Futónaptár beállítások

minden futás · futóversenyek · közösségi futások

későbbiek elöl · korábbiak elöl

Futónaptár a Facebook-on

Futóverseny gyorskereső

Futónaptár havi bontásban

A koronavírus miatt rendületlenül káoszhelyzet van, sok futás alakul át virtuálisra az utolsó pillanatokban. Nem könnyű, de rendületlenül igyekszünk naprakészek lenni, de pontatlanságok előfordulhatnak. Kérjük, ha olyan futást láttok, amiről tudjátok, hogy elmarad (mert esetleg köremailben tájékoztattak csak, stb), vagy olyat, amit már lefújtak, de mégis megrendezik virtuálisként, jelezzétek felénk! Köszönjük!

Futás info

futónaptár
vége2016. március 21. (hét), 19:005kmBudapest, MargitszigetTovábbi infoCímke , , , , ,

A futás részletei

A fővárosi önkormányzat egyre kevésbé tömegsport-barát. Az elmúlt években több olyan rendelet(tervezet) jelent meg, amely az egyik legnépszerűbb tömegsport, azaz a futás ellen irányul. Vitathatatlan, hogy vannak olyan érvek, amelyek szükségessé teszik a központi szabályozást, de ezek a rendeletek a jelenlegi fomájukban szerintem nem jók.

A Margitsziget kiemelt területe a város (sport)életének, a futók "hazája". Több alkalommal lettünk szervezőként a Szigetre irányítva: "Fussanak ott!". Igen ám, viszont a futóversenyekre vonatkozó rendelet kiterjed a Szigetre is, azaz itt sem lehet versenyeket szervezni (akkor sem, ha pl. kizárólag a futókört érintené). Ez a bizonyos szabályozás a kisebb versenyeket (amelyek nem, vagy nem jelentősen érintik a főútvonalakat, akár a város szélén) ellehetetleníti.

Most pedig az évtiezedek óta használt margitszigeti középső út került a fókuszba. A kresz szerint valóban nem használható, kivéve gyalogosok zárt csoportja esetén.

A fentiek miatt futó demonstrációt hirdetek az alábbi témákban:
1) Nyilvánítsák a Margitszigetet Lakó-pihenő övezetnek (mivel egyértelműen pihenő-övezet). A jelenleg hatályos kresz szerint továbbra is behajthatnának autók engedéllyel, a buszok is, max. 20 km/h sebességgel. De a gyalogosok és kerékpárosok is használhatják az utat. A keresztirányú forgalmuk miatt is indokolt.

2) A város parkjaiban lehessen (több) futó eseményt szervezni: Margitsziget, Városliget, Népliget, Óbudai-sziget.

3) Vizsgálja felül a főváros a futóversenyeket szabályzó rendeletetét és növelje meg a II. és egyéb kategóriás versenyek számának keretét. (Akár létszámfüggően).

A demonstráción a petíciókat alá lehet majd írni, aki azzal egyetért. Az eseményen mindenki saját felelősségére vesz részt. Hozzatok (néhányan) láthatósági mellényt.

Útvonal: nem is lehet más, mint a belső út, a Margithíd felőli szőkókúttól az Árpád-hídig és vissza.

A demonstráció bejelentését intézem.

Walter Ulrik

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük