Futónaptár beállítások

minden futás · futóversenyek · közösségi futások

későbbiek elöl · korábbiak elöl

Futónaptár a Facebook-on

Futóverseny gyorskereső

Futónaptár havi bontásban

BRENDON BEACH RUN (2022-08-13)

Futás info

futónaptár
vége2016. március 21. (hét), 19:005kmBudapest, MargitszigetTovábbi infoCímke , , , , ,

A futás részletei

A fővárosi önkormányzat egyre kevésbé tömegsport-barát. Az elmúlt években több olyan rendelet(tervezet) jelent meg, amely az egyik legnépszerűbb tömegsport, azaz a futás ellen irányul. Vitathatatlan, hogy vannak olyan érvek, amelyek szükségessé teszik a központi szabályozást, de ezek a rendeletek a jelenlegi fomájukban szerintem nem jók.

A Margitsziget kiemelt területe a város (sport)életének, a futók "hazája". Több alkalommal lettünk szervezőként a Szigetre irányítva: "Fussanak ott!". Igen ám, viszont a futóversenyekre vonatkozó rendelet kiterjed a Szigetre is, azaz itt sem lehet versenyeket szervezni (akkor sem, ha pl. kizárólag a futókört érintené). Ez a bizonyos szabályozás a kisebb versenyeket (amelyek nem, vagy nem jelentősen érintik a főútvonalakat, akár a város szélén) ellehetetleníti.

Most pedig az évtiezedek óta használt margitszigeti középső út került a fókuszba. A kresz szerint valóban nem használható, kivéve gyalogosok zárt csoportja esetén.

A fentiek miatt futó demonstrációt hirdetek az alábbi témákban:
1) Nyilvánítsák a Margitszigetet Lakó-pihenő övezetnek (mivel egyértelműen pihenő-övezet). A jelenleg hatályos kresz szerint továbbra is behajthatnának autók engedéllyel, a buszok is, max. 20 km/h sebességgel. De a gyalogosok és kerékpárosok is használhatják az utat. A keresztirányú forgalmuk miatt is indokolt.

2) A város parkjaiban lehessen (több) futó eseményt szervezni: Margitsziget, Városliget, Népliget, Óbudai-sziget.

3) Vizsgálja felül a főváros a futóversenyeket szabályzó rendeletetét és növelje meg a II. és egyéb kategóriás versenyek számának keretét. (Akár létszámfüggően).

A demonstráción a petíciókat alá lehet majd írni, aki azzal egyetért. Az eseményen mindenki saját felelősségére vesz részt. Hozzatok (néhányan) láthatósági mellényt.

Útvonal: nem is lehet más, mint a belső út, a Margithíd felőli szőkókúttól az Árpád-hídig és vissza.

A demonstráció bejelentését intézem.

Walter Ulrik

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.