Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2020. szeptember 12. (szo)6 / 9 / 21kmSzigligetTovábbi infoCímke , ,

A futás részletei

╲ V. Mapei Szigligeti Félmaraton - run through the Hungarian Monte Carlo since 2016
╲ 2020. szeptember 12.
╲ előnevezés: 2020. február 16., 18:00
MIKOR MI?
╲ RAJT
╲ 10:00 – befutoerem.hu 3K és Perozin 6K
╲ 10:45 - Leier Autó MINI 9K
╲ 11:15 - Riska 400m babyrun a versenyközpontban
╲ 12:00 - Mapei 21K egyéni, Cornexi páros és Runner’s World trió

Amióta versenyeket szervezünk, azóta tudjuk, hogy Szigliget az egyik legtökéletesebb helyszín mind szervezés, kivitelezés, mind egy futó szempontjából. A Szigligeti Félmaratont már 4-szer lenyomtuk, összesen pedig eddig 12 versenyt, de mindig arra lyukadunk ki, hogy az Isten is egymásnak teremtette ezt a futóversenyt Szigligettel.: ) Úgy gondoljuk, hogy ez érződik is, és a nyári szezont méltóan zárjuk mindig Veletek az elragadó Kék Zászlós strandon, a Balaton partján. Nem véletlenül szlogenünk és hashtagünk a szigligeti versenyünk esetén a "semmiben", ami annyit takar: nem változtatunk az előző évekhez képest, úgy jó, ahogy van. Persze teljesen ez sem igaz, hiszen mindig van mit fejleszteni, de ettől eltekintve nem változtatunk. Mert nem szabad, mert így jó, így szeretitek és így szeretjük.

╲ Mire gondoltunk az újítás alatt?

╲ 3K - Tihany után itt is! A teljesen kezdők és újrakezdők versenye valódi éremmel, mezzel (opcionálisan), frissítéssel, egyszóval egy valódi versenyélménnyel!
Először 2019-ben Tihanyban vezettük be, hogy a legkisebbek és legnagyobbak is valódi versenyen vehessenek részt, hiszen éppen ez az az éra, akiknek alig készül hasonló lehetőség. Mi magunk is teljesen amatőrök vagyunk, sőt, velünk együtt a futók 60-80%-a szintén, mégis, az ún. mikro távok szinte sehol nem fedezhetőek fel. 2020-ban már Szigligeten is lesz, itt is 200 fő a limit, emiatt érdemes vele mozogni.

╲ Riska 400M babyrun - tudjátok, melyik táv volt 2015-ben az első, amit meghirdettünk az I. Tihnyi Félmaraton közösségi futásunkon? Éppen a babyrun, úgyhogy 2020-ban hivatalosan is visszatér a legeslegkisebbek távja egy irtó kedves Riska plüssel, valódi befutoerem.hu éremmel és egy kifestővel, ami egyben életük első versenyének oklevele is!

╲ zöld szemlélet: teljesen új rendszert vezetünk be Szigligeten, mely a hulladékkezelést érinti.
A hulladék nemcsak a verseny alatt, hanem előtte és utána is keletkezik: legnagyobb tételben a rajt és befutócsomagok, illetve a poharak. A poharakat 2015 óta szelektíven gyűjtjük, azonban a csomagokra ezidáig senki nem tekintett így. Azt pl. tudtátok, hogy egy átlagos zacskó 5,5 másodpercig van használva az élettartama alatt? Szigliget előtt arra kérünk Titeket, hogy hozzatok el nekünk annyi felesleges zacskót, amennyit csak tudtok (hála Istennek Magyarországon mindenkinek van egy szatyra, ami tele van szatyrokkal..:), mert a versenyen megtriplázzuk ezek élettartamát és a korábbiakkal ellentétben használt zacskóban adjuk át a rajt és befutócsomagokat is. A csomagolásokra vonatkozó hulladék reformunk által több, mint 5000 el nem dobott zacskót takarítunk meg!

╲ jótékonyság: 2018-ban vezettük be az integrált nevezéseket, melynek lényege, hogy egy kedvezményezett alapítványt egyetlen gombnyomásra támogathatsz 200-400-600 forinttal!:)
Idén további apróságokkal segítünk másokon: 2020-ban bevezetjük a rendezvényeken a kupakgyűjtést: Te elfáradsz, jó sokat iszol, kapsz a befutóba is VIWA-t, meg Kopjáryt. Megiszod. Ugyanez történik a többi 2500 futótársaddal is. Sok-sok kupakot termelünk, és mindezt a szemetes összegyűjtjük, aztán olyan célra ajánlunk fel, aminek segíthetünk kupakgyűjtéssel. (Hamarosan ez is kiderül majd, hogy kinek.) A 2020-as integrált nevezésekkel az idei évben a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítványt támogathatjátok. Az alapítvány célja a végtaghiányos gyermekek testi és szellemi fejlődésének segítése, hogy egészséges, boldog, és magabiztos felnőtt váljon belőlük. Az alapítvány bátorságot és tartást ad a gyermekek számára. Sorstársaik körében nagyobb önbizalomra tesznek szert, így magabiztosabban tudnak a mikroközösségükben érvényesülni. Teljes, egészséges és értékes életet élhetnek végtaghiányosan is.

╲ idén a "legcsaládbarátabb futóverseny"-ként tüntetett ki minket az EMMI, így még jobban ráerősítünk a gyermek programokra, 0-99 éves korig mindenki fog számára kedves időtöltést találni nálunk, legyen szó a kettő, három, négy vagy százlábú barátainkról.:)
A szervezésünk számára kezdetektől rendkívül fontos, hogy a hozzánk érkező futók 0-99 éves korig találjanak számukra megfelelő programot. Így a rengeteg kiállító, a büfék, a játszóház, az arcfestő, a lufihajtogató, a fotóbox, a pecsétkészítő workshop és még egy csomó minden éppen az a célt szolgálják. Nagyon megtisztelő számunkra, hogy ezt a törekvésünket az EMMI Család-és ifjúságügyért felelős államtitkársága elismerte!

╲ Mi az, ami marad?

╲ 6K, 9K, 21K egyéni, páros és trió
╲ hosszú ujjú technikai szublimált mez a befutoerem.hu-tól
╲ egyedi érem a befutoerem.hu-tól az éredeti formában kiöntve
╲ fullos frissítés
╲ strandolás
╲ páratlan futópálya
╲ félpályás útzár
╲ párakapuk
╲ bulika
╲ tombola
╲Tomi papa hekkjei
╲ szakmai és egyéb kiállítók
╲ hattyúk, kacsák, pázsiton hempergés
╲ Szigliget, szerelem
╲ #otttali

Megosztás