Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2017. ápr. 30. (vas), 00:00
2017. máj. 2. (ked)
3 napos250-300kmAlmásfüzitőTovábbi infoCímke , , , ,

A futás részletei

http://www.pannonlimesultra.hu

"A Pannon Limes Nemzetközi Történelmi Ultrafutó verseny várhatóan Közép-Európa legkeményebb és legszebb nemzetközi ultrafutó versenye lesz, azzal az útvonallal, ahol a Római légiók meneteltek, amelynek számos állomása a világörökség részévé válhat addigra. Célunk, hogy részesei legyünk a világörökség címére pályázó Magyar Limes Szövetség hosszú távú tervének, a Limes római útnak, mely a római korhoz kapcsolódó gyűjteményekkel, múzeumokkal, kiállítóhelyekkel és régészeti parkokkal és kulturális turisztikai és sportolási lehetőséggel várja az útvonal látogatóit.

A verseny útvonala az ókori Római védő vonal mentén halad, ami a Duna természeti folyása mellett észak-keletről dél felé húzódik, érintve a régi Római táborok, erődök, őrtornyok maradványait. Az ókori látható maradványok, romok helyszínein alakítjuk ki a verseny frissítő pontjait.

A rajt egy ókori élményparkból Almásfüzitőről - Azaum-ból indul el Római hagyományőrző katonák sorfala mellett a tábor kapuján keresztül, Tokod érintésével Visegrád, majd a Visegrádi -hegységen átkelve, érintve Aquincumot majd a Duna vonalával részben párhuzamosan dél felé haladva elérje a célt Paks-Dunakömlőd táborát. Futóink teljesíthetik a Hősi küldetést és a célban, Lussonium Erődjében megkapják méltó elismerésüket, ahová a római légiók sorfala között futhatnak majd be.

A versennyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:
A táv 250-300 km közötti lesz, szintemelkedésekkel.
A szintidő várhatóan 60-72 óra."

Megosztás