Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2023. október 21. (szo)21kmSzentgotthárdTovábbi infoCímke , ,

A futás részletei

Nagyboldogasszony Plébániatemplom, Ciszterek kolostora, Brenner Kápolna, Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Múzeum, Temetőkápolna, Várkert, Hársas tó, Ciszter kilátó.... és még sorolhatnánk a sok-sok gyönyörű látnivalót, amit Szentgotthárd és térsége tartogat számodra, illetve a bámulatos természeti környezetet az Őrségi Nemzeti Parkban!
Csodáld meg Te magad futva, gyalogolva, nordic walking bottal vagy anélkül, és mindeközben tudj meg minél több érdekességet az útvonalakon található természeti, kulturális és épített örökségekről!
Egy hely, ahol minden korosztály összekötheti a sportolás élményét a felfedezés és tudásszerzés örömével.
Hamarosan indul a nevezés, érdemes követni az eseményt a részletekért 🙂
*** Vas Vármegye Önkormányzata, konzorciumban a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesülettel és a Hegypásztor Körrel, 2021 decemberétől valósítja meg a „Közös jövőnk Vas vármegye” elnevezésű projektet.
A projekt célja a közösségi, térségi identitás, a térséghez kötődés erősítése a vas vármegyei lakosság körében.
A rendezvények célja az egészségtudatos életmód népszerűsítése, a vas vármegyei értékek megismertetése, valamint, hogy a „Vas vármegyeiség” megélése segítse a társadalmi fejlődést, része legyen a mindennapoknak. Változatos, színes programjai minden korosztály számára remek szórakozást kínálnak.
Ennek szellemében, 2023. október 21-én, Szentgotthárdon valósul meg a „Nyugat Kapuja Félmaraton és Túranap szervezése a vármegyei értékek mentén” elnevezésű rendezvény, amelynek keretében a résztvevők 3 futótávon mérhetik össze teljesítményüket, valamint több túratávon (nordic walking- és gyalogtúrákon) barangolhatják be a szentgotthárdi és környékbeli nevezetességeket, és csodálhatják meg a térség bámulatos természeti környezetét. ***

Megosztás