Futónaptár beállítások

minden futás · futóversenyek · közösségi futások

későbbiek elöl · korábbiak elöl

Futónaptár a Facebook-on

Futóverseny gyorskereső

Futónaptár havi bontásban

A koronavírus miatt rendületlenül káoszhelyzet van, sok futás alakul át virtuálisra az utolsó pillanatokban. Nem könnyű, de rendületlenül igyekszünk naprakészek lenni, de pontatlanságok előfordulhatnak. Kérjük, ha olyan futást láttok, amiről tudjátok, hogy elmarad (mert esetleg köremailben tájékoztattak csak, stb), vagy olyat, amit már lefújtak, de mégis megrendezik virtuálisként, jelezzétek felénk! Köszönjük!

Futás info

futónaptár
vége2015. december 5. (szo), 15:305.4kmBudapest, MargitszigetTovábbi infoCímke , ,

A futás részletei

Fejezzük ki egyértelműen: nem normális, hogy sötétedés után félni kell kedvenc futópályánk használatától!

Fogj egy zseblámpát és gyere velünk december 5-én szombaton, fussunk együtt egy kört a sötétben!

Ha egy dolgozó nő télen, munka után közterületet használna, mondjuk sportolás céljából, jobb, ha kétszer meggondolja. Négykor már sötétedik és ha megtámadják, általánosnak számít az a reakció, hogy minek ment sötétben futni, mire számított. A soroksári gyilkosság után rémisztően sok ilyen hangot hallottunk. A rendőrség a legtöbbször csak a sokadik bejelentésre tesz lépéseket, így fogták el két éve azt a szatírt, akit egy magát kocogónak álcázó rendőrnő segítségével csaltak kelepcébe. Azóta sincs állandó megoldás arra a kérdésre, hogy miképpen használhatnák biztonsággal a sportolók Budapest legnépszerűbb futópályáját. De ha az ott kocogó nőket kérdezzük, mind tudják, melyik az a kivilágítatlan kanyar, ahol halálfélelemmel szoktak átsprintelni.

Most egy újabb nőt támadtak meg ebben a kanyarban, aki saját lélekjelenlétének köszönhetően pár sebbel és egy monoklival el tudott menekülni. Vajon hányan lehetnek, akik nem tesznek bejelentést, akik nem hozzák nyilvánosságra a velük történteket? És hányan retteghetnek október végétől február végéig - vagy egyszerűen az esti műszak végeztével - hazamenni munka után?

Fejezzük ki egyértelműen, hogy ez nincs rendben! Hogy nem természetesen magától értetődő jelenség az, hogy sötétedés után a nők halálos rettegésben közlekednek az úgynevezett közterületeken.

Fogj egy zseblámpát és gyere velünk december 5-én szombaton, fussunk együtt egy kört a sötétben!

Tervezett program:
15:30 - Rövid - sajtónyilvános - műsor és beszéd az (elsősorban női) állampolgárok alapvető közterület-használati jogának biztosításáról
16:00 - Futás!

Az eseményről a tervek szerint GoPro felvétel készül, ha minden jól megy, online is követhető lesz. Akinek nincs kedve, lehetősége futni, azt is szeretettel várjuk. Mert a biztonságos közterület használat mindnyájunk közös érdeke.

Az esemény szervezése még az elején tart, hangosításunk már van, de minden egyéb segítséget megköszönünk. A találkozóhely pontos koordinátái és további részletek hamarosan itt!

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük