Futónaptár beállítások

minden futás · futóversenyek · közösségi futások

későbbiek elöl · korábbiak elöl

Futónaptár a Facebook-on

Futóverseny gyorskereső

Futónaptár havi bontásban

A koronavírus miatt elég káoszhelyzet van, gyakorlatilag mindent betiltottak, de még nem mindenki vezette át, illetve sok futás alakul át virtuálisra. Ismét nem könnyű, de rendületlenül igyekszünk naprakészek lenni, de pontatlanságok előfordulhatnak. Kérjük, ha olyan futást láttok, amiről tudjátok, hogy elmarad (mert esetleg köremailben tájékoztattak csak, stb), vagy olyat, amit már lefújtak, de mégis megrendezik virtuálisként, jelezzétek felénk! Köszönjük!

Futás info

futónaptár
vége2020. június 28. (vas)nincs adatBudapest, BudafokTovábbi infoCímke , , ,

A futás részletei

Június 29. - Péter-Pál napja
Szent Péter és Szent Pál apostolok voltak, akik ezen a napon szenvedtek vértanúhalált.
Szent Péter a halászok védőszentje, hiszen maga is halász volt, mielőtt Jézus tanítványai közé állt. A halászok régen ezen a napon tartották a céhgyűlést, a legény- és a mesteravatást. A lakatosok is patrónusuknak tekintették, mivel őt bízta meg az Isten a Mennyország kulcsainak őrzésével, ezért általában kulccsal a kezében ábrázolják.
Péter-Pál napja ősi ünnep, ezen a napon kezdődik az aratás, mivel a néphit úgy tartja, hogy a búza töve "Péterpálkor" megszakad. Sokfelé ekkor kezdték vágni a rozsot, a búzát. Ha ez utóbbi még nem érett meg a betakarításra, akkor egy-két kaszasuhintást végeztek, csak hogy képletesen megkezdjék az aratást. A templomokban az aratók miséjén megáldották az aratás szerszámait, hogy áldás legyen a búzán azaz az „életen” is.
Péter-Pál valamikor dologtiltó nap volt. Sokfelé ekkor fogadták fel a gazdák a kaszálni tudó részes aratókat és a napszámosokat. A hiedelem szerint a hajadonok közül, aki elsőként hallja meg a harangszót, év végéig biztosan férjhez megy.
EZÉRT
ezt futással ünnepeljük meg kedvenc emelkedőnk megfutásával! Méghozzá egy kis "házi" versennyel, amire Mindenkit szeretettel várunk! És nem csak a leggyorsabbakat díjazzuk nem és életkor szerint, hanem más meglepetések is várnak Titeket.
Találkozó a Péter Pál utca és Kálváriahegy utca sarkánál lévő parkban! Időmérés önkéntes módon, saját órák leolvasásával.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük