Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2019. április 13. (szo)25kmBudapest, ZugligetA futóverseny kiírásaTovábbi infoCímke , , ,

A futás részletei

LIBEGŐ TRAIL 2019 VERSENYKIÍRÁS
A Budai-hegység klasszikusa, a Libegő alatti meredek ösvény futása mindenkit megindít aki szereti a terepfutást.

A feladat egyszerű: fuss fel a libegő alatt, majd egy hosszabb ösvényen újra le a kiindulási ponthoz, mindezt ötször! Az útvonal ugyanaz, de mégis minden kör más, – nehezen feledhető – érzés lesz ! Részvételhez nem szükséges helyismeret, mivel az útvonlat a verseny idejére saját szalagozással jelöljük ki.

Idén kicsit hosszabb táv és több szintkülönbség vár a résztvevőkre mint a korábbi rendezésen, mivel egészen az Erzsébet-kilátóig kell felfutni.

ALAPADATOK
Verseny időpontja: 2019. április 13. szombat

Versenytáv: 25 km, 1550 m szintemelkedés

Szintidő: 4:00

Nevezési díj: 9.000,- Ft

Rajt helyszín: Budapest, Zugligeti út 101, a Niche Kemping bejárata

Rajt időpont: 9:00

Rajtcsomag átvétel: 7:00-8:45 a versenyközpontban

Versenyközpont: Niche Kemping főépülete

A nevezési díj az alábbiakat tartalmazza:
⦁ meleg étel a célban minden résztvevőnek
⦁ egyedi érem a szintidőn belül teljesítőknek
⦁ névre szóló rajtszám
⦁ tombolán való részvétel
⦁ frissítés a verseny útvonalán (izotóniás ital, víz, Coca-Cola, banán, alma, mazsola, édes és sós keksz, ropi)
⦁ csomagmegőrzés, zuhanyzási lehetőség a rajtban
⦁ chipes időmérés pályajelölés, pályabiztosítás

ÚTVONAL
Térképes megjelenítés és letölthető gps adatokat itt található.

A verseny 80 %-ban terepen, tehát burkolatlan úton, ösvényeken halad. Jelentős része nehéz: sziklás, esetleg saras, csúszós, meredeken emelkedik vagy meredeken lejt.

A rajtól a Libegő felső állomásáig tartó 1,1 km-es szakasz lényegében a Libegő alatt halad, a Libegőn utazva jó lehetőség nyílik a szurkolásra, a versenyzők fotózására. A rajt utáni 250 m meredek járda, néhány lépcső, majd keskeny meredek ösvény, amely 240 m szintkülönbséggel emelkedig a Libegő felső állomásáig. Az állomás mellett elhaladva 100 m vízszintes futás után meredek lépcsős, gyökeres szakaszon futunk fel az Erzsébet-kilátóhoz, itt található a frissítő- és időmérő pont. Innen kezdődik a meredek lefutás, kezdetben a piros omega majd többnyire a zöld háromszög jelzésen. Tisztán terepfutás, két helyen keresztezünk forgalomtól elzárt aszfaltutat, illetve egy 200 m szakaszon futunk is rajta. Itt keresztezzük a Libegő alatt felfelé igyekvő sorstársakat. A Tündér-sziklát érintve murvás, tereplépcsős lefutás fogja lekötni a figyelmünket és mozgáskoordinációs készségeinket, majd errodált sziklalépcsőkön hirtelen a Zugligeti úthoz érkezünk, innen a jártán haladva 100 m után elérjük a kiindulási pontunkat. Áthaladva egy újabb időmérő ponton immáron helyismerettel felvértezve, okulva az első kör tapasztalataiból, kezdhető a második kör.

NEVEZÉS MÓDJA
A versenyen résztvenni csak internetes előnevezéssel lehet. http://hegyfutas.hu/libego-trail-2019/

Nevezés kezdete: 2019. február. 17. (vasárnap) 20:00

Nevezés vége: 2019. március 17. 24:00, vagy a 200 fő limit elérése.

Létszámlimit: 200 fő

Nevezést követően automatikus visszaigazoló emailt kapsz, ebben találod a részvételi díj befizetésének részleteit. A visszaigazoló email bérkezését követő 3 napon belül kérjük a részvételi díjat elutalni. Nevezésed a részvételi díj elutalásával véglegesítődik. Amennyiben a részvételi díjad ezen időszakon belül nem érkezik meg, nevezésed automatikusan tölődik, lehetőset biztosítva másoknak a nevezésre.

Nevezés nem visszamondható (nevezési djat nem fizetünk vissza !!!), de 2019. április 3.-ig átruházható.

SZABÁLYOK, NEVEZÉSI FELTÉTELEK
NEVEZÉSI KORHATÁR
14. betöltött életév. A versenyen tehát a 2005. április 13. után születettek vehetnek részt.

ALKALMASSÁG
A versenyen mindenki saját felelősségére vehet részt.

A versenyre való nevezéssel a résztvevő egyben nyilatkozatot tesz, hogy nincs tudomása olyan egészségügyi kockázatról (szív- és érrendszeri betegség, keringési rendellenesség, mozgáskoordinációs zavarok stb.) amely számára jelen versenyen való részvételt különösen kockázatossá tenné.

Minden résztvevőnek tisztában kell lennie a terepen való futás nehézségeivel, kockázataival.

FELELŐSSÉG
A rendezőséggel szemben a futóversenyen elszenvedett esetleges balesetekért semmilyen felelősségre vonás vagy kártérítési igény nem támasztható.

ADATVÉDELEM
A résztvevők nevezés során megadott adatait a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően kezeljük, különös figyelmet fordítunk arra, hogy a rendelkezésünkre bocsátott adatokat harmadik félnek semmilyen jogcímen nem adjuk ki.
A verseny résztvevői nevezésükkel hozzájárulnak, hogy a nevezési és eredmény listában nevük, születési hely és idő nyilvánosan szerepel és rögzítésre kerül.
A verseny résztvevői tudomásul veszik, hogy a versenyen fotó és videó felvételek készülnek, amelyet a szervezők a továbbiakban a verseny promotálására felhasználhatnak.

VERSENYRAJT
A verseny tömegrajttal indul.

KÜLSŐ SEGÍTSÉG
A versenyen mindenki egyénileg indul. Kisérő, iramfutó használata kutyával való együtt futás nem megengedett.

FRISSÍTSÉS
A verseny pálya mentén 1 frissítőpontot helyezünk el az Erzsébet-kilátó térésgében, tehát körönként van lehetőség frissítésre. A frissítőpont szolgáltatása: izotoniás ital, víz, Coca-Cola, banán, alma, mazsola, édes és sós keksz, ropi A frissítőpont egyben időmérő pont is.

IDŐMÉRÉS
A versenyen elektronikus, chipes időmérést alkalmazunk. Az időmérő chipe a helyszínen a rajt előtt vehető át. Nem szedünk letéti díjat achipert, megkönnyítve ezzel rajtcsomag átvétlei folyamatot. DE: a chipet minden résztvevő köteles visszaadni a beérkezéskor a célkapuban. Elhagyott chip ellenértékét (3000,- Ft) a helyszínen kérjük megfizetni !!!
Időmérő pontok: Libegő alsó állomása, Erzsébet-kilátó, + egy titkos pont. Minden időmérő ponton szervezők segítenek az időmérésnél.

ÚTVONAL JELÖLÉS
A verseny útvonalát szalagozással és a talajon elhelyezett jelzésekkel jelöljük. Nincs szükség helyismeretre, vagy térkép használatra.

DÍJAZÁS
A versenyen az abszolút első 3 női és férfi helyezettjét külön díjazzuk.

Minden szintidőn belüli teljesítő egyedi érmet kap.

A szintidőn túl teljesítők nem részesülnek díjazásban.

További információk: http://hegyfutas.hu/libego-trail-2019/

Megosztás