soránál. A 4-es busz végállomása melletti lépcsősoron le kell menni, majd a lovarda melletti úton a pincesor alsó részén lévő versenyközpontnál lehet nevezni és itt a rajt/cél terület is.

Nevezés: A helyszínen a versenyközpontnál, rajt előtt min 30 perccel, vagy online előnevezés a felnőtt nyílt kategóriák és a 5-6 korcsoport versenyeire

Nevezési díj:
Diákfutamokra: 1 tábla csokoládé (I-VI korcsoport)

A felnőtt nyílt kategóriákban:

3,5 km-es versenyben: 2000 Ft

12 km-es versenyben: 4000 Ft

A felnőtt nyílt kategóriák nevezési díjait kérjük a Nomád Sport Alapítvány számlaszámára elutalni (OTP Bank: 11734004-20473109-00000000, a megjegyzés rovatba kérjük beírni a versenyző nevét és a születési dátumát), vagy a helyszínen a kihelyezett adománygyűjtőkben elhelyezni a verseny ideje alatt. Az adományokat a gyerekek felszerelésére, utazásainak finanszírozására, versenyeken való részvételekre, versenyszervezésre fordítjuk.

Lebonyolítás: Korosztályonként (fiú/lány együtt) indítjuk a futamokat.

Az 1-2 kategória résztvevőinek 1200m lesz a táv, amelyet egy emelkedőkkel nehezített erdei körpályán kell teljesíteni. A többi kategória versenyzőinek szintén ugyanezen a pályán, de hosszabb útvonalon kell futniuk.

A 3-4. kategória versenyzői, ezen az erdei pályán, 1 kört futnak 3500 m.

Az 5-6. kategória versenyzőinek a 3,5 km-es körből kell kettőt teljesíteniük 7000 m. Rajt és cél a pincesor melletti versenyközpontban lesz.

A nyílt kategória versenyzőinek két versenyt hirdetünk: a kevésbé felkészültek számára a 3500 m-es erdei körpályát, a felkészültebbeknek 10,5 km-es (a 3,5 km-es pályán 3 kört kell teljesíteni) Az útvonalakat szalagokkal jelöljük.

A verseny résztvevői:

Az I–VI kategóriákban, alap- és középfokú köznevelési intézmények azon tanulói, akik magyarországi OM azonosítóval rendelkező köznevelési intézménybe a 2013/2014. tanév kezdetéig beiratkoztak, s a verseny időpontjában az intézményben tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. A nyílt kategóriákban bárki szabadon nevezhet. Az V. kategória válogató versenyére, csak a MASZ valamely tagegyesületében igazolt, érvényes versenyengedéllyel rendelkező sportoló indulhat.

Minden tanuló csak a saját korcsoportjában indulhat, felversenyzés nincs.

Kategóriák:

1. I. korcsoport (2010 vagy később születettek)
Táv fiú, leány: 1,2 km
Rajt: 10:00 HELYSZÍNI NEVEZÉS

2. II. korcsoport (2008-2009 fiú, leány)
Táv: 1,2 km,
Rajt: 10:20 HELYSZÍNI NEVEZÉS

3. III. korcsoport (2006-2007 fiú, leány)
Táv: 3,4 km,
Rajt: 10:40 HELYSZÍNI NEVEZÉS

4. IV. korcsoport (2004-2005 fiú, leány)
Táv: 3,4 km,
Rajt: 11:20 HELYSZÍNI NEVEZÉS

5. V. korcsoport (2002-2003 fiú, leány)
Táv: 6,8 km
Rajt: 12:00 és helyszíni nevezés

6. VI. korcsoport (2000-2001 fiú, leány)
Táv: 6,8 km
Rajt: 12:30 és helyszíni nevezés

7. Felnőtt, nyílt kategória (nincs korhatár)
Táv: 3,4 km
Rajt: 13:00 és helyszíni nevezés

8. Felnőtt, nyílt kategória (nincs korhatár)
Táv: 10,2 km
Rajt: 13.00 és helyszíni nevezés

Eredményhirdetések: a futamok között.

Igazolás:

Érvényes diákigazolvánnyal vagy fényképes, az intézményvezető által aláírt lebélyegzett iskolalátogatási engedéllyel rendelkeznek. Az V. korcsoport versenyzői közül csak azok indulhatnak a válogató versenyen, akik érvényes versenyengedéllyel rendelkeznek és a MASZ valamelyik tagszervezetéhez tartoznak, tehát igazolt versenyzők. A többiek a nyílt kategóriában versenyezhetnek, a diákbajnoki cím elnyeréséért.

Költségek:
A rendezési költségeket a rendező szervek biztosítják.
A részvétel költségeit (utazás, szállás, étkezés) a résztvevők viselik.

Egyéb:
Szöges cipő használata nem engedélyezett.

A kiírásban nem szereplő valamennyi szakmai kérdésben a MASZ versenyszabályai érvényesek, melyben a versenybizottság a helyszínen dönt.

Díjazás: A kategóriák első 3 helyezettje érem, oklevél és kupa. Valamint egyéb ajándékok. A kategóriák győztesei meghívást kapnak 3 napra a Bükkszentkereszti edzőtáborba (ennek időpontját egyeztetés után jelöljük ki). A válogató verseny dobogósait a Nomád Sport Alapítvány meghívja egy Magas-Tátrában megrendezésre kerülő edzőtáborba. (Ez a Youth Cup előtt kerül megrendezésre.)

A délutáni és esti órákban sokszoros Magyar bajnok terepfutók tartanak beszámolókat a versenyeikről, valamint kötetlen beszélgetésekre lesz lehetőség a versenyközpont melletti területen, ahol szendvicsek elfogyasztása és helyi borok kóstolása mellett lehet majd megbeszélni a sportélményeket.

Mindenkit szeretettel vár a szervezőbizottság!

Támogatók: 28
. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékversenyt rendező Marathon Club. NOMÁD sportbolt hálózat, Decathlon, Görömbölyi Diákönkormányzat, Görömbölyi Borbarát Egyesület, Hetedhét Pince, Tóth Lovastanya, Grál Pince, EthicSport.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük