Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2018. szeptember 16. (vas)1.4 / 2.4 / 10.7 / 21 / 42kmDebrecenA futóverseny kiírásaTovábbi infoCímke , , , , , ,

A gyerek címkével ellátott futásokon van gyerek (jellemzően 1km alatti, vagy akörüli) táv is, de ezt nem mindig adják meg, hogy mennyi, így nem biztos, hogy a távok között is fel van tüntetve.

Mindenki tájékozódjon a szervezőknél!

A futás részletei

VERSENYKIÍRÁS
NAGYERDEI TEREP MARATON FÉL MARATON ÉS NEGYED MARATON
Ahol a futó és a futás van a középpontban!

A verseny időpontja: 2018. szeptember 16-án, vasárnap
Rendező: Szín-Kép Reklám és Grafikai Stúdió, Debreceni Honvéd Sport és Diáksport Egyesület. A rendezőbizottság elnöke: Varga Imre; DHSE szakosztály vezető: Garda Árpád. Információ: 06 (52) 536-570, e-mail: verseny@nagyerdeimaraton.hu
Rajt/Cél helyszíne: Nagyerdei Stadion, 4032 Debrecen, Nagyerdei Park 12.
Rajt időpontja:
09:00 maraton;
09:30 gyermek futóverseny: 1.2 km és 2.4 km;
10:00 fél maraton;
10:10 negyed maraton

Pálya talaja, táv és szint idők: az útvonal változó minőségű erdei út, homok, fekete föld.

maraton: 41,94 km, szintidő 5 óra
fél maraton: 20,97 km, szintidő 2 óra 50 perc
negyed maraton: 10,68 km szintidő 1 óra 20 perc
rendészeti és katasztrófavédelmi kategória minden felnőtt távon
gyermek futóverseny 1,2 km és 2,4 km

Nevezés: 2018. szeptember 3-én éjfélig kizárólag a nagyerdeimaraton.hu oldalon. A rajtban helyszíni nevezésre nincs mód!
A versenyre történő nevezés a nevezési díj Hajdú Takarék: 60600084-10023727 számla számra történő befizetésével válik érvényessé. A számla tulajdonosa: Debreceni Honvéd Sport és Diáksport Egyesület. A megjegyzés rovatba kérjük beírni a nevezett versenyző nevét és a nevezés visszaigazolásakor kapott azonosító NTM kódot! Akinek a nevezési díja nem érkezik meg a nevezési zárlat végéig, a rendezőség számlájára, annak a nevezése érvénytelen!
A negyed maratonon 14 év alatti, a fél maratonon 16 év alatti, a maratonon 18 év alatti versenyző nem indulhat! A gyermek futóversenyen 1.2 km-es távon 8 éves korig, 2.4 km-es távon 9-13 éves korosztály indulhat.

A verseny minden távján kiegészítő rendészeti és katasztrófavédelmi kategória (külön női és férfi) kerül megrendezésre. A kiegészítő rendészeti és katasztrófavédelmi kategóriában nevező versenyzők automatikusan az adott táv abszolút versenyében is szerepelnek. A rendészeti kategóriában indulhat bármely rendészeti szerv és fegyveres testület munkatársa. A testülethez való tartozást a verseny helyszínén a rajtcsomag átvételekor szolgálati igazolvánnyal igazolni szükséges. A kiegészítő Rendészeti kategóriában történő indulási szándékot a honlap online nevezési felületén kérjük jelezni. A Katasztrófavédelmi kategóriában indulhat bármely hivatásos katasztrófavédelmi szerv munkatársa. A testülethez való tartozást a verseny helyszínén a rajtcsomag átvételekor szolgálati igazolvánnyal igazolni szükséges. A kiegészítő Katasztrófavédelmi kategóriában történő indulási szándékot a honlap online nevezési felületén kérjük jelezni.

Nevezési díjak:
maraton 4 400 Ft,
fél maraton 3 000 Ft,
negyed maraton 2 500 Ft.
gyermek 1.2 és 2.4 km távok nevezési díj 500 Ft / fő.

A póló rendelés opcionális. Mindegyik távon igényelhető logózott technikai póló 1800 Ft/db áron. Verseny utáni vagy helyszíni rendelés esetén 2200 a póló ára.

Igény esetén a nevezési díjról számlát adunk. Nevezéskor a megjegyzés rovatba kérjük megadni a számlázási nevet és címet! A számlát a rajtban, a rajtcsomag felvételekor vagy a célba érkezés után lehet átvenni a rendezőségtől.

A nevezési díj tartalmazza (maraton, fél maraton, negyed maraton): rajtcsomagot.

Benne: rajtszámot rajta a chippel, energia szeletet vagy zselét, útvonal leírást, pályarajzot igény esetén logózott technikai pólót,
valamennyi távon befutó emlékérem,
letölthető PDF formátumú oklevelet,
frissítést:
- negyed maraton 1, Ellátmány: víz és izotóniás ital.
- fél maraton 3, maraton 7, Ellátmány: banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, magnézium és kalcium tabletta). Műanyag poharat biztosítunk a frissítő pontokon.
a célban tészta party és ásványvíz
öltözési és tisztálkodási lehetőséget, masszázst a rajt-cél területen
orvosi ellátást a pálya teljes hosszán
minden táv résztvevőinek elektronikus, úgynevezett chipes időmérést. A chip a rajtszámra van ragasztva.

Gyermek táv résztvevőinek kézi időmérést, rajtszámot, befutó érmet, letölthető PDF formátumú oklevelet biztosítunk.

Rajtcsomag átvétel: a verseny napján a rajtban 7.30-tól, 9.30-ig.

Lemondás, átnevezés: 2018. szeptember 3-ig lehet a részvételt írásban lemondani, ebben az esetben a már beérkezett nevezési díjat visszautaljuk vagy más nevére átírjuk. Esetleg a nevezést a következő versenyre jóváírjuk.

2018. szeptember 3. után sem lemondani, sem a jövő évi versenyre átírni, sem más személy részére átadni nem lehet a nevezést!

Útvonal: Végig jelölve, szalagozva és táblázva!

Figyelmeztetés: Mivel a verseny többször is keresztezz közutat, ezért különös figyelemmel – a KRESZ szabályainak betartása mellett – haladjunk át azokon! A rendezőség igyekszik Polgárőrökkel és rendőrökkel segíteni az áthaladást!

Frissítő pontok:
negyed maratoni távon 4,60 km-nél, víz és izotóniás ital,
fél maratoni távon: 4,60 km-nél, 11,50 km-nél és 16,30 km-nél banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, édes és sós keksz, gumicukor, magnézium-, kalciumtabletta).
maratoni távon 4,60 km-nél, 11,50 km-nél és 16,30 km-nél és 21 km-nél banán, alma, aszalt gyümölcsök, sajt, olívabogyó, víz, izotóniás ital, kóla, só, csoki, szőlőcukor, édes és sós keksz, gumicukor, magnézium és kalcium tabletta).

Eredményhirdetés és értékelés tervezett időpontjai:

Gyermek futóverseny 10,30 órakor
Negyed maraton: 11 óra 30-kor
Fél maraton: 12 óra 30-kor
Maraton: 14 órakor

Távonként az első három helyezett nőnek és férfinak érem és oklevél jutalom.

Ellenőrzés: A rendezőség a verseny útvonalán bárhol ellenőrizheti a versenyzők áthaladását. A kiírásban megadott útvonalról letérni tilos! Ellenőrzőpont kihagyása versenyből való kizárással jár. A versenyen való részvétel feltétele a rajtszám viselése. Minden versenyzőnek a verseny ideje alatt a ruházat elülső részén, jól láthatóan kell viselnie a rajtszámot. Annak letakarása, módosítása tilos!

Környezetvédelem. A verseny többnyire természetvédelmi területen halad. Ezért megkérünk minden kedves versenyzőt, hogy a műanyag poharat, az energia zselé tasakját és a többi számára már felesleges csomagolóanyagot a frissítő vagy ellenőrző pontokon elhelyezett tárolókba dobja ki! Vigyázzunk az erdő tisztaságára!

Egyéb Mivel mind a három távon bőségesen lesz frissítés, a futók autós, motoros, kerékpáros, gyalogos kísérése felesleges, ezért ezt a rendezőség megtiltja! A futók személyes frissítést és segítséget kizárólag a frissítő, ellenőrző pontokon kaphatnak!

Kutyával, macskával, más háziállattal indulni tilos. A verseny közbeni zenehallgatás akár mind a két füllel engedélyezett.

Felelősség. Minden versenyző a saját felelősségére vesz részt a versenyen. Tudomásul veszi, hogy a verseny során elszenvedett sérülésekért, balesetekért a rendezőséggel szemben sem anyagi, sem erkölcsi kártérítésre nem tart igényt! A nevezési díj befizetésével a versenykiírásban foglaltakat elfogadja.

Minden indulónak sportszerű versenyzést és élményekben gazdag futást kíván a Rendezőség!

Megosztás