Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2017. szeptember 1. (pén), 19:00nincs adatnincs adatTovábbi infoCímke , , , ,

A futás részletei

Női futó csoportként és a tarahumarák iránti tiszteletünk kifejezésére, az Almodóvar Futó Egylet tagjaiként, immáron ÖTÖDIK alkalommal szervezünk szeptember első péntekének estéjén, szerény városi futást, hozzájuk hasonló viseletben.

A mexikói tarahumara indián törzs tagjai szenvedélyes futók, s bár nem használnak pénzt, indulnak futóversenyeken is, gazdaságuk alapja ugyanis a cserekereskedelem. Társadalmukban teljes egyenjogúság van, "a férfiak előzékenyen és tisztelettudóan bánnak a nőkkel, és gyakran látni őket derekukra kötözött kisgyerekekkel, akiket ugyanolyan szívesen hordoznak ide-oda, mint az asszonyok. Igaz, férfiak és nők külön versenyeznek, de főleg praktikus okokból: a kisgyermekes anyáknak, épp elég dolguk van, nem engedhetik meg maguknak, hogy 2 napon át futkorásszanak a Barrancasban. Nem távolodhatnak el túlságosan az otthonuktól, a női versenyek ezért rendszerint rövidek (tarahumara mércével a rövid 60-100 km közé esik)."(Christopher McDougall: Futni születtünk)

A nők csodaszép, színes, klasszikus fazonú nyári ruhákban futnak és szandálban. Mivel azonban mi puhány európaiak vagyunk, a szandál, saru viseletét nem javasoljuk, azt ajánljuk, hogy mindenki maradjon a megszokott futócipőjénél!

Nem fogunk sokat futni, de azt örömmel...

Találkozó a Gellért téren, a hídfőnél 19 órakor. 19.10-kor pontban elindulunk, kényelmes, kocogó tempóban. Útvonal: szervezés alatt, de kb. a szokásos 5-6km-t fogjuk lefutni, be-és lekpcsolódni bárhol lehet majd, de az utóbbit nem érdemes!

Futás után pedig - szintén szokás szerint - könnyű közös levezetés a Gellért térhez közeli Pagonyban.

Fontos, hogy mi Budapesten futunk, futhattok velünk bárhol a világban! Ott van a világ közepe, ahol Ti vagytok, csatlakozzatok!

Minden csatlakozót szeretettel várunk, de a kért viseletet, léci, vegyétek komolyan! Patronáló fiúk is jöhetnek, természetesen rájuk nem vonatkozik az öltözék-etikett. AFE póló és trikó megengedett, sőt!

Megosztás