Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2018. február 14. (sze), 18:30nincs adatBudapest, MargitszigetTovábbi infoCímke , , , ,

A futás részletei

FEBRUÁRI PÁLYAEDZÉSEK

Februárban kicsit felváltunk a sebességváltón és elkezdjük a különböző intenzitású résztávok variálását. A jó állóképességhez nem csak a hosszú, egyenletes tempójú edzésekre van szükség, melyek elsősorban a keringési és légzőrendszert fejlesztik. Általánosságban elmondható, hogy résztávos edzésekre is szükség van az állóképességhez.

De röviden mi is az, amit a résztávozás fejleszt és miben járul hozzá az állóképességünkhöz?

Az izmokban megnövekszik a mitokondriumok száma, mely során hatékonyabban és gyorsabban nyer energiát a szervezet.
A még magasabb intenzitás relatív oxigénhiányos állapotot idéz elő az anaerob küszöb felett, ezáltal fejlődik az izom kapillaritása (hajszálerezettsége)– mely a tápanyag rövid úton történő eljutását segíti az izmokhoz, a tüdőhöz és a szívhez.
A megnövekedett intenzitást nyilvánvalóan rövidebb ideig bírjuk, ezért is van szükség a pihenőkre (gyaloglás, jog, lassú futás), amikor újratöltődnek a glikogénraktárak, kicsit lejjebb esik a pulzus és rákészülünk a következő szakaszra. A pihenőszakaszban történő kevésbé intenzív mozgás során javul a tejsavürítés is.
A február hónapunk arról szól, hogy megtanítsuk a szervezetünket a különböző sebességfokozatokban történő tartalékolásra az ismétlésekhez.
Edzéseinkre várunk minden újra kezdő, haladó, profit akinek célja valamelyik versenyen elindulni és fejlődni szeretne.

Edzéseink során fontos a pulzuskontroll és a sebesség ezért elengedhetetlen a pulzusmérő használata. A POLAR Hungary lehetővé teszi a POLAR pulzusmérők tesztelését és vásárlását. Az edzés végén Futónagyköveteink a segítségedre lesznek az edzés kiértékelésében!

Február 14 - PÁLYAEDZÉS A FUTÁS SZERELMESEINKEK!

A pihenő, nagyon lassú futások helyetti közepes tempójú futások beiktatása az iramszakaszok között nehezíti a résztávos ismétléseket. Az ilyen típusú edzések megtanítanak arra is, hogy az árnyalt sebességkülönbözőségekre is rá tudjon hangolódni a szervezetünk és a pulzusunk: könnyű – közepes – lendületes – erős és ezek még finomítottabb fokozataihoz. Ugyanez százalékban kifejezve azt jelenti, hogy megtanuljuk mit jelent 60-70-80-90 %-on futni.
Várunk! A POLAR Csapata

A szokásos forralt bor és a finom "bájital" frissítés gyanánt garantált!

Jelentkezés és tesztóra regisztráció:
Február 14:
http://www.polarorak.hu/hir/68/Plyaedzs-a-futs-Szerelmeseinek
Február 28:
http://www.polarorak.hu/hir/69/TNCOLVA-FUSS-gyors-lass-gyors-lass

Megosztás