Prémium futónaptár

Futónaptár Facebook

Futóverseny kereső

Futónaptár havi bontás

Futás info

futónaptár
vége2024. május 11. (szo)10.5 / 21kmBudapest, IV. kerületTovábbi infoCímke , , , , ,

A futás részletei

MÁR 3️⃣ FŐS VÁLTÓBAN IS LEFUTHATOD!
🔹 Rendező:
Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata
🔹 Szervező:
Újpesti Polgármesteri Hivatal Ifjúsági, Sport, Művelődési és Oktatási Osztály
🔹 Időpont:
2024. május 11.
🔹 Versenyközpont:
1048 Bp., Kósa Pál sétány
🔹 Megközelíthető:
Újpest-központból a 220-as autóbusszal; Újpalota, Szentmihályi út felől a 296 és 296A, a Keleti pályaudvartól a 20E jelzésű autóbusszal.
🔹 Rajt/Cél:
Farkaserdő utca (Babits Mihály Gimnázium melletti útszakasz).
🔹 Útvonal:
Farkaserdő utca – Óceánárok utca – Megyeri út – Szilas patak bal partja – Schiller-centrum – Váci út (kerékpárút) – Szilas patak bal partja – Mogyoródi patak bal partja – Óceánárok u. keresztezve – Mogyoródi patak bal partja – visszafordító az Íves útnál – Mogyoródi patak bal partja – Óceánárok utca – Megyeri út – Homoktövis utca – Farkaserdő utca
🔹 Szintemelkedés:
167 m
🔹 Terep:
55% patak menti töltés, 45% aszfalt
🔹 Távok:
• Negyedmaraton (10,5 km), nevezési díj: 5 000 Ft/fő
• Félmaraton (21 km), nevezési díj: 8 000 Ft/fő
• Félmaraton váltó, 3 fős csapatoknak (7,5 km + 6,5 km + 7 km), nevezési díj: 12 000 Ft/csapat
A vegyes váltócsapat összetétele állhat 1 női + 2 férfi vagy 2 női + 1 férfi tagból is.
Az egyéni félmaratoni táv alsó korhatára: 12 év
A nevezési díj tartalmazza a rajtcsomagot, pólót, egyedi Sportos Újpest soft cupot, a chipes időmérést (egyéni teljesítőknek rajtszámot, a csapatok tagjainak rajtszámot + a chipes váltóbot használatát) az útvonal biztosítását, a frissítőpontok igénybevételét (víz, izotóniás ital, gyümölcs, szőlőcukor), a táv teljesítése után befutóérmet, egészségügyi biztosítást, öltöző, csomagmegőrző és mosdó használatát.
🔹 Díjazás:
• Negyedmaraton: Női/Férfi 1-3. hely
• Félmaraton: Női/Férfi 1-3. hely
• Félmaraton váltó: Női csapat/Férfi csapat/Vegyes csapat 1-3. hely
A díjakat átadja Déri Tibor, Újpest polgármestere.
🔹 Szintidő:
3 óra (a verseny útvonala 11.00-ig biztosított)
🔹 Időrend:
Bemelegítés Simon Szimonettával: 7.45 órakor
Rajt: 8.00 órakor
Eredményhirdetés: 11.45 órakor
🔹 Frissítés:
A verseny útvonalán az alábbi pontokon lehet frissíteni:
3,5 km, 7,5 km, 10,5 km, 14 km, 18 km, cél.
A résztvevők számára vizet és izotóniás italt ballonokból biztosítunk.
🔹 Váltózóna:
Mindkét váltózóna az Óceánárok u. Mogyoródi patak feletti keresztezésénél, a frissítőpontnál található.
A váltózóna megközelítése egyénileg történik, a rajt/cél területtől 1,4 km-es, 15-20 perces sétával elérhető.
🔹 Nevezés és részvétel:
A sporteseményen mindazok a futók vehetnek részt, akik a határidőig beneveznek, a kiírási szabályokat elfogadják és egészségi állapotuk lehetővé teszi az indulást.
🔹 Nevezés rendje:
Online nevezés: 2024. április 30-ig a https://ujpest.hu/felmaraton/ oldalon található nevezési lap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével a nevezési felületen közzétett módon.
Helyszíni nevezésre nincs lehetőség!
🔹 Lemondás:
A nevezés 2024. április 30-ig történő lemondása esetén a nevezési díjat a rendező visszatéríti, ezt követően nem. A nevezést lemondani a felmaraton@ujpest.hu emailcímen lehet név, születési idő, lakcím, telefonszám, adóazonosító jel és bankszámlaszám megadásával. A nevezési díjról kiállított számlát a rendező sztornózza és a sztornó számla kiállítását követően a nevezési díjat 10 napon belül visszautalja a nevező részére.
Befizetett nevezés más személy adataira való átírására, kategória-, és/vagy versenyszám-váltásra nincs lehetőség. Ez esetben a nevezést le kell mondani (a korábban befizetett nevezési díj visszajár), majd új nevezést kell beküldeni és újra befizetni a nevezési díjat a nevezési felületen megadott módon.
🔹 A rajtcsomagok és a váltóbotok átvételének helye, ideje és módja:
A benevezett versenyzők a rajtcsomagot és a váltóbotot a verseny előtti napon (pénteken) 10.00-18.00 óra között, illetve a verseny napján (szombaton) 7.00-8.00 óra között vehetik át a Halassy Olivér Városi Uszoda előtti füves területen felállított versenyközpontban (1048 Bp., Kósa Pál sétány).
A versenyt követően a váltók tagjai kizárólag a váltóbot leadása ellenében kaphatják meg a befutóérmet! A váltóbot leadása a befutóérem átvételének helyénél történik!
Amennyiben az időjárási körülmények nem teszik lehetővé a verseny megrendezését, a rendező a verseny törléséről legkésőbb 2024. május 10-én, pénteken 16.00 óráig a nevezéskor megadott emailcímen értesíti a résztvevőket. A verseny törlése esetén új időpont nem kerül kijelölésre, a nevezési díjakat a rendező visszatéríti.
🔹 Versenyszabályok:
• A versenyen minden felkészült futó rajthoz állhat, aki elfogadja és betartja a versenykiírásba foglalt feltételeket.
• Az a versenyző, aki rajtszám nélkül versenyez, vagy azt nem látható helyre rögzíti, eltakarja, összehajtja; aki a pályát elhagyja, rövidíti; aki a teljes távot nem teljesíti, a kijelölt útvonaltól eltér, vagy egyéb, pl. a futótársakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsít, a versenyből kizárásra kerül!
• Kizárásra kerül az a versenyző, aki a nevezési lapot pontatlanul, vagy nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki, így az eredménylistában sem szerepel.
• A pálya útvonalán ellenőrzőpontok kerülnek elhelyezésre, melyeknél a versenybírók ellenőrizhetik a versenyzők elhaladását, illetve részidejét.
• A versenyzőket a kijelölt pályán kísérni TILOS!
• A verseny helyszínén elhagyott értékekért, személyes tárgyakért nem vállalunk felelősséget!
• A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül futni, babakocsival, kutyával futni TILOS!
• Az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a rendező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető!
• A rendező szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárhatja.
• Az aktuális meteorológiai adatok tükrében a rendező dönthet a sportrendezvény végleges bezárásáról.
• A rendező a díjazottaknak járó ajándéktárgyakat csak a helyszínen tudja átadni.
• Az eseményen mindenki csak saját felelősségére vehet részt.
A rendező a programváltozás jogát fenntartja!
A rendezvény területén a résztvevőkről, illetve a történésekről kép-, hang-, valamint videófelvétel készülhet a nyilvánosság számára.
További információval az Újpesti Polgármesteri Hivatal Ifjúsági, Sport, Művelődési és Oktatási Osztályának munkatársai a 231-3101 /116, 120 telefonszámon készséggel állnak rendelkezésre.

Megosztás