Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2021. április 3. (szo)11 / 16 / 26kmZsámbékTovábbi infoCímke , , , , ,

A futás részletei

A hosszú, sötét, téli időszak lezárásaként, most már hagyományosnak mondható túrával várjuk a természetbarátokat. A március 14-es időpont után reménykedünk, hogy ebben az időpontban lehetőség lesz szabadtéri programokra.
A 2021-es évi események lebonyolítására várhatóan még befolyással lesz a vírushelyzet, így néhány dolgot másképp fogunk csinálni, mint korábban. Ebben kérjük a megértéseteket, türelmeteket és együttműködéseteket. Ezek részleteit lentebb találjátok és folyamatosan aktualizálni fogjuk. Kérjük, hogy ezeket majd kövessétek nyomon, mert változhatnak az aktuális viszonyok, előírások függvényében.
A túra idén is Ötpróba pontszerző állomás és a korábbi visszajelzéseitek és tapasztalatok alapján (miszerint nem zavarták a futó teljesítők a túrázókat) megtartottuk a futás kategóriában való nevezés lehetőségét és ezzel ebben a sportágban való pontszerzést. Változatlanul jelezzük, hogy a futást illesztettük a túrához, így a körülmények is picit eltérnek a klasszikus futóversenyétől: azaz most sem lesz tömegrajt, mindenki egyénileg indul a megadott időintervallumon belül. Nem lesz külön időmérés és befutóérem sem. Ezen az eseményen a teljesítés a cél, így nem fogunk győztest sem hirdetni és mindenki magának méri majd az idejét.
NEVEZÉSI IDŐSZAK:
2021.január 1-től – 2021.március 25.
– Amennyiben elérjük a tervezett létszámkorlátot, akkor hamarabb lezárjuk a nevezést.
– Amennyiben létszámkorlátozó intézkedést vezetnek be, akkor időbeli sorrendben fogjuk elfogadni a nevezéseket. Az esetleges létszámlimit feletti nevezések befizetéseit visszautaljuk.
HELYSZÍN:
Zsámbék, Piactér
TÁVOK:
Túra: 11km, 16km, 26km
Terepfutás: 11km, 16km, 26km
RAJT:
Előző évben bevált az ajánlásotok, így megtartjuk a hosszabb nyitvatartást a rövidebb távoknál, így a kevésbé korán éberdők, vagy távolabbról érkezők is kényelmesen ide tudnak utazni. Továbbra is egyénileg lehet indulni az alábbi idősávokban:
11km: 7:30 – 12:30
16km: 7:30 – 11:30
26km: 7:30 – 9:30
PÁLYAZÁRÁS:
Az utolsó indulót követően kb. egy órával elindulnak a pályabontó munkások. Az esemény központjában 15:30-kor zártunk volna eredetileg. Most már hosszabb lesz a nappal, így elképzelhető, hogy ezt meghosszabbítjuk.
EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓK:
A személyes kontaktusok számának csökkentése érdekében történt változtatások:
– Az eseményközpont nyitott területen lesz
– A maszk használata kötelező az eseményközpontnál
– 1.5 méteres védőtávolság tartása kötelező
– Ellenőrzőpontoknál kötelező a maszk használata és a többi túrázótól való 1.5 méteres védőtávolság betartása
– 2020. január 1-vel új erdőhasználati díj került bevezetésre a túra útvonalát is érintő erdészetben, amit innentől kezdve szükséges minden eseményen résztvevő után befizetni (mondhatjuk úgy is, hogy belépődíjas lett az erdő szervezett esemény esetén).
– Új adatszolgáltatási kötelezettség, valamint a vírushelyzet miatti kontaktusszám csökkentése érdekében 2021-ben online nevezéssel és a nevezési díj átutalásával kérünk nevezni. (Jelenleg nem látjuk biztosítottnak a helyszíni nevezés lehetőségét):
NEVEZÉSI DÍJ:
11km / 16km: Felnőtt 2100Ft, Diák és Nyugdíjas 1800Ft
26km: Felnőtt 2400Ft, Diák és Nyugdíjas: 2000Ft
Helyszíni nevezésre jelenleg nem látjuk biztosítottnak a lehetőséget, függetlenül attól, hogy lenne-e szabad kapacitás a nevezések mennyiségében. Amennyiben lesz erre lehetőség, akkor az alábbi díjak lesznek érvényesek:
11km / 16km: 2500Ft
26km: 2800Ft
Az útvonal nagyobb részben turistaútvonalon fog vezetni, melyen a szokásaink szerint jelzőszalagozással fogjuk még egyételműbbé tenni a pályát. Ellenőrzőpontokat fogunk elhelyezni mindegyik útvonalon, ahol az áthaladást igazolni szükséges ( az igazolás kialakítása folyamatban van ).
Az ellenőrzőpontok kínálata a vírushelyzet miatt eltér a megszokottaktól. A kontaktusszámok csökkentése miatt kérjük, hogy elsődlegesen az Önellátásra készüljetek. Amennyiben lesz ebben változás, akkor azt jelezni fogjuk mindenképpen.
Kérdezni szoktátok, így már előre megírjuk, hogy az Ötpróba sorozatban való részvételtől függetlenül is részt lehet venni az eseményeinken.
NEVEZÉSI OLDAL:
http://www.zsambekfutas.hu/teli-tura

Megosztás