Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2020. február 22. (szo)6 / 11 / 16 / 21kmZsámbékTovábbi infoCímke , , ,

A futás részletei

2020-ban a tavasz beköszöntét várva egy túrával nyitjuk az eseményeink sorát. Sokan szoktatok futni, ezért a megszokott családias hangulatú gyalogtúra mellett most is lehetőségetek lesz futás kategóriában is indulni. Az esemény Ötpróba pontszerző állomás is és várjuk azokat is, akik egyszerűen csak kirándulni vagy futni szeretnének.
Igyekszünk beépíteni az eseményekről kapott visszajelzéseket, így a mostani esetében is fogtok látni néhány újdonságot vagy változást.

Helyszín: Zsámbék Piac köz 8. ( Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium, és Szakközépiskola )

Távok:
Túra: 6km, 11km, 16km, 26km
Terepfutás: 6km, 11km, 16km, 26km

Rajt:
Megtartjuk a hosszabb nyitvatartást a rövidebb távokon, így a kevésbé korán kelők vagy távolabbról érkezők is ide tudnak érni. Továbbra is egyénileg lehet majd rajtolni mindegyik kategóriában az alábbi idősávokban:
6km 7:30 - 11:30
11km 7:30 - 11:30
16km 7:30 - 11:30
26km 7:30 - 9:30

A túra mellé épült be a futás lehetősége, így nem lesz külön időmérés, rajtszám, érem - a teljesítés a cél és nem hirdetünk külön helyezetteket a futásnál sem.

Pályazárás:
Az utolsó indulót követően kb egy órával később indulnak a pályabontó munkások, akik pályaszakaszokat bontanak.
Az esemény központjában 15:30-kor zárunk.

Egyéb fontos információk:
- A visszajelzéseitek alapján a teljesítést ismételten kitűzővel és oklevéllel fogjuk elismerni.
- 2020-tól új erdőhasználati díj került bevezetésre a túra útvonalát is érintő erdészetben. A túra nevezési díját továbbra is baráti szinten szeretnénk tartani, ezért átalakítjuk az étkezési lehetőségeket más túrákon tapasztalt megoldással. Az alap nevezési díj tartalmazni fogja a túra végi "zsírosdeszkát". Emellett pedig opcionálisan választhatóvá teszünk meleg ebéd gyanánt gulyáslevest kenyér kíséretében, melynek díja 850Ft/adag.
- Melegétel választására 2020. február 10-ig történő online regisztráció és a nevezési díj (valamint az opcionálisan választott meleg étel díjának) befizetése esetén lesz lehetőség.

Nevezési díj:

Online előregisztrációval (előre utalva vagy helyszínen fizetve):
6km-11km-16km
Felnőtt 1800Ft
Diák és Nyugdíjas 1500Ft.

26km
Felnőtt 2200Ft
Diák és Nyugdíjas 1700Ft.

Helyszíni nevezésre a szabad kapacitás függvényében lesz lehetőség, melynek díja:
6km-11km-16km: 2000Ft
26km: 2500Ft

Frissítés:
A túra során saját kulacsba, pohárba tudunk majd vizet és/vagy meleg teát tölteni. Emellett pedig a túráinkon megszokott módon az ellenőrző pontokon különböző apróságokkal fogunk szolgálni.

Útvonal:
A 11km-es pálya felvezet a Nyakas-hegy tetejére, ahol jellemzően turista útvonalon halad először Tök irányába, majd egy másik úton visszafelé Zsámbékra. Zsámbékon a Romtemplomhoz vezet le, ahonnan a településen belül ér vissza a kiinduló ponthoz.

A 16km-es táv első pár kilométere a Nyakas-hegy oldalában barangol a töki pincevilágban, majd a Nyakas-tetőn vezet vissza Zsámbékra.

A 26km-es táv a Nyakas-hegy oldalán, a töki pincevilágon keresztül a Nyakas-tetőt érintve átmegy Perbálra és az egyik domborulat gerincén jön vissza Zsámbékra.

A 6km-es pálya első szakasza együtt halad a másik hárommal, majd a Nyakas-hegyen visszafordul és becsatlakozik a közös levezető szakaszba és turistajelzésen jön le a hegyről.

Online regisztráció:
http://www.zsambekfutas.hu/teli-tura oldalon lehetséges.
A novemberi túrán betelt a keretünk, ezért a gyorsabb indítás és a tervezhetőség érdekében kérjük az online előregisztrációt.

Megosztás