Futónaptár beállítások

minden futás · futóversenyek · közösségi futások

későbbiek elöl · korábbiak elöl

Futónaptár a Facebook-on

Futóverseny gyorskereső

Futónaptár havi bontásban

A koronavírus miatt elég káoszhelyzet van. Előfordul, hogy 1 nappal a futás előtt kerül vissza valami, amit korábban lefújtak. Igyekszünk naprakészek lenni, de pontatlanságok előfordulhatnak. Kérjük, ha olyan futást láttok, amiről tudjátok, hogy elmarad (mert esetleg köremailben tájékoztattak csak, stb), vagy olyat, amit már lefújtak, de mégis megrendezik, jelezzétek felénk! Köszönjük!

Futás info

futónaptár
vége2018. augusztus 20. (hét)46kmVeszprémA futóverseny kiírásaTovábbi infoCímke , , , ,

A futás részletei

Az idei jótékonysági futás célja:
A futás során adománygyûjtés (elsõsorban tartós élelmiszer, de minden segítséget örömmel fogadunk) a „Heti Betevõ” civil szervezet számára.

Az érintett településeken minél több sportolót bevonni, népszerûsítve a futást, a mozgást, az egészséges életmódot.

Hitvallásunk:
A világban, és kis hazánkban is mindig van ok, amiért jótékonyan futhatunk.
Futhatunk az egészségünkért, futhatunk, hogy jól érezzük magunkat, futhatunk, hogy hasonló gondolkodású embereket, tájakat ismerjünk meg, a jólesõ fáradtságért, a szabadság érzéséért. Futhatunk versenyeket, hogy teljesítsük az általunk kitûzött célt, megvalósíthassuk álmainkat.

Futhatunk egy jó célért, hogy segíthessünk másokon, mi sportolók a magunk módján. Elindulhatunk az országban, városokon, falvakon, hogy úttalan és forgalmas utakon áthaladva felhívjuk a figyelmet a szegényekre, az elesettekre, a cserbenhagyott állatokra, az éhezõkre, a fogyatékkal élõkre. Beszéljen róluk az ország, ismerjék meg õket, vegyenek tudomást róluk. Vigyük hozzájuk adományainkat, szeretetünket.
Hisszük, és hittel valljuk: Minden emberben benne van a segítõkészség, a jóakarat. Csak elõ kell hozni, engedni kell, hogy feltörjön a lelkünkben.
Az idei év támogatottja: Idén a székesfehérvári Heti Betevõ szervezetért futunk, akik a meleg étel mellett igyekeznek más akciókkal is segíteni nehézsorsú társaikon: osztottak már tartós élelmiszert, könyvet, ruhát és tisztasági csomagot is, és rendszeresen szerveznek adománygyûjtõ rendezvényeket, amiknek mindig nagy sikere van.
Történetük:
A Heti Betevõ története egy erzsébetvárosi étteremben, a Kisüzemben kezdõdött, 2013 karácsonya után. Az itt dolgozó szakácsok megdöbbenve látták, mennyi pénzt költenek a vendégek ételre-italra, miközben annyi embernek okoz gondot a napi betevõ. Az ötlet hirtelen jött és egyszerû volt: a bulinegyed számos szórakozóhelyén kihelyezett perselyekbe bedobott pénzbõl bõven kijött egy nagy fazék meleg étel ára. A következõ vasárnap a Kisüzem szakácsai megfõztek 50 adag ételt és a közeli Klauzál téren, néhány barátjukkal ki is osztottak a környékbeli rászoruló embereknek. Ettõl a naptól kezdve minden vasárnap... Hétrõl-hétre újabb éttermek, kocsmák, önkéntesek csatlakoztak és egyre szaporodott a perselyek, az adományozók, és persze a sorban álló vendégek száma is. Az éttermi minõségû, bõséges, húsos étel és az önkéntesek által készített házi sütemények váltak a HB védjegyévé. Azóta a HB egyesületté nõtte ki magát, az ország több pontján is megtalálható (jelenleg két budapesti és három vidéki csoport van). A fehérvári csoport alapítói köré egyre bõvülõ civil támogatói kör szervezõdött az elmúlt három év alatt, az ételosztások alkalmával az önkéntesek 130-170 adag meleg ételt osztanak ki a rászorulóknak.
Hiszünk benne, hogy a cselekvõ részvétel közelebb tudja hozni egymáshoz a segítõt és a rászorulót. Tevékenységünk egyfajta társadalmi érzékenyítés is: nálunk meg lehet tanulni, hogy milyen egyszerûen lehet a közvetlen környezeteden segíteni, ha az elfordulás helyett a cselekvést választod. Havonta országszerte 2000 fõnek biztosítunk igazi vasárnapi ebédet: fõétellel, desszerttel gyümölccsel. Fontosnak tartjuk az együttmûködést más segítõ szervezetekkel is, nyitottak vagyunk a közös akciókra. Célunk egy országos hálózat kiépítése, ahol a csoportok a helyi igényekhez igazodva tudnak segítséget nyújtani.

A jótékonysági futás idõpontja: 2018. augusztus 15 – augusztus 20.

Rajt: 2018. augusztus 15. 8:00 óra.

Gyülekezõ:
2018. augusztus 15. 6:30-tól a székesfehérvári Alba Plaza elõtt. 7:30-kor átvonulunk az Országal¬má¬hoz, közös fotózás után indulunk utunkra.

Útvonal:

1. nap: Székesfehérvár – Esztergom: 86 km (rajt: 8 óra) - https://bit.ly/2OQvBD5
2. nap: Esztergom – Komárom: 50 km (rajt: 10 óra) - https://bit.ly/2M0RWQA
3. nap: Komárom – Gyõr: 46 km (rajt: 10 óra) - https://bit.ly/2Olqiuj
4. nap: Gyõr – Celldömölk: 74 km (rajt 8 óra) - https://bit.ly/2KyBvp5
5. nap: Kemeneskápolna – Veszprém: 79 km (rajt 8 óra) - https://bit.ly/2MqRdEr
6. nap: Veszprém – Székesfehérvár: 46 km (rajt 10 óra) - https://bit.ly/2AMl6gS

Befutó:
Augusztus 20. 16 órakor érkezünk Székesfehérvár, Bartók Béla térre, ahol terveink szerint a Heti Betevő és az Önkormányzat egy-egy képviselője fogadja a futókat, akik átadják a 390 km-es út során összegyűjtött adományokat, valamint segítenek szétosztani az arra rászorultaknak.

Tudnivalók a jótékonysági futásról:

Immár 12. alkalommal kerül megszervezésre a jótékonysági futás, mely minden évben más-más célokért indul útnak, hogy segíthessen a rászorultaknak. A futás során egy 8-10 fõs csapat futja végig a távot. Van aki teljes egészében, van aki egyes szakaszokat. Az út során az érintett településeken bárkinek lehetõsége van becsatlakozni, akár futva, akár kerékpárral.
A szervezés teljesen egy kis csapat önkéntes munkája, a felmerülõ költségeket igyekszünk támogatók által fedezni. Ezért nagy örömmel fogadunk bármilyen felajánlást, támogatást!

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük