Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2023. ápr. 30. (vas)
2023. máj. 1. (hét)
2 napos70kmEsztergomTovábbi infoCímke , , , ,

A futás részletei

Idén 15. alkalommal rendezi meg a Sárga70 teljesítménytúrát a BEAC Természetjáró Szakosztálya.
A Sárga70 tagja a Cartographia Kupának, Ötpróba versenysorozatnak, TTT-kupának, Egyetemi Túrasorozatnak. Idén a Sárga 70 futótáv GeoGo-pontgyűjtő táv is!
Elérhető távok: 70km, 50km, 40km, 30km, 20A, 20B, 15km körtúra, 10km körtúra
Minden részlet a honlapon elérhető, a kedvezményes előnevezéssel együtt!
https://sarga70.hu/nevezes/
A Sárga70 rövid bemutatása:
A Sárga 70 egy régi klasszikus teljesítménytúra, amely több egyedi sajátossággal bír az ismertebb teljesítménytúrák között 16 éve: az év mindig ugyanazon napján rendezik (április 30 – május 1.), és mindig esti rajtoltatással. A túrát többek közt a hegymegi csillagos égbolt látványa, valamint hajnali tavaszi madárdal teszi különleges atmoszférájúvá. Ahogy telik az idő, az időjárás melegedése egyre jobban esik a fáradt túrázónak. Kilátópontokban nagyon nincs szűkölködés: Vörös-hegy, Zsíros-hegy, Kálvária-hegy, Újlaki-hegy, Nagy-Hárs-hegy, Törökugrató, de például az Alsó-Jegyenye-völgy fahídjain túrázni szintén felemelő érzés. Tájékozódni is egyszerű, hiszen a túra legeslegvégét leszámítva végig a sárga sáv jelzésen halad, amely elég jól jelzett út, de az éjszakai és a városi szakaszokat ellátjuk segítő jelölésekkel is. A frissítőpontok elosztása egyenletes, és külön gondoltunk a vegán, és gluténmentes termékeket fogyasztó túratársainkra is! Két rövid körtúra (10km, 15km) teszi teljessé a távok listáját a családosokra is gondolva, valamint a 20B távunkon vezetett túra indulelsején délben Hűvösvölgyből. A túra elhalad az alábbi ikonikus helyszíneken is: Klastrompuszta, Pilis-nyereg, Muflon-itató, Kötők padja, Szépjuhászné (Budaszentlőrinc), Csacsi-rét, Sorrento-sziklák. A Budai-hegységben több katonasírral is találkozhatunk, a Csíki-hegyek vonulatában pedig időjárástól függően a virágzó kökörcsinek, héricsek, nőszirmok adnak pompás látványt. A rajthelyszínek is könnyedén megközelíthetőek
tömegközlekedéssel, valamint a cél is természetesen. Csomagszállítás minden rajthelyszínről van a későbbi célokba. A túra időpontja folytán kiváló főpróbája a Kinizsi Százasnak.

Megosztás