Futónaptár beállítások

minden futás · futóversenyek · közösségi futások

későbbiek elöl · korábbiak elöl

Prémium futónaptár

Igénylés

Futónaptár Facebook

Futóverseny gyorskereső

Futónaptár havi bontásban

Dragon Race VII. akadályfutó verseny (2023-08-05)

Futás info

futónaptár
vége2020. január 22. (sze)nincs adatBékéscsabaTovábbi infoCímke , , , , , ,

A futás részletei

Keményít a tél, egyre hidegebb van, de nem kell búslakodni, mert január, február és itt a nyár, :) a zúzmarás tél is számos futóélményt tartogat mindannyiunk számára!
Használd ki a lehetőséget, húzz futócipőt, gyere velünk futni, üdítően fog hatni, ezt garantálom.
A pulzuskontrollos futás a legjobb választás azoknak,
akik nem tudnak nagy tempóval futni, viszont szeretnének testsúlyukból veszíteni és állóképességüket javítani. Az edzés lényege a pulzuskontrollal végzett edzés, mindazoknak ajánlom, akik kevés szabadidővel rendelkeznek, de hatékonyan szeretnének edzeni.
Maga az edzés egy órás, ellenőrzött intenzitású kocogás és gyaloglás kb. egy órán át.
Fő szempont, hogy legyen biztonságos, ne terhelje túl a szívet, a mozgáshoz szükséges energiát döntően a zsírból fedezze, hiszen ez a korszerű testsúly-menedzselés alapelve, valamint a mozgás intenzitása érje el az edzettség kialakulásához szükséges szintet.
Szeretettel várom a futni és mozogni vágyókat!
Öltözékünk legyen légáteresztő, hogy levegőzhessen a test. Ezen kívül a korai sötétedés miatt, aki késő délután vagy este megy ki futni, sportolni mindenképp vegyen fel fényvisszaverő ruházatot vagy kiegészítőt, a baleset megelőzés szempontjából.
Szabadtéri edzéseknél érdemes odafigyelni a légzésre. Mindig fontos ügyelni a helyes levegő vételre, mert sokban befolyásolja az állóképességet és a fejlődést is, azonban ősszel a légúti betegségek elkerülése érdekében is elengedhetetlen. Orron át kell venni a levegőt, szájon át pedig kifújni!
A hideg beköszöntével is nagy szükség van a kellő mennyiségű folyadékfogyasztásra. Ezért érdemes odafigyelni, hogy sportolás közben, után pótoljuk az elpárolgott folyadék mennyiséget. Szénsavmentes víz a legideálisabb!
A futást vezeti: Kárpáti Andrea BSI békéscsabai futónagykövet

Megosztás