Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2016. dec. 2. (pén), 13:00
2016. dec. 3. (szo)
2 napos212kmTihanyTovábbi infoCímke , ,

A futás részletei

Ötödik alkalommal rendezzük meg a Winter Balaton RUN futást decemberben, ahova szeretettel várunk mindenkit, akik a téli hideg napokon is rendszeresen futnak, és szeretnének egy különleges közösségi ultrafutás tagjai lenni!

Időpont: december első hétvégéje!
December 2-3. péntek, szombat (alvás nélkül) /napnyugta 16:01, napkelte 07:20/

Tervezett indulás: 2016.12.02. 13:00 Tihany, Belső-tó
Teljes kör: 212km

A részvétel ingyenes, előzetes regisztráció szükséges:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1TvSU6p_3Y9TDL8NyU0oDSvbrrVPu6jigT-mwno7gbIY/edit#gid=0

Maximum 15 egyéni teljesítő jelentkezését tudjuk fogadni!
Rövidebb szakaszokra, összesen maximum 40 fő jelentkezhet!
Köszönjük a megértést!

A Balaton bármely részén be lehet csatlakozni /futva, bringával, vagy kísérő autóval/, kisebb nagyobb távokra, akár szurkolni is!

Idén többen jelezték, hogy szeretnék megpróbálni a teljes kört!
Felhívnám a figyelmeteket, az alábbiakra:
Mivel ez egy közösségi futás 212km-en keresztül, ezért a csapat végig együtt halad, az egyéniek diktálják a tempót. Maximum 10 perces lemaradást tudunk bevárni, tehát már az elején olyan tempót kell diktálnia az egyénieknek ami mindenkinek megfelel, és pont ettől lesz nagyon nehéz a dolog, hosszú hosszú kilométereken keresztül kell alkalmazkodni több másik futó ritmusához!
A rövidebb távot teljesítők és a frissen becsatlakozók is ebben a tempóban fognak futni, kérem vegyétek azt figyelembe, hogy eleve a 212km teljesítése is borzasztó nehéz, főleg télen, de az még nagyobb kihívást jelent, hogy mind ezt esetleg más tempójában kell teljesíteni! Aki pl szombat hajnalban csatlakozik a csapathoz, annak már kényelmesebb tempó fog jutni, mivel az egyéniek akkor már több mint 150km-en lesznek túl, segítsétek őket!
A futáson bárki részt vehet, ha még nem futottál ilyen távot, akkor is megpróbálhatod, nem a rekord idő a cél, hanem hogy az 1 befutó alkalmával (kemény mag -egyéniek) minél több 212km teljesítő legyen.
Folyamatosan alkalmazkodni kell a csapathoz, hiába tudnád Te 24 -25 óra alatt teljesíteni a teljes kört ha van olyan futó aki 30 óra alatt tudja csak, alkalmazkodnotok kell egymáshoz!

Tervezett tempó az elején kb 6:00- 6:30-as, a teljes kört futók fogják diktálni a tempót! Mivel vélhetően hűvös lesz, nem áll módunkban az ennél lassabban haladókat bevárni, szeretnénk a megfázásokat elkerülni!

Kocsis kíséret lesz, aki nem bírja a tempót (túl gyors, túl lassú) természetesen beülhet, több kisebb táv teljesítésére is van lehetőség, úgy hogy a többi futót nem tartja fel az illető, illetve nem szakad el tőlük!

FONTOS!
AKI NEM ALKALMAZKODIK A KEMÉNY MAGHOZ (egyéni vagy frissen becsatlakozó), NEM TARTJA BE EZEKET A SZABÁLYOKAT, ÖRÖKRE KIZÁRJA MAGÁT A WINTER BALATON RUN ESEMÉNYEN VALÓ RÉSZVÉTEL ALÓL!

Ha több bolyra szakad a csapat (pl 11fő -4fő -5fő) és az első csapatban vannak többen 2x (1 óránként) figyelmeztetjük az első csapatott, hogy a többi ember felzárkózása érdekében picit lassítsanak, ha a lemaradt egyéni csapatnak nem sikerül ez idő alatt felzárkóznia 10 percen belüli időre az első csapathoz képest, kocsiba kell ülniük és beérni a kemény magot, ha továbbra is futni szeretnének még.

Frissítés: igény szerint kb 5-10 kilométerenként van lehetőség.
Meleg teát az út egész folyamán igyekszünk biztosítani.
Az egyéb frissítéseket mindenki saját maga oldja meg.

A leutazást, visszautazást, és az út közbeni szállítást közösen megszervezzük, természetesen ehhez mindenki arányosan járul hozzá, és az illető személlyel az esemény végeztével rendezi!
Ha fuvart keresel, nézd meg a táblázatot, ki honnan érkezik, kinél van még szabad hely, hova férnél be és vedd fel az illetővel a kapcsolatot!

További infók:
http://www.jacqffstudio.net/?page_id=388

Jó felkészülést és futást kívánunk!

A változtatás jogát fenntartjuk.

Megosztás