Prémium futónaptár

Igénylés

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2022. június 18. (szo)nincs adatMogyorósbányaTovábbi infoCímke , , , , ,

A kutyás címke általános használatú, gyűjtőcímke, és adott esetben csak azt jelzi, hogy a futás kutyabarát, és lehet indulni kutyával. Ilyenkor a futóverseny vagy közösségi futás szervezője dönthet úgy, hogy csak pórázzal, és/vagy csak a mezőny végéről indulva / végén, és/vagy a végeredménybe nem beszámítva lehet kutyával futni.

Mindenki tájékozódjon a szervezőknél!

A futás részletei

Mogyorósbánya Község Önkormányzata és a Canis Lupus Egyesület szervezésében idén is megrendezésre kerül a Kutyafuttában Mogyorósbányán elnevezésű akadálypályás terepfutó verseny. Az eseményen részt lehet venni kutyával vagy kutya nélkül is.
Kutyák hámban vehetnek részt a versenyen, 10 év alatti gyermek pedig csak szülői felügyelet mellett indulhat.
Versenyszabályzat
A Kutyafuttában Mogyorósbányán egy időméréses akadálypályás futás, amelyben egy ember a hámban, pórázon vagy futóövön vezetett kutyájával együtt fut, és közösen teljesítik az akadályokat. A teljes táv vegyes terepen. Az akadályok részben természetesek, részben építettek. Bármelyik akadály lehet vizes, sáros, koszos, szennyezett. Az induló tudomásul veszi, hogy a ruházata és teste, valamint kutyája szőrzete, teste, vizes, sáros, koszos, szennyezett lehet a futam teljesítése során. Minden versenyző saját és kutyája kockázatára indul. Nem engedhető szabadon kutya a verseny, illetve a rendezvény egész területén, és annak teljes időtartama alatt, amely a kapunyitástól a zárásig értendő. Hám és futóöv vagy hám és póráz használata tehát a futamok alatt kötelező! A verseny alatt a kutya jutalmazható, jutalommal motiválható. A Páros Versenyzője a vele párban induló kutya magatartásáért teljes felelősséggel tartozik. A Páros Versenyzője a vele párban induló kutya ürülékét köteles a kijelölt kutya wc területéről is összeszedni és a kihelyezett kukákba kidobni. A kutya bármely akadálynál kézbe vagy ölbe vehető, felemelhető, segíthető. Tilos a kutyát a nyakörvénél, szőrénél, bőrénél vagy bármely végtagjánál fogva megemelni, felemelni! Megengedett emelési technikák:
• az egész test egyidejű egyszerre történő emelése a lábak alá nyúlással (karba vevés),
• hámmal és hámban való emelés.
Amennyiben az akadálynál lévő versenybíró úgy ítéli meg, hogy a kutyát humánus eszközökkel nem lehet az akadályteljesítésére rábírni, illetve a páros már annyi időt tölt el a próbálkozással, hogy ezzel akadályozza a mögötte jövő versenyzők biztonságos haladását, saját jogkörben elrendelheti az akadály büntetőfeladattal való kiváltását. Az elvégzendő négyütemű fekvőtámaszok száma 10 db. Verseny távján frissítőpont van felállítva. Ezt bármely versenyző igénybe veheti. A frissítőponton tartózkodás idején az időmérés nem áll le.
A Verseny Bizottság fenntartja a jogot, hogy eltávolítson egyes akadályokat, a pálya bizonyos részeit módosítsa, vagy törölje az eseményt, ezáltal biztosítsa a jelenlévők (versenyzők, nézők, rendezők) biztonságát, például rossz időjárási körülmények (pl. vihar, hőségriadó) esetén. Ez vis majornak minősül, és nem jár vissza a nevezési díj. A verseny és a futamok rossz, kedvezőtlen, de tolerálható időjárási körülmények (pl. szemerkélő eső) esetén megrendezésre kerülnek.
Az akadályok előtt várakozó zóna van kijelölve arra az esetre, ha feltorlódnának az akadályokon a párosok. Ekkor az ott lévő rendező-segítők indítják ki a zónából a beérkezés sorrendjében a versenyzőket az akadályokra. A zónában egyenes oszlopban kell várakozni egymástól biztonságos távolságot tartva: 1,5 m.
Amennyiben valaki egy akadályt nem tud, vagy nem akar teljesíteni, az akadály melletti büntető zónában 10 szabályos négyütemű fekvőtámaszt kell végrehajtania, kortól és nemtől függetlenül, csak ez után folytathatja a versenyt. Ennek végrehajtását a rendező-segítők ellenőrzik és szigorúan betartatják! A gyakorlat elmaradása, elcsalása esetén a versenyző kizárásra kerül! A gyakorlatot úgy kell végrehajtani, hogy közben a többi versenyzőt a haladásban, valamint az akadályok teljesítésében ne akadályozza.
Részvételi díj felnőtteknek 3000 Ft, diákoknak 1500 Ft. A nevezés a nevezési díj megfizetését követően válik érvényessé, az utalásról visszaigazoló emailt kapnak a versenyzők.
Nevezni az alábbi linken lehet:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWsN1dh14nmMr-5T_Rr9JZUP8ZH0cx4apwAMVHDrNmC2xKtA/viewform
Nevezéssel kapcsolatos információ az alábbi emailcímen vagy telefonon elérhető:
imreannalena@gmail.com
0620-516-6880

Megosztás