Futónaptár beállítások

minden futás · futóversenyek · közösségi futások

későbbiek elöl · korábbiak elöl

Futónaptár a Facebook-on

Futóverseny gyorskereső

Futónaptár havi bontásban

A koronavírus miatt rendületlenül káoszhelyzet van, sok futás alakul át virtuálisra az utolsó pillanatokban. Nem könnyű, de rendületlenül igyekszünk naprakészek lenni, de pontatlanságok előfordulhatnak. Kérjük, ha olyan futást láttok, amiről tudjátok, hogy elmarad (mert esetleg köremailben tájékoztattak csak, stb), vagy olyat, amit már lefújtak, de mégis megrendezik virtuálisként, jelezzétek felénk! Köszönjük!

Ez a futás elmaradt...

Futás info

futónaptár
További infoCímke , , , , ,

A kutyás címke általános használatú, gyűjtőcímke, és adott esetben csak azt jelzi, hogy a futás kutyabarát, és lehet indulni kutyával. Ilyenkor a futóverseny vagy közösségi futás szervezője dönthet úgy, hogy csak pórázzal, és/vagy csak a mezőny végéről indulva / végén, és/vagy a végeredménybe nem beszámítva lehet kutyával futni.

A gyerek címkével ellátott futásokon van gyerek (jellemzően 1km alatti, vagy akörüli) táv is, de ezt nem mindig adják meg, hogy mennyi, így nem biztos, hogy a távok között is fel van tüntetve.

Mindenki tájékozódjon a szervezőknél!

A futás részletei

V. Fuss Neki félmaraton és futófesztivál versenyszabályzata
Nevezés: http://korido.hu/2021FN_reg
Időpont: 2021. április 24..
Rajt és cél helyszín: Balatonlelle, Móló sétány
Létszámlimit: 1200 fő
Rajt: A futóverseny napjának főbb eseményeit a Szervező az alábbi időpontokra hirdeti meg. (Az időpontok pillanatnyilag tájékoztató jellegűek).
08:30 – Versenyiroda nyitás
09:30 – Kutyabarát futam 2 km
09:50 – Közös, zenés bemelegítés
10:00 – Rövid táv 4,5 km
10:05 – Mini futam 800 m
10:50 – Közös, zenés bemelegítés
11:00 – Negyedmaraton 10,5 km
11:00 – Félmaraton 21 km
13:30 – Eredményhirdetés
Figyelem, kérjük alaposan elolvasni!
Amennyiben az esemény azeredetileg meghirdetett időpontban brmely oknál fogva nem tartható meg, úgy a pótlásra október 16-án szombaton kerül sor. A befizetett nevezések a pótidőpontra is automatikusan érvényesek lesznek!
Az időpontok a helyszíni, és időjárásbeli tényezőktől függően változhatnak!
Külön kérünk mindenkit, hogy érkezzen időben a résztvevők miatt torlódás alakulhat ki és az időpontokon az útbiztosítás miatt nincs lehetőségünk változtatni.
Kérünk mindenkit, hogy a parkolást azokon a pontokon oldják meg, ahol erre vonatkozóan tájékoztatást adtunk.
Kérjük a 18 éven aluli nevezőket, hogy az aláírt szülői beleegyező nyilatkozatot feltétlenül hozzák magukkal.
Versenyszabályzat
Jelen versenyszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) a 2021. április 24-én megrendezésre kerülő V. Fuss Neki félmaraton és futófesztiválra vonatkozik, melynek főszervezője a Fuss Neki egyesület, továbbiakban: Szervező.
A Szabályzatot a Szervező a verseny zavartalan lebonyolítása, a Versenyzők tájékoztatása és a sportszerű, szabályszerű versenyeztetés megvalósításának érdekében alkotta meg.
A futóversenyt a Szervező 800 m, 2 km, 4,5 km, 10,5 km és 21 km távokon hirdeti meg az általa kijelölt útvonalakon. A futóversenyen való részvételnek alsó korhatára nincs, minden 18 év alatti versenyző részvételének feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat kitöltése és a rajtszám átvételekor történő leadása.
Nevezés menete
A Szervező online előnevezést és helyszíni nevezést egyaránt biztosít. Utóbbit a maximális létszám elérése esetén felfüggeszti.
Előnevezésnek minősül a kitöltött nevezési lap benyújtása és a nevezési díj megfizetése. A Szervező előnevezést 2020. november 13-tól a férőhelyek beteltéig fogad.
Helyszíni nevezésre a verseny napján, azaz április 24-én 8 órától van lehetőség, amennyiben az online nevezés során nem telt be a maximális férőhelyek száma!
Az előnevezést benyújtott Versenyzők és a helyszíni nevezéssel induló Versenyzők egyaránt a verseny napján vehetik át a rajtszámot, a helyszíni nevezésre nyitva álló időkereten belül.
Nevezési lap kitöltése, nevezés benyújtása
A Szervező az előnevezéshez online nevezési lapot biztosít.
Az online nevezéssel a Versenyző nevezését a „Küldés” gombra való kattintással a Szervező automatikusan fogadja, így annak bárminemű egyéb továbbítása nem szükséges.
Online nevezési lap aláírással történő ellátására nincs lehetőség, az aláírás nélkül, a benne található nyilatkozat elfogadásával egyidejűleg érvénybe lép.
A nevezés a nevezési díj bankkártyás, vagy átutalásos megfizetésével válik véglegessé!
A nevezés elküldésével a nevező egyidejűleg elfogadja a versenyszabályzatot és az adatkezelési tájékoztatót is.
Nevezési díj mértéke és megfizetése
A Kutyabarát futam (2 km) ingyenes. Befutóérem és póló igénylése opcionális, melyekért természetesen fizetni szükséges.
Érem: 1800 Ft / db, technikai póló: 3000 Ft / db
A Mini futam (800 méter) ingyenes. Befutóérem és póló igénylése opcionális, melyekért természetesen fizetni szükséges.
Érem: 1800 Ft / db, technikai póló: 3000 Ft / db
Hobbi futam (4,5 km), a negyedmaraton (10,5 km) és a félmaraton (21,1 km) választása esetén fizetendő nevezési díj tartalmazza a chipes időmérést és a befutóérmet is. Póló igénylése opcionális.
Póló: 3000 Ft / db
A nevezési díjat 2020. november 13-tól kezdődően bankkártyás fizetéssel, vagy banki átutalással kell teljesíteni. A résztvevő státusza a befizetést követően kerül aktív állapotba. A rajtszámot és a rendezvény pólóját a rendezvény napján, a helyszínen lehet átvenni. A befutóérmet a célba érkezést követően adjuk át.
Nevezési díj alakulása
– november 13 – 300 fő-ig / december 31-ig (chipes időmérés + érem):
3000 Ft / fő (4,5 – 10,5 – 21,1 km)
– 301 – 450 fő-ig / január 31-ig (chipes időmérés + érem):
4,5 km: 3000 Ft / 10,5 km 3500 Ft / 21,1 km: 4000 Ft
– 451 főtöl – 600 fő-ig / február 28. (chipes időmérés + érem):
4,5 km: 3500 Ft / 10,5 km 4000 Ft / 21,1 km: 4500 Ft
- 600 fő felett / március 1-től - zárásig
4,5 km: 4000 Ft / 10,5 km 4500 Ft / 21,1 km: 5000 Ft
A nevezést követő 14. napon a befizetetlen nevezések törlésre kerülnek, ez esetben új regisztráció szükséges!
Bankkártyás fizetés esetén a teljesítésre 3 nap áll rendelkezésre (ezt a bank szabályozza)!
A nevezési díj tartalmazza
- a futóversenyen történő részvételt
- a futóútvonalak biztosítása (önkéntesek, polgárőrség, rendőrség)
közös bemelegítés
- a mezőny előtt biciklis felvezetés és kíséret
- rajtszám, chipes időmérés, rajtcsomag
- frissítő pontokon víz, szőlőcukor, gyümölcs, célba érkezéskor befutóérem
- öltözési lehetőség
- egészségügyi felügyeletet
Eredményhirdetés
Az eredményhirdetésen távonként, nemenként abszolút első három helyet hirdetünk. A rangsorolásban a chipes időméréssel rendelkező résztvevőket tudjuk figyelembe venni.
Nevezés módosítása, lemondása
A nevezés lemondására, a befizetett nevezési díj visszaigénylésére 2021. január 31-ig van lehetőség, a nevezési díj lemondása 1000 Ft adminisztrációs költséggel jár.
Február 1-ét követően csak a távok módosítására, valamint a rajtlehetőség átruházására nyílik lehetőség!
Távok módosítása esetén (felfelé) meg kell fizetni a különbözetet + 500 Ft módosítási díj, (lefelé) 500 Ft módosítsi díjat kell fizetni!
Módosításra március 31-ig van lehetősé, azt követően már csak a rendezvény napján a helyszínen 8-10 óra között 1000 forintos áron tudunk nevezést módosítani!

Útvonal
Szervező a 800 m, 2 km, 4,5 km, 10,5 km és a 21 km versenytávokra útvonalat jelöl ki és tesz közzé.
Az útvonalakat a Szervező tájékozódást segítő táblákkal látja el (irányjelzés, bóják, stb.). Az útvonal forgalommal ellátott szakaszain, kereszteződéseiben való biztonságos és zavartalan áthaladást önkéntesek, polgárőrök, rendőrök biztosítják.
A Szervező frissítőpontokat (3 db) helyez el, ahol a Versenyzőnek lehetősége van frissítőt magához venni.
A Versenyzők útvonalon való végighaladását a Szervező több helyen ellenőrzi.
A Szervező a Versenyzők előtt kerékpáros felvezetést biztosít, az utolsóként elhaladó Versenyző után kerékpárral ellenőrzi az útvonalat.
Az egyes távok útvonalait a közösségi média felületein és honlapunkon a versenyt megelőzően tesszük közzé.
Frissítőpont:
A három frissítőpont elhelyezéséről a versenyt megelőzően minden résztvevőt emailben értetünk.
Szintidő:
Mini és kutyabarát futamok esetében nincs szintidő.
Rövid táv (4,5 km) 60 perc a szintidő.
Negyed és félmaratoni távokon 2 óra 45 perc (165perc) a szintidő.
Póló:
Póló igénylése opcionális, mérettáblázat a nevezéskor a nevezési felületen található. Anyaga: tecnikai. Ára: 3000 Ft / db
Választató méretek: XS, S, M, L, XL, XXL
Póló lemondására január 31-ig van lehetőség, méretet változtatni április 1-ig!
Egyéb információk
- Egy nevező egy táv futására jelentkezhet.
- A rajtszámot a póló elejére, jól látható helyen kérjük rögzíteni. A rajtszámot a rögzítéshez szükséges kapcsokkal együtt a nevezők a helyszínen megkapják.
- A Szervező a Versenyzőt a futóversenyből kizárja, ha a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelően tölti ki (pl. születési idő), a rajtszámot összehajtja, letakarja, nem a póló elejére tűzi, futótársával szemben sportszerűtlen magatartást tanúsít (szándékos lökdösés, gáncsolás, stb.).
- A verseny időtartamára (előnevezések megkezdésétől az eredményhirdetésig) jelen Szabályzatot mind a Szervező, mind a Versenyző köteles magára kötelező érvényűnek tekinteni, függetlenül attól, hogy a Versenyző a nevezési lapot saját aláírásával ellátta-e vagy sem (elektronikus nevezési lap és papír alapú nevezési lap esetén egyaránt).
A Szervező fenntartja az útvonal, program, és időpont változtatás jogát!
A Versenyszabályzat célja sportszerű légkört teremteni a versenyen, gondoskodni a versenyzők biztonságáról, védelméről és a verseny színvonalának emeléséről. Hangsúlyt helyezni a versenyzők képességére, teljesítményére a versenyzési szabadságuk túlzott mértékű korlátozása nélkül. Meghatározni a versenyek technikai, valamint személyi feltételeit és érvényesíteni ezeket. Szabályozni a szervezők és versenybírók tevékenységét. Megbüntetni azokat, akik a Versenyszabályzatban foglaltakat megszegik.
Szabályzat, nyilatkozat és egyéb részletek
A “FUSS NEKI félmaraton és futófesztivál indulójaként a szervezők szabályait elfogadom, és betartom.
Kijelentem, hogy a versenyen egészségesen saját felelősségemre indulok, mind fizikálisan, mind mentálisan az általam választott távra felkészültem.
Tudomásul veszem, hogy a versenypályán és a versenyközpontban fotó- és videófelvételeket készíthetnek rólam. A rendezvény ideje alatt rólam készült képek és felvételek későbbi közléséhez hozzájárulok.
Tudomásul veszem, ha a versenyt az időjárás, vagy természeti katasztrófa miatt nem lehet megrendezni. A versenyszervező a program változásának, helyszínének, pályamódosításának jogát fenntartja.
A jelentkezésemkor elküldött adatok a valóságnak megfelelnek és azok tárolásához és a rendezvényen való felhasználásához hozzájárulok. Az általam megadott címre, telefonszámra a rendezőség küldhet hírlevelet és szöveges üzenetet.
A szervező fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
A rendezőség a verseny helyszínén elhelyezett személyes dolgokért, vagyontárgyakért felelősséget nem vállal.
Kijelentem, hogy a szervezők és a rendezvényt biztosító személyzet biztonsági utasításait betartom. Elfogadom, hogy kizárásra kerül, aki rajtszám nélkül versenyez. A pálya elhagyása, rövidítése szintén kizárást von maga után. Kártérítési igénnyel a szervező és a lebonyolítók felé nem élek sérülés esetén.
Tudomásul veszem, hogy a “FUSS NEKI félmaraton és futófesztivál szellemiségének elválaszthatatlan része egymás kölcsönös tisztelete, elfogadása, valamint, hogy a szervezői stáb (forgalomirányítók, önkéntesek, frissítést biztosítók stb) ennek szellemében dolgozik. A személyzettel szembeni tettlegesség, köpködés, trágár beszéd, üzenet, levél azonnali kizárást von maga után.
Versenyeink szellemiségével a sportolás közbeni dohányzás nem összeegyeztethető, ezért a versenytávon és a célterületen a nemdohányzók védelmében szigorúan tilos a dohányzás. Azt a versenyzőt, akit a tiltás ellenére a verseny területén, frissítőponton, váltóponton, vagy rajt- és célterületen a verseny ideje alatt dohányzáson érünk, kizárjuk a versenyből, rajtszámát visszavesszük.
18 éven aluli gyermek kizárólag szűlői beleegyező nyilatkozat kitöltésével vehet részt a rendezvényen. A kitöltött nyilatkozatot a rendezvény napján a helyszínen felállított rajtsátorban, a rajtszám átvétele előtt kell benyújtani.
A nevezésemmel egyidejűleg kijelentem, hogy a rendezvényen saját felelősségemmel veszek részt, egészségügyi állapotom megfelel a futóversenyen való részvételnek, és egyúttal elfogadom, hogy a Szervező a rendezvényen résztvevők egészségkárosodásáért, vagy a rendezvénnyel összefüggésben keletkezett károkért kártérítésre nem kötelezhető.
A nevezésemmel egyidejűleg hozzájárulok, hogy rólam a rendezvényen képmás, azaz fényképfelvétel és/vagy videofelvétel (a továbbiakban: képmás) készülhet, amelyet a Szervező – vagy általa megbízott harmadik személy – jogosult időben, területileg – így különösen plakáton, szóróanyagon, facebook-on, youtube-on, online weboldal bannereken, elektronikus hírlevélben, az esemény galériájában -, felhasználás módja és mértéke tekintetében korlátlanul felhasználni. A felhasználás módja kiterjed különösen, de nem kizárólagosan a képmás átdolgozására, terjesztésére, többszörözésére, nyilvánosság felé történő közvetítésére, adathordozón való rögzítésére és tárolására, továbbá a képmás felhasználásának harmadik személy részére történő átengedésére. A rendezvényen való részvétellel külön nyilatkozat nélkül elismerem, hogy a hozzájárulás az esetleges nyilvánosságra hozatal és az internetes technológia miatt természetéből fakadóan vissza nem vonható, annak bárminemű korlátozás csak a tiltó nyilatkozat megtételét követő időszakra köti a jogosult(ak)at, továbbá visszavonhatatlanul kijelentem, hogy a fentiek szerint részletezett felhasználási jogokért, valamint a képmás felhasználásához és nyilvánosságra hozatalához adott hozzájárulásomért díjazásra nem tartok igényt.
A Kutyabarát futamon a gazdi teljes körű felelősséget vállal a kutyáért. Pórázon, minden biztonsági előírást betartva vehet részt a futamon, és a jelentkezéssel vállalja, hogy a kutya minden oltási, és állattartással együtt járó kis könyvvel, oltással rendelkezik.
Virtuális teljesítés
A Fuss Neki futófesztivált április 1 és 25. között lehetőség van virtuálisan is teljesíteni.
A versenyen meghirdetett bármely táv teljesíthető virtuálisan.
Nevezési díja: 4000 forint, ami tartalmazza az érmet és a postázási költséget is.
A teljesítésről az igazolást a követlező linkre lehet majd feltölteni április 1-től:
https://forms.gle/bjfiRPosjBdNkaN5A
E-mailben, facebook és instagram üzenetekben, kommentekben nem fogadunk el teljesítés igazolást csak és kizárólag a fenti linken.
A teljesítés igazolásának feltöltéséről nem küldünk válasz levelet, kép csatolására nincs lehetőság / szükség.
A teljesítésért járó érmeket április 26-án egyszerre fogjuk postázni!
A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát!
Sok szeretettel és néhány újdonsáal várunk Benneteket!
Balatonlelle, 2020. november 12.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük