Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2020. aug. 21. (pén)
2020. aug. 22. (szo)
2 napos40 / 80 / 160kmSzekszárd / BajaA futóverseny kiírásaTovábbi infoCímke , , , , ,

A futás részletei

VERSENYKIÍRÁS

Bevezető

A Korinthosz 160, 80 és 40 km-es távja tiszteleg a legnagyobb görög klasszikus ultratávú futóverseny, a Spartathlon és annak teljesítői előtt. Őrizni és ápolni kívánja annak szellemiségét és hagyományait!

A rendezvény több szálon kötődik a hagyományos görög versenyhez, hiszen az eredeti Korinthosz.hu verseny 81 km-es távja megegyezik a Spartathlon Athén – Korinthosz szakaszával.

A verseny egyben kiváló mentális és fizikális felkészülési lehetőséget teremt a Spartathlonra, hiszen a görög verseny klimatikus viszonyai, a hosszú egyenesek monotonitás tűrése illetve az éjszakában való futás elemei megjelennek a Korinthosz 160, illetve a Korinthosz 80-ban is!

A pályaburkolat, illetve a frissítőpontok gyakori elhelyezése is hasonló a görög klasszikuséhoz.

Korinthosz ultrafutóverseny

Versenyünk egy mért, hitelesített pályán halad, amelynek hossza 161.08 km, azaz szinte pontosan 100 mérföld, aminek szintidőn belüli teljesítése kvalifikációs eredmény is lehet a Spartathlonra! (férfiak 21 óra, nők 22 óra)

Célunk, hogy versenyünk meghatározó ultratávú rendezvény legyen a hazai és Közép – Európai, hasonló kategóriájú versenyek között.

A Szekszárd – Baja –Szekszárd között kijelölt korábbi 80 km-es pályán a versenyzők három időpontban, három helyszínről indulva teljesítik az egyes versenytávokat, amelyeknek egységesen Szekszárdon van a befutója!

A 160 km-es táv Szekszárd – Baja – Szekszárd útvonalon halad, a 80 km-es táv a korábbi Korinthosz.hu megfordított szakasza, Baja- Szekszárd útvonalú, míg a 40 km-es szakasz Keselyűs – Szekszárd útvonalon rendezett verseny.

További információk: http://korinthosz.hu/versenykiiras/

Megosztás