Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2019. május 25. (szo)3 / 7 / 11 / 21kmTihanyTovábbi infoCímke , , , ,

A futás részletei

a befutoerem.hu bemutatja:

╱ jubileumi V. Knauf Tihanyi Félmaraton Fesztivál ❤
╱ az eredeti recept szerint ?
╱ előnevezés: 2018. november 18., vasárnap 18:00
╱ Saucony és Polar hivatalos viszonteladók lettünk ?

JUBILEUMI ÚJDONSÁGOK ╱ FEJLESZTÉSEK

╱ INTEGRÁLT NEVEZÉS: ez 2019 legnagyobb fejlesztése. Szoros megállapodást kötöttünk a Saucony-s és a Polar-os barátainkkal és rengeteg Saucony és Polar termék vásárlása mellé választhatóan JÁR EGY KNAUF TIHANY NEVEZÉS! Ha nem hiszed, járj utána a futniszep.hu webshopban!
╱ VADIÚJ TÁV: 3K! Az eredeti, 2016 óta nem használt pályát az ötödik alkalomra újranyitjuk összesen 200 főnek a festői Belső-tó körül
╱ 5. jubileum: az országban Tihanyba gyártunk elsőként átlátszó befutóérmet a befutoerem.hu-val ❤️
╱ “Tihany powerpack” ➡️ a kiválasztott távodhoz összeállított professzionális teljesítményfokozók a Penco-tól
╱ jég-jég és jég! Az Ice Cube-al való együttműködésünk révén minden frissítőponton jégbe hűtött frissítés vár mindenkit! ❄️☃️❄️
╱ GYORSABB PÁLYA: kategóriánként különbontott rajtokkal már 10:00-tól elindítjuk a mezőnyt a 3K-val (teljes mezőny 7%-a), majd 10:45-kor elindul a 7K (további 35%), 11:15-kor pedig a negyedmaratoni futók (további 20%) mezőnye. Ezzel a rendszerrel a pálya fele annyira lesz terhelve, hiszen a távok rajtja között a korábban indulók már célba is érnek. A kategóriákon belüli szakaszolás pedig tovább segít a pb-kben - akkor is, ha Tihany nem a pb-k terepe ?
╱ marad a lendületesebb és átláthatóbb 2018-as pálya (a meredeken lefele és nem fel?)
╱ bemutatjuk a 2018-as és a 2019-es márkanagyköveteinket
╱ csatlakoztunk a http://www.otprobatokioba.hu sorozathoz, így nálunk is gyűjthetsz pontokat az értékes nyereményekért

RÖVIDEN-TÖMÖREN ╱ MI LESZ 2019-BEN?

╱ a befutoerem.hu bemutatja: V. Knauf Tihanyi Félmaraton Fesztivál - the original and handmade since 2015
╱ a verseny névadó támogatója: a Knauf
╱ főtámogató: Saucony
╱ kiemelt támogató: Polar
╱ Magyar Szabadidősport Szövetség
╱ további partnerek:
╱ Cornexi
╱ Kopjáry Water
╱ Penco
╱ futasrolnoknek.hu
╱ 21K-11K-7K-3k(!)-trió-duó
╱ 2019. május 25.
╱ a Szigligeti és a Napfelkelte Félmaratonok nyári testvére
╱ 2300 fő
╱ +200 fő számára jubileumi 3K Belső-tó kör
╱ előnevezés: 2018. november 18., 18:00
╱ 3. éve, hogy december 18-ig névreszóló karácsonyi Tihany kártyákon lepheted meg a szeretteidet egy Tf futással: csomagolni sem kell, mehet a fa alá ?
╱ elsőként kezdtünk házhozszállítással kiküldeni rajtcsomagokat és a mai napig az egyedüli versenyek vagyunk, ahol ez az opció elérhető. Volt és lesz!?
╱ minden kategória minden indulójának egy darab az eredeti szív formájú Tf éremből: egyedileg és kézzel készített a befutoerem.hu műhelyünkből?
╱ az ötödik jubileumra egy egészen különleges eljárással gyártunk érmeket: elsőként lesz elérhető Magyarországon az átlátszó érem! ?✨?
╱ szublimált pro mezek a befutoerem.hu-tól: lányoknak marad a trikó, fiúknak a mez
╱ továbbra is a befutoerem.hu csiszolt üveg serlegeivel díjazunk ?
╱ “Azt meséld el…” sorozat: példaképeket mutatunk be, őszintén, sallangoktól mentesen, színpadon
╱ jó tanács: foglalj szállást most, vagy nem lesz?
╱ helyszín: a Natura 2000-es kiemelten védett Belső-tó partja
╱ közel 100 díjazott! (0-20, 20-35, 35-50 és 50 fölötti női és férfi 1-2-3., trió-duó + 3K)
╱ 7 DJ, 6 speaker?
╱ egész napos buli estébe hajlóan ➡️ #legyentanc ???
╱ rengeteg kiállító, gasztró-sor, eszem-iszom, dínom-dánom???
╱ km-jelző táblák
╱ mobil wc-k a frissítéseken
╱ 70 fővel végzett frissítés a megszokott széleskörű kínálattal, zene, speak
╱ közel 100 fővel biztosított közút
╱ sms a befutást követően
╱ újra full új dizájn
╱ értékes befutócsomag
╱ szimpla csomag: mez nincs, érem van. De legyen mez is, mert jó lesz! ?
╱ iramfutók
╱ szakaszos előnevezés november 18. 18:00-tól (érdemes vele mozogni)
╱ kutyabarát maradunk, lesz kutyafrissítés és befutó jutalomfalat ?
╱ egész napos program nem csak futóknak
╱ egész napos gyerekprogramok Európa egyetlen guruló játszóházában ??
╱ ruhatár
╱ “zöld verseny”: szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosított anyagok ♻️
╱ marad a csökkentett létszámlimit: összesen 2300 főt engedünk nevezni 2019-ben is
╱ és, és, és, és…

RAJT ╱ IDŐBONTÁS ⏱

╱ 09:30-tól Lőrincz Olivér mesél leghíresebb és legsikeresebb tanítványairól, Lubics Szilviről, Maráz Zsuzsiról és a felkészülés szakaszairól
╱ 10:00 Motivációfröccs Lukoviczki "RobotGirl" Rékával
╱ 10:25 3K bemelegítés
╱ 10:30 3K rajt
╱ 10:30-tól egy több tekintetben is többszörös világrekorder, Rakonczay Gábor előadása
╱ 10:55 7K bemelegítés
╱ 11:00 7K rajt
╱ 11:25 11K bemelegítés
╱ 11:30 11K rajt
╱ 11:55 21K bemelegítés
╱ 12:00 21K rajt
╱ ca. 20:27-kor közös naplemente nézés
╱ további programokról info hamarosan…

ELŐNEVEZÉS INFOPACK

7K ╱11K ╱21K ╱páros és trió:

╱ 2300 fő
╱ november 18-án 18:00-tól szakaszosan indul, emiatt érdemes időben leülni a géphez
╱ 0-766: 8000.- ╱ szimpla csomaggal 7000.- (mínusz mez)
╱ 767-1533: 9000.- ╱ szimpla csomaggal 8000.- (mínusz mez)
╱ 1534-2300 : 10000.- ╱ szimpla csomaggal 9000.- (mínusz mez)

JUBILEUMI 3K

╱ 200 fő
╱ november 18-án 18:00-tól szakaszosan indul, emiatt érdemes időben leülni a géphez
╱ minden résztvevőnek jár ugyanaz a befutóérem és befutócsomag, mint a nagyobb távokon, mezt azonban opcionálisan lehet rendelni
╱ 0-99: 4000.- ╱ mezzel: 6000.-
╱ 100-200: 5000.- ╱ mezzel: 7000.-

Kedves Barátaink!

Először is meg szeretnénk köszönni a bizalmatokat! Köszönjük, hogy eljöttetek hozzánk, kitartottatok mellettünk és köszönjük, hogy máig erre a pályára érkezik a régió legtöbb első félmaratoni távú indulója. Eltelt 3 év és Veletek együtt végigmentünk négyszer Tihany, háromszor Szigliget és egyszer a Napfelkelte pályáján. Jó ég, mi minden vezetett idáig…

Hogyha fontossági sorrendet kellene állítani, akkor a 2018 számunkra fontosabb, mint 2015, ugyanis ez az év volt, mikor mindent át kellett gondolni. 2017-ben nem sikerült úgy véghezvinni mindent, ahogy szerettük volna, hiszen több frissítőpontunkat nem lehetett megközelíteni, rosszul döntöttünk, mikor olyan helyre tettük, amikkel a forgalom miatt nem tudtunk lépést tartani. Attól kezdve azon dolgoztunk, hogy ne fordulhasson elő ilyesmi, minden egyes kritikát felírtunk magunknak és jött egy újratervezés. Mondjuk Tihany minden évben erről szól. És 2018-ban sikerült!

Sokan tudják, de talán sokan még nem, hogy ez a csapat outsiderként került be a futóverseny szervezés forgatagába, mikor 2015-ben fel lett lőve egy esemény, hogy jöjjön velünk futni Tihanyba, aki akar. Akkor egy egyedi alkalomnak szántuk, a csapatnak az ég adta világon semmi köze nem volt hozzá azon kívül, hogy egy felünk az év nagy részében gyerekkora óta itt van. Mára csak Tihanyban közel 7500 rajtszámot és érmet adtunk ki, közel 2000 darab első félmaratonos oklevéllel és több, mint 23.000 ember látogatott el az univerzum szívcsakrájába, az északi part és talán az ország egyik legszebb településébe, otthonunkba: Tihanyba.
Nos, 2019 nagy év lesz, hiszen ötödik, mégiscsak van valami jubileum-utánérzése az embernek. Ennek ellenére nekünk mégis olyan lesz, mintha először csinálnánk. Úgy értve persze, hogy rengeteg és máshol össze nem szedhető tapasztalattal és élménnyel, hibával és azok kijavításával gazdagodva állunk neki. Mondhatnánk, hogy van benne egyfajta rutin - de Tihany más, itt ilyen nincsen. Tihany úgy, ahogyan Nektek, futóknak, úgy nekünk is a képzeletet felülmúlóan nehéz, és nincs kettő egyforma. Elsősorban a Ti visszajelzésetekből tudjuk, hogy talán a legszebb pálya az orszában - más kérdés, hogy szerintünk is. De, hogy a legnehezebb is, abban még ennél is biztosabbak vagyunk. Nem megyünk most bele technikai fejtegetésekbe, de egy kompátkelővel ellátott félsziget, amin egyetlen út vezet keresztül és kétségkívül a Balaton leglátogatottabb helyei közé tartozik: elképzelhetitek, hogy milyen, nem csoda, hogy korábban nem rendeztek itt versenyt… Persze ez az összefüggés később derült ki számunkra is…:D
Tihany olyan, mint “kormosderekú bikák szemében az erős nap”, nem gyerekjáték. Erők dúlnak a vulkáni kúp alatt; mi, szervezők érezzük ezt. Itt nincs olyan, hogy két egyforma, itt nincs olyan, hogy biztos. Itt a főpróba rögtön az előadás - élesben megy. Mára erre készen állunk, de kellett hozzá gyakorolni! ☝️?

Számunkra mindent összevetve ez a legfontosabb esemény, hiszen itt kezdődött el minden. Lényegében itt született Szigliget, majd a Napfelkelte, a futniszep.hu, a befutoerem.hu és a jövő évre tervezett #ujprojekt is. Mára több száz szervezéssel bejárt kilométer van a lábunkban, mégis már május óta készülünk 2019-re!

Legnagyobb fejlesztéseink között szerepel, hogy az ötödik jubileumra újranyitjuk a legendás Belső-tó kört egy teljesen kezdő szintű távval: egy 3K-val! Arra lettünk ugyanis figyelmesek, hogy alig vannak megszólítva azok a kezdő és lelkes futók, akik még az út legelején tartanak, pedig éppen akkora lelkesedés és kitartás van sokszor egy néhány kilométeres táv, mint egy félmaraton mögött. A futás generációkon átível, emiatt mára teljesen megszokott, hogy valaki 60 év után kezd el futni. Mi magunk amatőr futókként nagyon örültünk volna anno egy ilyennek, hát az idei évvel bevezetjük, ráadásul éppen azon a pályán, ami Tihany legszebb része: a Belső-tó körül. 2016-ig a itt haladt a versenyünk, azonban mikor újraterveztük, lemondtunk róla, de azóta is azon járt az eszünk, hogy miként lehetne bevonni. Összesen 200 fő számára egy igazi örömfutással, így!:)

Minden évünk a fejlesztésről szól, de a legnagyobb dobásunk az ötödik versenyre kétségkívül az integrált nevezés lesz! Örömmel és büszkeséggel jelenthetjük ugyanis, hogy a futniszep.hu oldalunkon hamarosan hivatalos parnerekként értékesítünk Saucony és Polar termékeket!!!:) Ez persze nem olyan nagy dolog, azonban kidolgoztunk egy integrált nevezési rendszert, melynek lényege, hogy minden egyes cipőhöz vagy sportórához választhatóan jár(!) egy nevezés a Knauf Tihanyra, hogy májusban élesben is bevethesd! De ez még nem minden: nézd majd meg a webshopunk árait és rájössz, hogy miért!:D

Várunk Titeket, foglaljatok időben szállást, gyertek egész 7végére, mert 2019-ben ismét a futók fesztiválhelyszínévé válik a Tihanyi-félsziget.

#theshowmustgoon #otttali ❤️

http://www.futniszep.hu

Megosztás