Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2019. augusztus 24. (szo)3.6 / 7 / 14kmKékestetőA futóverseny kiírásaTovábbi infoCímke , , , , ,

A futás részletei

Kékestető az országunk csúcsa és egyben egyik apró gyöngyszeme, ahol a kristálytiszta levegő alapjaira helyezett testmozgással egybekötött egészségmegőrzés széles kínálatát találhatjuk. A természetben kivitelezhető sportok színes palettája miatt sokan érkeznek ide túracipőben, futócipőben, két keréken aszfalton és terepen, síléccel és szánkóval. Mindezt hobbiból és elszántságból, vagy akár egy versenyen való részvétel miatt.

Mi most egy versenyre hívunk ki titeket, amelyben keressük Kékestető terepfutó bajnokát.
A családias kis versenyen több távon lehet bizonyítani magunknak a rátermettségünket, a kitartásunkat egy kalandos erdei futással ötvözve. Emellett Kékestető bajnoki címét is el lehet nyerni.

A versenyre legfeljebb 100 versenyző nevezését tudjuk elfogadni.

Távok

A terepfutás szépségeivel és szabályaival ismerkedőknek ajánljuk a rövid „Ravasz róka” távot. A 3,6 km hosszú útvonal 230 méter szintet lefelé, és ugyanennyi szintemelkedést jelent fölfelé. Az útvonal a déli sípályán halad lefelé egészen a Veronika rétig, ahol egy fordítóval vissza kell futni Kékestetőre a célba. Bár könnyűnek és rövidnek tűnik a táv, de kellő ravaszság kell ahhoz, hogy jól osszuk be erőnket erre a rövidnek látszódó distanciához. Ezen a távon családi versenyt is hirdetünk, ahol minimum 2 fővel lehet nevezni.

Akik már gyakorlottabb versenyzőknek érzik magukat, azoknak ajánljuk a „Harapós farkas” távot, ahol bizony már izomrostokat próbáló harapós emelkedők nehezítik azt a 7 km hosszú és több mint 320 méter szintemelkedést tartalmazó útvonalat, amivel akár a Kékestető bajnoki címét el lehet nyerni. Az útvonal jól látható szalaggal lesz jelölve.

A magányos farkasnak igen nehéz az élete, sok kitartás, türelem, és erőbeosztás kell a sikerének az eléréséhez. Ezért a leghosszabb és legnehezebb táv neve a „Magányos farkas” itt a 14 kilométert kell teljesíteni úgy, hogy 2x kell teljesíteni az előzőekben ismertetett 7 kilométeres hosszúságú futóútvonalat, ami ebben az esetben már 644 méter szintemelkedést tartalmaz. Az útvonal jól látható szalaggal lesz jelölve.

A feladat nem könnyű, de az erdő zöld energia harmóniáját az akaratunkkal ötvözve, rengeteg erővel ruházhat fel minket, amivel az emelkedők vaskos gátjait leküzdhetjük.

Tedd próbára magad valamelyik távon, veszíteni nem fogsz, nyerni viszont annál többet!

További információk: https://kekesteto.hu/kekesteto-terepfuto-verseny/

Megosztás